-bir bacağı,öteki bacağın üzerine koymaya denir.
-erkek ve kadınlarda farklılık gösteririr.
-büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atmak,saygısızlık olarak değerlendirilir.
-uzun süreli bacak bacak üstüne atarak oturmak,ayakların uyuşmasına neden olabilir.
klasik bacak bacak üstüne atmak;savunma,gerginlik,çekingenlik,yorgunluk anlamına gelebilir.diğer hareketlerle birlikte yorumlamak daha doğrudur.kollarla birlikte ise,savunmacı ve kopmuş demektir.hemen soru sorun ve konuya dahil edin.
türk kültüründe aile büyüklerinin yanında yapılması ayıp karşılanan oturma şekli. saygısızlık olarak algılanması gayet hoştur bence. belkide dünyanın hiçbir yerinde böyle br kültür yoktur.
--spoiler--
bacak bacak üstüne atmanın kan akışını engellediği, buna bağlı olarak kan pıhtılaşması, bel burkulması ve incinmesi, omurga disklerinin kayması ve skolyoz (omurgada anormal eğrilik) gibi ciddi rahatsızlıklara neden olduğu bildirildi.
18 bin 61 kişiye uygulanan anket sonucunda yayımlanan raporda, modern toplumun standart alışkanlıklarının insan sağlığına etkileri araştırıldı.
Yaşlıların uyandıktan sonra tansiyon aniden düştüğü ve muvazene kaybına neden olduğu için yataktan hemen kalkmamaları önerilen raporda, yaşlıların uyandıktan sonra en az üç dakika daha uzanarak beklemeleri ve yavaş bir şekilde yataktan doğrulmaları istendi.
Araştırma sırasında tuvalette çok fazla kalmanın zararı da incelenirken, tuvalette kitap okumanın hemoroid ve kabızlığa davet niteliğinde olduğu ve bağırsaklarda tembelleşmeye sebep olduğu belirlendi.
Çay ve kahvenin aşırı sıcak tüketimi, bilgisayar ekranına üç saatten fazla bakma, ofislerde devamlı oturarak çalışma ve az su tüketimi gibi modern toplumun alışkanlıklarının da değerlendirildiği rapor, bu "sağlıksız alışkanlıkların" ölüm nedenlerinde yüzde 50'lik bir orana sahip olduğunu belirtiyor
--spoiler--
bir oturma şeklidir. ayrıca bileklerde nazik bir şekilde üstteki bacağın üstüne bırakılırsa bir hanımefendinin her zamankinden daha narin göründüğünü düşünürüm.
bacak bacak üstüne attıktan sonra bacağın aldığı şekle bakmak, görünen çorabın verdiği resmi irdelemek, giyilen aykkabının yada pantolun bacak bacak üstüne atılmalık bi ayakkabı, pantol mu olduğunu masaya yatırmak.
bacak bacak üstüne atmak özgüven işareti gibi. hayır neyin özgüveni anlamıyorum. psikoloji bunu gerektiriyosa da yapacak bişi yok gerçi. açıkçası bacak bacak üstüne atmazsak dünyanın en ezik adamıymışız gibi gelebilir endişesi de var. artık devamlı izlendiğini düşünen adam sendromuna mı işaret bu ahval ve şerait onu bilemem.
bi de bacak bacak üstüne atılı bi vaziyette bi hayli oturduktan sonra bacakların ağrıması ile ayakların yerlerini değiştirmek, ama kendini daha özgüvenli yaptığına inandığın pozisyona ağrı geçtikten sonra tekrar geri dönmek.
aynısından iki tane olmasına rağmen sağdan sola rahatlıkla gerçekleştirebildiğim ama aynı başarıyı soldan sağa gerçekleştirirken gösteremediğim fiziksel hareket.
geçenlerde gittiğim müslüman ailesinde farkettim ki küçük birisi bacak bacak üstüne atarsa saygısızlık oluyormuş efendim.yok daha neler.bizim gibi medeni ailelerde hiç sorun olmaz alayına gider.
korkunç bir alışkanlıktır. zira bu oturma şekline alıştıysanız, bacak bacak üstüne atmadan oturamazsınız. türk geleneklerinde -ki bence saçma, bununla saygı olmaz- yaşlı kişilerin yanında bu şekilde oturmanın ayıp olduğunu göz önüne alırsak, dedenizin yanında oturamamanıza sebep olan durumdur. sığdıramazsınız o iki bacağı bir yere. kasım kasım kasılırlar. sallarsınız olmaz, durursunuz olmaz,sağa koyarsınız yok sola koyarsınız yok.. alışmıştır birkere o sağ bacak endamı ile yerleşecek sol bacağın üzerine. bir 15 dk sonra bu sefer sol bacak keyif çekecek.arada bir ileri geri sallanacak. hele bir de zarif bir hareketle üstte olan bacağınızın ayağını, altta ki bacağınızın arkasına yerleştirebiliyorsanız değmeyin keyfinize.* dedim ya kötü alışkanlıktır vesselam.*
"Dermatolog Erçin Özüntürk kadınların yüzde 85-90'ında görülen selülitin artmasında varisler, dar kıyafetler ve bacak bacak üstüne atmanın etkili olduğunu bildirdi. Dr. Özüntürk, selülitin genetik, metabolik ve damarsal gibi nedenlerle ortaya çıktığını vurgulayarak, "25 yaşın üstünde ortaya çıkan selülit kadınların yüzde 85-90'ında görülmektedir" dedi.
Genetik nedenlerin yanı sıra doğum kontrol hapları, hamilelik, aşırı kilo ve yanlış beslenme, alkol tüketimi, stres, hareketsizlik ve ruhsal problemlerin de selülite yol açtığını ifade eden Dr. Özüntürk, "Varisler, dar kıyafetler ve bacak bacak üstüne atmak da selülitin artmasına neden oluyor. Bacak bacak üstüne atınca dolaşımda problemler ortaya çıkıyor ve bu da selülit oluşumunu hızlandırıyor" diye konuştu. "