antik romalılar, keyifleri için mi konsüllerin görevlerini 12 ayla sınırlandırıp yargı konusunda onları da sorumlu tuttular. hatta konsül olanlar 10 yıl bir daha konsül olamıyorlardı.
monarşi yani tek adamlıktan korkmuşlar.
biz de 2017'de tek adamlık sistemine oy verdik. inanın 10 yıl sonra kim bu başkanlığa oy verdi. ben vermedim diyecekler. 82 anayasası hesabı!
öncelikle hangi sistem olursa olsun kurumların bağımsızlığı-karakteri ve liyakat sistemi olmadıkça sıkıntıların yaşanmaması imkansız.
başkanlık sistemi tekrar seçilme telaşı yaşaman eski c.başkanlığı düzenine göre orta da kalmasını imkansız kalıyor. tarafsızlığın olmaması çekişme-gerilimi artırıyor.
Anti demokratik olması hic önemli değildir. Zira demokrasi adil bir sistem degildir. Demokrasi bizim gibi ülkelerde neye yol aciyor goruyoruz. Bu yuzden ölcüt demokrasiye uyup uymama olmamalı.
Onun disindaki baskanlik elestirileri tartismaya aciktir.
Evvelâ tarih bilgimin zekâtı senin gibi 50-60 akrollü âbâd eder. Haddini bil.
işin aslına gelirsek Uygar memleketlerde karar istişareyle alınır. Daha 1876 yılında parlamenter sistem bu ülkece tanındı. Hatta 1840 muhassıl meclisleriyle.
Net kararlara gelince, Evet görüyoruz, 16 yıldır çok etkin kararlar alıyor mevcut iktidar. iflas eden bir suriye politikası, batan ekonomi, deli dumrul vergileri, sıfıra inen eğitim, bitik tarım...
Türkiye'yi 250 yıl geriye götüren antidemokratik sistem. Ekonomideki çöküşün sebebi de büyük oranda demokrasiden tek adamlığa gidiş.
Dış dünya'dan tecrit olduk zira kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin en temel kanununu çiğnediler. Yılda en az 5 kere taraf değiştiren bir iktidar ile istikrar bulamıyoruz.
Unutmayın ki, türkiye binlerce yıllık hariciye geleneğine sahip. Diplomat ve bürokrat yetiştiren bir ülkeydik tâ ki, siyasal islam tarafından hepsi monşer denilerek tasfiye edilene dek. Yerlerine kimler geldi, hangi cemaatleri memleketin başına sardılar her şey ortada zaten.
Dünyaya bakın. çin, rusya, iran, suriye, suudi arabistan, azerbaycan, özbekistan veya afrika'nın kimse tarafından umursanmayan ülkeleri gibi olmamıza bu kafayla gidersek az kaldı.
rahmetli başbuğ siyasette Başkanlık Sistemini üç yüz üyeli Tek Meclis olarak savunmaktadır... Tek Meclis bugün için belki bir anlam ifade etmeyebilir ama bu fikrin ortaya atıldığı zaman Türkiye'de Millet Meclisi'nin yanında bir de Senato'nun bulunduğu hatırlanırsa, Tek Meclis tezinin manası daha iyi anlaşılabilir... Tek Meclis, çabuk karar alabilme ve icrada süratli hareket edebilmek için gereklidir. Başkanlıksa, Türk milletinin tarihî tecrübesi, töresi, ülküsü ve çağdaş yönetim anlayışıyla güçlü idare demektir.
türk tarihine bakarsanız bunu daha net görebilirsiniz.
Türkiyeye en uygun sistemdir.Krizler darbeler ekonomik krizler üreten sistem parlementer sistemdir.içindeki kişiler ne kadar iyi niyetli olursa olsun sistem ülkeyi çıkmaza sokar.Koalisyon yıllarında yeni seçimden çıkan bir ülkenin gündemi erken seçim olurmu yaww..70 li 80 li 90 lı yıllara bakın tek başına iktidarın çıkmadığı yıllarda ülke yeni seçimden çıkmış ne zaman erken seçim olur diye gündem var memlekette.Seçim yapılır seçilen kişi ülkeyi 4 sene 5 sene neyse yönetir beğenmezsek 5 sene sonraki seçimlerde değiştiririz.O kadar.istikrarı kim istemez koalisyon hükümetlerinden zayıf iktidarlardan beslenen medya kartelleri patronlar ve askeri darbe sevdalısı cuntalar.Amerikan başkanı genelkurmay başkanını tek bir sözüyle görevden alır bu iş bu kadardır ve bu demokrasinin en basit kuralıdır.Askerler toplanacak hükümetlere muhtıra verecek hizaya çekecek balans ayarı verecek yok yaw sen kimsin haddini bil önce.Yetkilerini sonuna kadar kullanan haddini bildiren güçlü liderler başkan seçileceği için tıkır tıkır işleyecek sistemdir.%50+1 oy alacak insan lider kişilerdir.yoksa seçilemezler.Seçildiklerindede yetkilerini sonuna kadar kullanırlar yoksa bizim cuntalar medya kartelleri adam olmaz.Eli sopalı başkanların iş başına gelmesi dileğiyle milletimize hayırlı olsun.Hükümeti hizaya çeken cuntaların değil yetkilerini kullanan başkanların ülkemi yönetmesini istemek en demokratik en insani haktır.
