bafra

entry66 galeri6
    16.
  1. Gittilçe sosyalleşen bir sehirdir. Samsuna yarım saat uzaklıktadır. Sade dondurmasının sarımtırak bir rengi vardır
    2 ...
  2. 15.
  3. samsun merkezin yarısından fazlası Bafra tarafından göçmen olduğu düşünülünce samsunlular tarafından sevilmemesi gibi bir durum yoktur. Bafralıların hakkında atıp tutan ve tatlı bir rekabete tutuştukları olsa olsa çarşambalıdır belki de samsun ağzıyla gavaklılar olabilir

    (bkz: allahın kavaklısı)

    Ha samsunda yerleşik tek kürt nufusunun olduğu ilçedir aynı zamanda (yanılmıyorsam) Dededağ isimli bir köye mesken edilmişlerdir, Bölge halkıyla tam anlamıyla kaynaşmasalar da pek de bir sorunları yoktur. Irkçı! diye bilinen karadenizlinin en belalı ilçelerinden biri olarak tanınan bafrasında bile böyle sorunlar yoksa tutup da Türk insanının Kürtlere olan kimi tepkisini Kürt olduklarından dolayı değil başka nedenlerde aramak lazımdır.

    bu açıdan küçük bir sosyolojik deneye de ev sahipliği yapan ilçedir.
    9 ...
  4. 14.
  5. yıllardır asırlardır il olmayı bekleyen, il olduğunda türkiye'nin en büyük patlamasını yapabilecek ilçedir. ne yazıktır ki coğrafi koşullar el vermemektedir.
    2 ...
  6. 13.
  7. Neyzen Tevfik' de buralıdır.. vakti zamanında mayayı burdan almıştır, kimbilir..
    5 ...
  8. 12.
  9. (gbkz:alparslan türkeş) isimli bir parkı vardır.

    hımm...
    1 ...
  10. 11.
  11. bafralıyım allahın adamıyım ceket satar yerde yatarım.... diye giden birde tekerlemesi bulunur.ünlü mafya babası sedat şahin bafralıdır.
    3 ...
  12. 10.
  13. türkiyenin en büyük ilçelerinden biridir. samsuna ve sinopa yakınlığından dolayı bir türlü il olamamıştır. illeri birbirine bağlayan ana yollar üzerinde olmadığından gelişimi biraz az olan bir ilçedir. herkez birbirini tanır. gerçi bu gün geçtikçe azalan bir durumdur. meşhur bir kaç esnafı vardır. meydan da hayat manav ,bulvarda hikmet amca ,beşyol da halis köfte ,tekel caddesinde acıktım döner, güven sokakta dobişko atari salonu ve gazeteci ünal amca,gene meydan da kırılmazlar kuruyemiş ve yetişal ekmek fırını akla gelen ilk isimlerdir. ayrıca bu şirin ilçe benim memlektim orda doğdum büyüdüm . ama dışarda geçirilen senelerden sonra bafraya dönüldüğünde karşılaşılan mekan sıkıntısı ve imkansızlıklar aile faktörü olmasa bafraya gitmek için pek bir cazibe bırakmıyor.
    tüm bunların yanında inanılmaz lezzetli başka hiçbir yerde bulunamıcak güzellikte pidesi vardır. özel açılan hamurun içine kıyma döşenir ve hamur kapatılır. taş fırına sürülür. piştikten sonra boylamasına bıçakla yarılan hamurun içine ve dışına tereyağı sürülür. sonra pideler kesilir ve dilim dilim afiyetle yenir. bir ucundan ısırırken diğer ucundan yağ damlar. hele bir de çiğ kıyma ile yapılırsa tadından yemeyip yanında yatmayı tercih edebilirsiniz.

    bir de eski bafra vardır. tek en fazla iki katlı birbiri ardına dizilmiş müstakil bahçeli cumbalı büyük yüksek kapılı evler ve bu evlerde yaşayan zamanın çağdaş kültürlü insanları. öyle bir görgü varmış ki düğünlerde eğlenirken bile bir sıra izlenirmiş. tangoyla başlarmış düğünler davetler eğlenceler. cumhuriyet bayramlarına özel kutlamalar.türkiyenin halka açık ilk yüzme havuzu bafra da hizmet vermiştir ali kale turistik tesisleri adı altında. futbol takımı deseniz keza yurt dışından takımlar bafra spor maç yapmak için gelirlermiş. bunlar çok değil 40 50 sene öncesinin gerçekleri. şimdi ise bafra iğrenç bir betonermeleşme ve yozlaşma içerisine girmiş ülkemiz birçok ilçesinden ilinden sadece biri. tarihi güzelliği içinde barındıran o eski güzelim evlerden kalan bir kaç nadide örneği şehir içinde gezerken biraz dikkat ederseniz farkedersini. bütün ilçeyi bu tür evlerle dolu oldunu hayal ettiğinizde ise ağlamamak için kendinizi zor tutarsınız. böyle bir güzellik nasıl yok edilebilmiş diye.
    6 ...
  14. 9.
  15. 8.
  16. pidesi başka hiçbir yerde yenilemeyecek kadar güzel, girişi mezarlık çıkışı hapishane, karadenizde il olmasına karar verilen tek ilçedir.
    1 ...
  17. 7.
  18. 'Bafra gönder bir Mafya' deyişini ülkemize kazandırmış Türkiye'nin Teksas'ı olarak tanınan,yetişmekte olan çakalların staj yaptıkları şirin ilçe.
    4 ...
  19. 6.
  20. samsun'un en büyük ilçesi.100.000 e yakın nüfusuyla çoğu ilimizden büyüktür...en önemli sosyal faaliyet alanları kıraathanelerdir...buralarda nasıl küfür edilir,nasıl dayak atılır,nasıl racon kesilir,nasıl mafya olunur'un dersi verilmektedir...sokağa cıkıp da olaysız bir gün geçirmek için mutlaka gün başlangıcında "bismillahirrahmanirrahim!" eksik edilmemelidir.aksi takdirde kelime-i şahadet için çok geç olabilir...

    edit:hepsi geyik çok medeni ve şirin bir ilçe *
    8 ...
  21. 5.
  22. pidesi enfes güzel Samsun'un güzide ilçelerinden biridir
    3 ...
  23. 4.
  24. samsunun karpuzuyla meşhur ilçesi. yaz mevsiminde yurdumuzun birçok bölgesinin meyve sebze ihtiyacını karşılar. ilginç plakalı mercedesler vrdır. sedat şahin buralıdır.
    3 ...
  25. 3.
  26. karadeniz in en bereketli ovasına sahip ilçe.
    4 ...
  27. 2.
  28. samsun un en gelişmiş ilçesi * , sevdiğim ama 10 günden fazla durunca sıkıldığım yer.
    4 ...
  29. 1.
  30. 10 yılımın geçtiği,çarşambaya yapılan hava alanından sonra her açıdan gelişme ihtimali daha da düşmüş,kabadayısı bol,girişi mezarlık,çıkışı hapishane olan,Karadeniz'in en büyük ilçesi.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük