doğu toplumlarının fazla önemsemediği, üzerinde durmadığı bir konudur.
tartarlı, çürük, bakımsız dişler çeşitli mikrobik hastalıklardan kalp krizine kadar pek çok olumsuzluğa sebep olabiliyor. ayrıca kendisine ve çevresine saygısı olan insan aynaya baktığında sararmış dişler, kirli bir dil görmemeli, kokan bir ağızla insanları rahatsız etmemelidir.
senelerce dişçi yollarında gidip gelmişseniz, dişçi koltuğunda içinizden ayet el kürsi okuduysanız, defalarca damağınızdan iğne yediyseniz, yarım saat boyunca dişleriniz matkapla oyulduysa ve içine size bir daha ki gelişinize kadar hayatı zehir edecek bir ilacı dişinizde görmüşseniz, kanal tedavisi olurken canınızdan can gitmişse ve tüm bunların yanında binlerce tl yi bulan borca girmişseniz çok ama çok dikkat etmeniz gerekendir.
bir de ağzınızın kokmamasını istiyorsanız mutlaka dişlerinizi temiz tutun. sonra kız arkadaşım beni niye öpmedi diye ağlamayın. sigara denen zıkkımı da içmeyin. dişleri iğrenç şekilde sarartıyor.
her diş hekiminin en az 6 ayda bir dis kontrolu yaptirmaniz gerekir demesine ragmen acil ya da acil olmayan durumlarda, ozel olmayan bir dis hastanesine gidiyorsaniz 1 ay sonraya gun verebiliyoruz demeleri hastanelerinde daha fazla dis hekimi bulundurmalarini gerektiren bir durumdur. toplumun cogu 6 ayda bir dis hekimine gitmedigi halde 1 ay sonraya gun veriliyorsa 6 ayda gidilirse nolucakti bilmiyorum.
önemli olan ağız ve diş sağlığıdır; dişlerin rengi değil. öncelikli olarak diş hekimine düzenli olarak en az üç ayda bir gidilmeli, dişleri düzenli olarak fırçalamak gerekmektedir. sigara kullanıyorsanız uyku saatine ve uyumadan önce sigara içmemeye dikkat edin. sensodyne ya da listerine ağız gargaralarını öneririm. keza asitli içecekler içen kişiler için de öyle. ve en önemlisi bir ömür boyu aynı diş fırçasını kullanmayın. 80 yaşında yerinde ve sağlıklı dişlerle görüşmek üzere.
en fazla üzerinde durulması gereken konulardan biridir. ağız ve diş hastalıkları, diğer pek çok hastalığa sevkedebilir. mısır firavunu ramses'in, diş çürüğünün tedavi edilmeyerek beynine ulaşması sonucu acı içinde öldüğü söylenir.
Çoğu insanın dikkat etmediği fakat en az diğer hastalıklar kadar yaşam kalitesini etkileyen (hastalık olarak görülmediği de unutulmamalı) sağlık konusudur.hastalığı kötü süründürür.
dişlerinize çok önem vermenizi gündeme getiren sağlam entryidir.
şuan diş ağrısından geberiyorum.
envai çeşit rahatsızlığıma birde bu eklenmiştir.
3 yıl diş laboratuarında çalışmış birisi olarak diyorumki.
en küçük çürük vakasında bile anında doktora koşun.
terzi kendi söküğünü dikemezmiş.
o kadar mesleğe yakın durup ağızda üzeri damakla kapanmış 6 kök mevcut.
amma imkan amma zaman dolayısı ile çektirme gayretinde yıllar sonra bulunduğum için
doktorun senın çenende de sıkıntı var.
o kökleri çene cerrahı operasyonla alabilir ama ondan önce senin çeneni kırmalıyız çünkü çenende problem var ağız gerektiği kadar açılmıyor demesiyle efkarlandığım.
ve günden bu günede irili ufaklı birkaç çürüğede mağruz kalıp ebeminkini gördüğüm andan itibaren bugünden itibaren ilk gündem maddemdir aslında.
genç yaşta dişsiz kalmayın.
hayatınızı her anlamda etkiler.
sosyal ilişkileriniz bile bozulur.
hadi ben evliyim.
beni alan aldı.
evde kalırsınız lan!!!
ağız ve diş sağlığınızı es geçmeyin.
yoksa 40 larınızda çorbaya mahkum olursunuz...
demedi demeyin...