"Aşık olan, aşkının sırrını ve namusunu koruyan ve bu aşktan dolayı ölen şehit olarak anılır"
Bu yüzdendir ki Stendhal 'Aşka Dair' adlı incelemesinde bu Arap kabilesi için : "hakiki aşkın numunesini ve vatanını Bedevi Arab'ın siyahımtırak çadırının altında aramak lazım"
işin hülasası, squat götlülerle dambıl boyların starbuckslarda hissetmeye çalıştığı şey değildir aşk. Hastalık öldürür bedeni ama aşk ruhu yüceltir.
doğru olabilir. çaresi hem oluyor , bazen de olmuyor. ölümcül hastalık , tedavisi görülebilir hastalık gibi. bazen kendi kendine geliyor , bazen de biz kaptırıyoruz kendimizi. vs vs.
belli bir süre sonra takıntı haline getirmektir. Daha çok elde etmeye çalışmaktır. Sevmek öyle değil ama bir kokusunu alsanız yedi cihan da unutamazsınız.
aslında tam tersidir, dedirtir bu başlık. aşk hastalık değil aslında, biz onu hastalıkmış gibi taşıyoruz. üstümüze sinsin, bize karışsın istemiyoruz. bizi yoran da bu. aşkı yakında kurtulmayı umduğumuz bir hastalık gibi değil de bize ait bir parça olarak görsek sanki daha iyi. o zaman belki sevebiliriz. hem de kimseye zarar vermeden.
derlerdi inanmazdım, bende sevdim bir zamanlar. çok sevdim, memelerini avuçlamak istiyordum, ne biliyim öyle o yanımdan geçtiğinde bir an götüne kitlenip saatlerce çözülemediğim oluyordu. hep onu düşünüyordum, onu aygır gibi hunharca sikip ardından komidinin üstüne 2 lira bırakıp umursamazca gitmek istiyordum. çok sevdim anlıyor musun? ama o lanet olası küçük fahişe bunu kabul etmedi. duygularımla oynadı, gösterdi, elletti hatta verdi de ama bu bana yetmedi. onu parçalarcasına seviyordum. ulaşabileceğim en derine kadar ona ulaşmak için çabalıyordum.
evet aşık olanlar kafadan hastadır. aşk ne lan. uzay cagindayiz. kadınlar tek kullanımlık hale geldi kullan at başkasıyla hayvani duygularını tatmin et. aşık olarak kendinizi rezil etmeyin.
doğrusu aşk bir psikolojik rahatsızlıktır olan önermedir. akıllı insan harbiden aşık olmaz. aşık olmak için aklın tutulması lazım. zaten o yüzden adı aşk ya.
evet hastalıktır tabi. insanı normalin dışına çıkaran ve kimyasını bozup bazılarını derin depresyonlara sürekleyen bu illetin kimse normal olduğunu söyleyemez ban.
aşk bir hastalıktır, öyle ki fazlası çileciliği bile doğurur.
aşkı o kadar çok ucuz şeylerde kullanıyoruz ki artık bir önemi yokmuş hatta hastalıkmış gibi görüyoruz halbuki insanlar hayatları boyunca en fazla bir iki kez aşık olabilirler ama ilişkilerin tümünde aşk kelimesi geçiyor bir erkek evlenene kadar 30 kızla bir ilişki yaşıyorsa hemen hepsine aşkım dediğinden kelimenin anlamı yitiriliyor ya da aynı şekilde bir kızda aynı kelimeyi söylemekten çekinmiyor velhasıl kelam aşk bir hastalıkta değil önemsiz birşeyde değil değersizleştiren yine bizleriz o kadar saçma ilişkiler yumağında bazen aşık olduğumuz kızı göremiyoruz sonrada aşkın ne hastalıklı birşey olduğunu söylüyoruz hastalıklı olan birşey varsa o da tam olarak biziz.