ahmet ümit'in hz. şemseddin-i tebrizi ve hz. mevlana'yı anlattığı piyasa romanı. sırlar kapısı anlamına gelir. bu konu hakkındaki çoğu kitap gibi hz. şems-i tebrizinin gizemli ölümünüde konu edinmiştir. başta bahsettiğim üzere piyasa, yani para kazanmak için yazılmıştır. bu hususlarda ciltlerce kitaptan ziyade az, öz bir şeyler öğrenmek için kitap okumak isteyenler sufi yayınlarının kitaplarına göz atabilirler.
(bkz: yansımalar) adlı müzik grubunun 1995 yılında kalan müzikten çıkan, içinde son kuşlar gibi harika bir enstrümental müziği bulunduran albümün adı.
--spoiler--
"Bab-ı Esrar" la birlikte bir "sırlar kapısı" açılıyor önümüze... Aynı temel üzerine yeni tınılar,yeni arayışlar,yeni heyecanlar... Sürekli değişen ve gelişen oluşumlar... Hayatın kendisi gibi."
--spoiler--
yüreginden bir nehir gibi oluk oluk nur akitan güzel insan. ayrica sohbeti de mandalina kabugundan yapilmis recel tadinda ferahlatici ve doyumsuz. konusurken kasik kasik yermiscesine dinletir kendisini.
ahmet ümit'in şems-i tebriz ve mevlanayı anlatmak isterken alakasız kurgular örgüsüyle bağlanmış biticeksen bit artık diye diye bir hal olduğum pek sevemediğim romanı.