sanılanın aksine hristiyan inancında baba tanrı'yı simgelemez. tanrı, hem baba, hem oğul, hem de ruh olarak üçlükte bir, birlikte üçtür. geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman gibidir. tek bir zaman vardır ancak zamanın üç bölümü, üç işlevi vardır. veya tek bir üçgen vardır; ancak üç ayrı açı vardır. bu o üçgenin tekliğini değiştirmez. bundan dolayı hristiyanlar üç tanrı'ya inanmazlar, kesinlikle tek bir tanrı'ya inanırlar. tanrı'ya şirk koşulduğu söylemi bir iddia değil, iftiradır. hristiyanlık inancı islamiyet inancı gibi ele alınmamalıdır; çünkü islamiyetin peygamber, tanrı ve özellikle kitap anlayışı farklıdır.
hristiyanlığın bozuk bir din olduğuna dair en büyük kanıttır.
eksi oylar üzerine,
kardeşim Hazreti isadan sonra binlerce hakiki hristiyan kılıçtan geçirildi, aslanlara yem edildi. sonra biri çıktı piyasaya sözde reformlara girişti, insan evladının işine gelmeyen yerleri değiştirdi. daha cazip hale getirmek için de mısır mitolojisine ait meşhur bir üçleme vardır izis-oziris--horus. sonrasında meşhur iznik konsülünde mevzu tartışılıp kabul ediliyor.
monofizit hristiyanlar(suryaniler,gregoryenler,koptikler...)tarafindan genellikle reddedilen gorustur. bu mezhepler Mesih'in ya yalnizca tanri ya da yalnizca insan olduguna inanirlar.
kutsal ruh konusunda mezhepler arasinda ayricaliklar vardir.kesin olan su ki kutsal ruh incil degildir. nitekim kutsal bakire de degildir. hristiyanligin bir doneminde kutsal bakirenin uclemenin parcasi olduguna inanilmistir ancak gunumuzde boyle bir inanis surduren mezhep yoktur(rum ortodoks kilisesinin theotokos dusuncesiyle karistirilmamalidir!)
baba = tanrı
oğul = tanrı'nın sözü
kutsal ruh = tanrı'nın ruhu
tek tanrı'da üç kişi, üç kişide tek tanrı inancına dayanır. hiçbiri diğerinden üstün değil, yücelik ve kudrette üçü de birbiriyle eşittir. üç ayrı tanrı değil, tek tanrı'nın üç görünümüdür diyebiliriz. en kısa anlatımıyla; tek bir üçgende üç açı vardır ancak bu üç tane üçgen olduğu anlamına gelmez.