sadece bir iyi yanı olan sistem. başta bir kişi olduğu için sadece o suçlu olacak. artık ne fetö karışır ne de ameriganın oyunları. ben her sorunu gördüğümde suç teyibindir diyeceğim ve şikayette bulunacağım. hatta evet çıktığına göre şimdi başlıyorum:
dolar artışı fazla, suç gezi parkı olayları değil teyibin.
ülkede kapitalizm var, suç teyibin
ülkede farklı düşüncelere saygı yok, suç teyibin.
eğitim sistemi bok gibi, suç teyibin
refah seviyesi çok düşük, suç teyibin
mülteci sorunu var, suç teyibin
kürt sorunu var, suç teyibin
feto var, suç teyibin
artık ameriganın oyunları diye bizi kandıramaz dostlar. kaldıramayacağı taşı sırtına yükledi ülkeyi de çöküşe götürüyor. evet diyenler pişman olacak.
Sadece Amerika gibi bir ülkenin yürütebildiği ve Türkiye'nin sonu olacak olan sistem.
Ben düşünüyorum artık yoksa bunlar Amerikan ajanı mı? fetoş da oraya sığınmadı mı ? Önce bunlar fetoşla birlikte değil miydi ? Yani öncesinde Amerika ile bir dostlukları mı vardı ? Irak iran Suriye tüm orta Doğu bitti sıra bize geldi.
Affetsinler de biz bu aptallıkla Amerika'nın g*tünün boku bile olamayız. He zaten onlar gibi olmayalım kendimiz olalım ama zeka konusunda onlar gibi olabiliriz.
türkiye için hayırlara vesile olmasını dilediğim yeni sistem.
inşallah hem muhalefet olarak hemde seçilen parti olarak bu işin gereğini layığıyla yapabiliriz. dikkat ediniz amerika parti seçimlerine ve sonrasına. seçim gününe kadar iki taraf arasında kıran kırana bir çekişme hatta çarpışma geçer; hararetli-hakaretli tartışmalar yapılır, medya üzerinden üzerinden olsun başka türlü olsun olmadık baskılar yapılır. hatta çoğu asılsız iftiralar bile atılır. ama işte her şey seçim sonuçlarına kadardır. kazananın açıklanmasından sonra demokrat veya cumhuriyetçi kim kazanırsa kazansın ertesi gün kaybeden taraf sanki öncesinde hiçbir şey olmamış gibi hemen seçilen hükümetin sonuna kadar arkasında olduklarını bildirir, onlara her türlü desteğe açık olduklarını bildirir.
olması gerekende budur. işte bunun adı istikrardır. bunu istemiyorlar arkadaşlar. avrupa ülkelerinin kudurmalarının, hayır kampanyası yürütmelerinin ana sebebi budur.
kaybeden taraf yine muhalifliğini yapar. görevi de budur zaten. ama her evet denilene hayır veyahut hayır denilene evet şeklinde değil. muhalefet kaliteli olursa yönetimde ister istemez ayık olur ve siyasette kalite artar. siyasette kalite artarsa ülkede yönetim güçlenir. allah'ın izniyle türkiye'nin hedefi budur. kısa zamanda inşallah bunun faydasını ve farkını göreceğiz.
allah hakkımızda hayırlısını versin. açıktan açığa bize düşmanlığını gösteren ülkelere, birimlere, en küçük gruplara allah fırsat vermesin. allah yöneticilerimize göz açıklığı versin. amin.
Saray'da zikir çekerek başlatılacak olan sistemdir.
Evet verip vicdanım rahat diyen çok az insan kalacak ortalıkta emin olun.
Adam şimdi geberse ülkenin toparlanması en az 40 yıl sürer.