Bozulduğu takdirde, olumsuz birçok duruma sebep olan hede.
Kefir tüketimi bu konuda çok faydalı olacaktır. Kefir içme alışkanlığını edinmek, bağırsak florasını koruyan en kolay ve etkili yöntemdir.
Tabii ki bol sıvı, ölçülü ve sağlıklı beslenme ile birlikte.
edit 2 : lan içim elvermedi bilgi de vereyim azıcık.
mikrobiyolojide gördüğümüz burada yaşayan e.coli diye bir baktarı var. bu çok tehlikeli bir bakteri.
doğumdan sonra floraya yerleşir ancak bağırsakta durduğu sürece sorun oluşturmaz.
tuvalet ve el temizliğine dikkat etmeyen hattori hanzolar yüzünden tabii ki bu bakterilerden dokunduğunuz her yerde olma olasığı yüksek. çünkü bu hattori hanzolar ellerini yıkamıyorlar efenim. sonra o kakalı elleriyle alış-veriş yapıyorlar paraya dokunuyorlar sonra sen o parayı elliyorsun. ya da bu hanzolar otobüse biniyor onun tuttuğu direği sen de tutuyorsun vs.vs.
gelelim işin aslına eğer bu bakteriyi olduda bi şekilde bu hanzolar yüzünden aldın içeriye işte o zaman gördüğümüz klinik tablo bakterinin girdiği yere göre değişiyor. ama en çok görünen tablosu yüksek ateş gece terlemesi ve diare halk arasındaki lakabı ishal eder efenim. ama öyle vakalar var ki menenjite bile götürüyor mazallah dikkat ediniz.
sonra birde bu bakteriler bilinçsiz anne-babalar yüzünden kız bebeklere ya da kız çocuklarına da bulaşıyor. Şöyle ki bebeğin altı temizlenirken bu bilinçsiz ebeveyincikler, kakayı aşağı doğru değil yukarıya yani vaginaya doğru siliyorlar. bakteride buradan hop giriyor ufacık bebeğe hayatı zehir ediyor. idrar yolları enfeksiyonu mu dersiniz, ateş, ishal mi dersiniz, hatta menenjit mi dersiniz ne varsa geçirebiliyor bazı vakalar kısır kalabiliyor. yani anne-babalar bilinçli olmalılar bebeğin temizliğine de dikkat etmeliler.
bağırsağın işleyişindeki genel durum anlamına gelir.
gaita örneklerinden yola çıkılarak bakılan testlerde bağırsak florsına , yani bakteri , sıvı dengesi ve diğer hastalık durmunlarının bakıldığı yapının genel adıdır.
Sağliklı olabilmesi için en başta Bağırsaktaki bakteri dengesinin kötü beslenme sonucu bozulmamış olması gerekmektedir.
Eğer karbonhidrat ağırlıklı besleniyorsak rafine un, şeker, pirinç, patates gibi besinlere yükleniyorsak muhtemelen sağlıksız ve hastalanmak üzre olan bağırsaklara sahibizdir.
Tabi antibiyotik en büyük suçlular arasındadır. Bütün dengeyi alt üst edebilir.
Eğer kabızlık veya ishal, siskinlik gibi sorunlarınız varsa beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmek zorundasınızdır.
Tavsiyem şudur. Bilindik de bir seydir. Ama herkes için uygun olur mu bilemem. Probiyotik kullanmadan evvel şunlar yapılırsa daha iyi sonuç alınır
ilk aşama bağirsak temizleme.
3 ya da 5 gün süresince sıfır karbonhidrat sıfır şeker tüketimi.
Patates, ekmek, bulgur, pirinç, makarna gibi şeyler mevzubahis olan..
Bu süre zarfınca haşlama kemik suyu haşlama et yeşillikler. Tüketilebilir.
Gunde bir iki Haşlama yumurta
Yoğurt
Mühim olan şey, bu temizlik süresi boyunca açlık hissetmektir. Yani afedersiniz sıcana değin yoğurt da yiyemezsiniz ölçülü oluyoruz.
Efenim biz üç günü tamamladık. Artık bağırsaklarımız çiçekler gibi oldu. Hafifledik hatta kilo verdik süzüldük... peki her şey bitti mi? Elbette hayır.
Karbonhidratları kademeli olarak arttiriyoruz ve yenilenmeye hazır olan bagirsaklarımızı probiyotikler ile bu aşamada destekliyoruz.
Sonrasinda nasil saglikli beslenilecegine dair her yerde tonla bilgi var zaten. siz de biliyorsunuz bunu. Dengeli ve ölçülü beslenerek. Mümkünse şekeri eskisine oranla çok azaltarak hayatınıza devam ediyorsunuz. Bisküvidir, çikolatadır, paket meyve sularıdır, cipslerdir, sosis, salam,sucuk tarzı şeyleri agzinıza surmüyorsunuz. Hamburgerciler yasak.