Ben öyle dersem çok net söylüyorum annem ağzıma sıçar. Rutin olarak kime ne kadar altın taktığını hesap ediyor ve o altınların döneceği günü iple çekiyor.
O düğün yapılacak.
Ben güzel bir nikah yapıcam akşamına da kızlarla eğlence. Eşim olucak da gitsin arkadaşlarıyla takılsın akşam evde buluşuruz zaten. Düğün yapıcağımız parayla da araba alırız.
evlenmelik birini bulursam ilerde olacağım kızdır. bi o kadar da ben koyarım üzerine araba alırız. sonra egenin kıyısından kıyısından iki hafta dolaşacaksın rahat rahat. miss. millet göbek atmayıversin.
dügünü genelde erkek ailesinin yapmasindan mütevellit, damadin, kizin düsüncesini destekledigi ama ailesinin desteklemiyecegini bildigi icin, yine iki arada bir derede kalacaktir.
türk kültüründe "damadin dügününü erkek tarafi yapar." denilir. yani, damat her ne kadar destek olsa da aslinda dügünün büyük yükünü ceken sponsor ailedir. damat, dügünü kendisi yapiyorsa ki; o da cok nadir, o zaman bu teklifi yapan kizi tutsun bas taci yapsin. aile de kizin bu düsüncesini destekliyor ve dügüne yapilacak masraf miktarini damat ve geline veriyorsa; hem damat hem de gelin o ailenin bu yapmis olduklari cömertlikten ve onlari zor durumda birakmamalarindan dolayi saygi duysunlar.
bu tür düsünen kiz ne yazik ki yok denecek kadar azdir. türk kültüründeki dügünlerdeki bir cok sacma sapan örf ve adetlerden dolayi bir cok aile daha temelinden bozuk olarak kurulmakta. böyle düsünen kizlar da bunun bilincinde olan, sadece mutlulugu arayan ve hayatla beraber mücadele etmek isteyen kizdir.