fethullah'ın vaktiyle ürettiği bir söylem. ne demek istediği ya da her ne demek istiyorsa neden böylesine ağır bir telmihe başvurduğu o zaman da anlaşılmamıştı.
hoş bunun bağlılarının anlamaya ihtiyaçları yoktur. vardır üstadımızın bir bildiği tadında takılırlar.
Nam-ı diyar hoca efendinin bir sohbetinde müritlerine göre mecazi anlamda ağzından kaçırdığı, insanların yanlış anlayıp abarttığı bir söylemdir. Kimsede karşısına çıkıp hey hoca efendi misin nesin? kes sesini, efendi ol dememiştir. Ayette belirtiliyor zaten : "Kur'an-ı Kerimi biz indirdik biz koruyacağız". Sende kimsin?
şakirtler tarafından şu gün olmasına karşın hala anlaşılamamış olan beyanattır.
ben zaten fethullah gülen'i ve güruhunu oldum olası anlayabilmiş değilim. bilim insanları, bu yöndeki araştırmalarını sürdürüyorlar bildiğim kadarıyla.
"kur'an yetim kaldı, kur'an'ın babası öldü " cümlesi üzerine :
hocaefendi "gün gelecek insanlar bir vadide, kur'an bir vadide olacak" hadis-i şerif'inin tecellisi olan günümüzü işareten kur'an-ı kerim'in terk edilmesine, kur'an "yetim" kaldı diyor. yetim ibaresi babasız olmaya işarettir. bu ifadeler elini vicdanına koyan herkesçe "mecâzî" kullanıldığı gayet nettir.aynı hadisi şerifi bazıları yorumlarken daha da saygısızca "kur'an sahibsiz kaldı" demektedirler. sahibsiz kalmak ifadesi ayet-i kerime ile birebir çelişir. kur'an-ı kerim'in malikini bildiğimiz bütün beyanların yanında "kur'an-ı kerimi biz indirdik biz koruyacağız" ayeti kerimesi zımnen sahibine işaret ettiği gibi, allah'ın sonsuz ve nihayetsiz mevcudiyetini dikkate almamak saygısızlığıdır.