toplumun bir kesimi tarafından enteresan tepki ve yorumlar almasına sebep olmuş hadisedir. nerede nasıl okunduğunun önemi olduğunu sanmıyorum. gayet insani bir şekilde kendi inanç, örf ve ananelerine uygun bir harekette bulunmuştur. batıda birçok ülkede ve abd de incil üzerine yemin etmeden başkan bile olamazken yüzde 90'ı müslüman olan bir ülkede o ülkenin başbakanının kuran okudu diye tepki görmesi çok garip görünmekte. laiklik mi yoksa genlere işlemiş bir islam düşmanlığı mı sorusunu insan sormadan edemiyor. hasılı insanların düşüncelerinden, yazılarından, inançlarından ötürü yargılanıp ötekileştirilmediği insanların hakları ile yaşayabildiği bir ülke istiyoruz. bu ülkenin tek bir sahibi yok bu ülke üzerinde yaşayan herkesin.
%98'i müslüman olan bir ülkede kurucusu bile müslüman olan bir ülkede müslüman başbakanın yüce tanrının insanlığı aydınlatmak için indirdiği her şeyden kutsal kitabı okumak neden kötü karşılanır.
kıraati çok iyidir, tecvid kaidelerine uyarak okumaktadır. keyif verir, makam bilgisine saygı duymak gerekir. hasılı kuran-ı kerimi üsturuplu okur başbakanımız.
ölen annesinin ardından düzenlenen mevlüdde oğlunun kuran okumasıdır ve gayet normaldir. başbakan da olsa o da bir oğuldur. annesinin ardından vefa borcunu belkide bu şekilde ödemektedir. Herkesin inancına ve yaşantısına saygı duymak gerekir.