geçen yıl bir kaç okulda yasaklanır gibi oldu ama delindi bu yasak. tabi ki yönetim zaafıdır bu. daha net ve sert yaptırımlar gerekli. örneğin içip yakalanana uzaklaştırma, disiplin cezası gibi.
okulda içmek nedir yahu?
şenlik sonrası rezaleti göreniniz var mı? okulun her yerinde kırık şişeler, kusanlar, kavgalar, tacizler. bu saydıklarımı yapanlar içen öğrenciler.
içmeyen, oraya sadece eğlenmeye giden mümin kardeşimin günahı ne? bu insanları çekmek zorunda mı? 2 şarkı dinlemek için pandik, kusmuk yiyecek öyle mi?
bu kadar entelsen müzik dinlemek için şenlikleri bekleme denilesi hede, operaya git mümin kardeşim konsere git canlı performanslara git vesaire vesaire.
ulan çözüm olarak yasaktan başka bir şey üretemeyecek mi sizin mukaddes beyinleriniz hangi çağda yaşıyorsunuz olum ya...
engellenmesi imkansız olan bir durum , kolaya katıp gene gelirler . kısacası yasakla hiç kimseyi ezemezsiniz , insan istersen herşeyi yapar , iranda bile şeriat olmasına rağmen evlerin gizli bölmelerinde üzümle şarap yapıp içip parti yapan kesimler var .
yasak yerine , bilinçli bir şekilde bunu doğru olmadığını anlatmaktır .
alkol ve uyuşturucunun ne dinle ne de imanla alakası olmadığını bilmeyen kişinin ütopik tezidir. alkol ve uyuşturucu sadece kişinin kendisine zarar veren, olan rezillik ve vücut bulan sapkınlığa kılıf edilmemesi gereken kavramlardır. dinin savunucusu ve islamın tekeli rolündeki osmanlı padişahlarından tutun da din konusunda ve insanlık konusunda en kral satırları yazan ömer hayyam'a kadar her insan alkol ve uyuşturucu kullanmaktadır. 1605 yılında tütün osmanlı topraklarına girmiştir ve bu zamana kadar temsili çizimlerin hepsinde görülebilen nargileler esrarla doldurulmaktadır. özetle madde değil karakterdir pisliği çıkartan.
kimse içmesin herkes alkolün sınırını aşıyor. Kendilerini ortamın havasına kaptırıp kanın da hızlı akması sonucu ne yaptıklarının farkında olmadan çevresine zarar verebiliyorlar.