soğan, sarımsak, kebap, lahmacun gibi kültürsüz şeyler yememektir. yiyorsunuz ondan sonra neden ağzım koktu? gırtlağını oto yıkamada fırçalatsan çıkmaz o koku, ıyk.
bunların hepsini yaptım ama bir sonuç alamadım diyenler varsa ülser olma ihtimaliniz yüksektir efenim. iyi bir tedaviyle sorununuzdan eser kalmayacaktır.
diş etlerinizi kontrol ettirin,dişlerinizi düzenli olarak diş ipiyle temizleyin artık maddeler koku yapar en son miğdenize baktırın.
Nefes kokusu ve ağız kokusu aynı şey değildir.
Uzmanların ağız kokusu şikayeti ile gelen hastalara önerdiği birkaç madde:
- bitki gargarasıyla her gün gargara yapın. Bu gargara karanfil, kimyon veya rezene yağı içermelidir. Bu sayede ağız kokusu oluşma şansı oldukça düşecektir.
- Gün içinde mutlaka 2 litre kadar su için. Su veya soda içen birisinde tükürük bezleri harekete geçer ve koku yapan tüm maddeler kendiliğinden yok olur.
- Her diş fırçalama işleminden sonra dil temizliğini mutalaka yapın. Ayrıca diş ipiyle diş aralarını mutlaka temizleyin.
- Çok fazla çay ve kahve kullanımı ağızdaki bakterilerin artmasına ve koku oluşumuna neden olur. Aynı şekilde alkol içeren gıdalar da kokuyu artırıcı etkenlerdir
- Baharat ve baharatlı yiyecekler ağız kokusuna neden olur. Yememeye dikkat edin.
- Sigara ağız kuruluğuna, bunun sonucunda da ağız kokusuna neden olur, içmeyin.
- Bazı şekerli sakızlar, şeker bakterileri tarafından bozunarak ağızın kokmasına sebebiyet verirler.
- Çürüme olasılığına karşılık gömük ve yarı gömük 20 yaş dişleri çekilmelidir.
- Gıda kaynaklı (sarımsak ,soğan,alkol vb) kokularda ise ertesi sabah aç karnına içilen bir bardak soğuk süt kokuyu belirgin miktarda azaltır.
- son olarak günde 3 öğün dişleri fırçalamaya çalışın.