1955 yılında Gaziantep ilimizin islahiye ilçesi'ne bağlı Feyzi Paşa bucağında doğdu. ilk ve orta okulu Fevzi Paşa'da, tamamlayan Gül Ahmet iskenderun Ticaret Lisesi öğrencisi iken aşık olur. ilk şiirlerini Lise öğrencisiyken söyler. Daha sonra aldığı saz ile arkadaş olur. Soyu Kayseri Pınarbaşı Afşarlarından Kerimoğlu adıyla tanınan aşirettir. Derviş Paşa iskanında Gavurdağı'nı yurt tutmuşlar, burada aynı adla anılırlar. Bu arkadaşlık sürerken liseyi bitirir. Hatay Eğitim Enstitüsüne kayıt olur. Mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğine atılır.
Aşıklıkta ilk sesini 1975 yılında Konya'da yapılan Türkiye Aşıklar Bayramında duyuran Gül Ahmet, halk edebiyatının her dalında usta bir aşık olduğunu ispatlamıştır. Gül Ahmet Konya'da çeşitli dallarda birincilikler almış bir olarak 1981 yılında katıldığı Atatürk'ün 100. doğum yılı adına T.R.T. nin yarışmada ikinci olmuştur. Yurdumuzu Almanya ve Hollanda'da temsil etmiş ayrıca Kıbrıs Harekatının 10. yıl kutlamalarında Nuri Şahinoğlu ile birlikte ülkemizi temsil etmiştir. Mizahi Türkü dalında da şöhret yapan Gül Ahmet cidden güzel sazı ve sesi ile beğenilen bir aşığımız olarak yurdun çeşitli yörelerinde yapılan festival ve törenlere katılmaktadır. Evli, bir oğul ve bir kız sahibi olan aşığımız halen iskenderun Karayılan kasabası Canova ilkokulu Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. http://www.turkuler.com/ozan/gulahmet.asp
çukurova yöresinde çokca dinlenen halk ozanıdır . gelin kaynana atışmalarını çanlandırdığı türküleri çok güzeldir . lakabı bülbüldür . yörük türkülerini çok güzel söyler .
makyaj yapmış hanım kızımızı "Köy yerinde o kadar cilayi boyayi nerde buldun ocağı batmıyasıca, vallahi şöyle parmağınlan yüzünü bir cızsan 640lık fiat traktörün karda yörür de izi kalır ya aynı öyle olur" şeklinde tarif eden güzel adam. kültürmüzün renkli simalarından. bilinmesi, dinlenmesi gerek.