Başlığı okuyunca kahkaha attım çünkü 2 hafta kadar önce çooook sevdiğim i rumuzlu arkadaşımla Sarımsaklı bir şeyler yedik ve sonra pilatese gittik. Orda tabi eğril büğrül mide sıkıştı sonra arabaya bindik kahve içelim diye bi yerlere gidicez. Kırmızı ışıkta durmuşuz i geğirdi sonra ona Gülerken ben de geğirdim. Arabanın içi leş gibi koktu bi baktım bizimki koktu kaç diye bağırarak arabadan kendini yola atıyor. Yeşil ışık yanmasın mı...
Ağız kokusunu önlemenin yolları
--spoiler--
Ağız kokusunun, fizyolojik ve patolojik olarak ikiye ayrıldığını belirten Diş Hekimi Tülay Şener, önemli hastalıkların habercisi olabileceğinin de altını çizdi. Peki ağız kokusu nasıl önlenir?
Otobüste, okulda, işte her yerde günün her saati karşılaşabilecek bir sorun olan ağız kokusunun önemsemeyen bir durum olarak görüldüğünü belirten Koru Hastanesi Diş Hekimi Tülay Şener, “Ağız kokusunun başında ilk olarak dişlerde oluşan tartar ve bunların neden olduğu diş eti hastalıkları geliyor” açıklamasını yaptı.
Fizyolojik ağız kokusunun sağlıklı bireylerde bile sindirim kanalında biriken gazların veya dil sırtında üreyen bakterilerin neden olduğu sabahları uyandığımızda olan ağız kokusu olduğunu söyleyen Koru Hastanesi Diş Hekimi Tülay Şener, sarımsak ve benzeri yiyeceklerin de ağız kokusuna neden olabildiğini ifade etti. Şener, sigara içen kişilerde de ağız kokusu olmasının normal olduğunu belirtti. Patolojik ağız kokusunun bazı hastalıkların habercisi olduğunu vurgulayan Diş Hekimi Tülay Şener, bunların ağız bozukluğu, şeker hastalığında aseton kokusu, böbrek yetmezliğinde balık kokusu, bademcik ve sinüzit enfeksiyonlarında, karaciğer ve bağırsak hastalıklarında oluşan ağız kokuları olduğunu ifade etti.
Ağız bozukluğundan kaynaklanan ağız kokusunun başında ilk olarak dişlerde oluşan tartar ve bunların neden olduğu diş eti hastalıkları geldiğini anlatan Şener, kötü yapılmış taşkın dolgular, diş eti uyumu olmayan kaplama ve protezler, çürük dişler ve yarım çıkmış 20 yaş dişlerinin ağız kokusunun sebepleri olarak sayılabileceğini belirtti. Diş Hekimi Tülay Şener, ağız kokusunu gidermek için şu önerilerde bulundu:
“Dişlerimizi ve dişetlerimizi koruyalım. Ağızdaki protez kaplama ve dolguları kontrol ettirelim. Ağzımız açık uyumayalım. Tükrük kuruyarak ağız kokusuna neden olabilir. Diş fırçalama, diş ipi kullanımı, ara yüz fırçası ve ağız dişi gibi ağız bakım ürünlerini doğru kullanalım. Genel vücut muayenelerimizi ve check-up'larımızı zamanında yaptıralım. Diş eti ziyaretlerimizi aksatmayalım ve temiz, ferah bir nefesle sağlıkla yaşayalım.”
--spoiler--
cahil kesim yine meydanlarda . gastrointestinal sistem hastalıklarına bağlı da olabilen tıpta halitosis denilen bir durumdur. sadece ağız ve diş sağlığıyla alakalı bir durum değildir çok bilmiş sözlük yazarları.
sözlükte ne kadar cahil geri zekalı sürüsü olduğu bir kez daha kanıtlandı.
hay sizin beyninize ulan salaklar ağız kokusunun 100 çeşit sebebi var.. diş fırçalamayla alakası olmakla birlikte olmayadabilir
ben dişlerimi fırçaladım ağzım kokmaz diye bir durum söz konusu değil... sizin ağız kokunuz başkasına geldiğinde emin olun o da aynısını sizin için düşünüyordur başkasını eleştirirken kendinize bakacaksınız önce..
şu an bile bir çoğunuzun ağzı leş gibi kokuyordur.
Halitosis denir tipta. Cesitli nedenlere bagli olabilir 5 tipi vardir. Bunlardan tedavisi en zon olan tip 4tür hasta psikolojikmen agizinin koktugunu hisseder fakat normalde boyle bi durum yoktur.
Bazi durumlarda diş fircalama, dil kaziyicis, agiz gargaralari gibi seyler onerilebilir. Eger sistemik kaynakliysa ornegin sinuslerin iltihaplanmasiyla alakali ise ilgili sistemin bulgunun giderilmesi sonucu halitosis onlenebilir.
Edit: sabah olan agiz kokusu her insanda vardir normaldir.
Bir kız arkadaş vardı ciddi ciddi ağzı çürümüş et parçası gibi kokardı konuşurken bile dayanılmazdı.Geçen çok sexi ve yakışıklı bir erkekle dudak dudak poz vermez mi yapışmış mübarek.Koku falan filan fos bir ilişki için onu anladım.
Bir de ağzını koparsa yine de kokanlar vardır. Sanırım bir tanesini tanıyorum adamın ağzında mantar gibi birşey olduğu için yaklaşılmıyor olay yeri gibi .
insanın kendine o kadar da kötü gelmeyen koku. Mesela bi sarımsak yiyince falan aksine insana iyi bir duygu geliyor. Zaten öyle olmasa ağzı kokan kişiler hep kusardı.
Kokunun nedeni yediğiniz yemekler kkb rahatsızlığı veya sindirim sistemi kaynaklı olabilir. O yüzden sakız çiğnemek şeker yemek veya gargara yapmak gibi şeyler sadece geçici çözüm sunar.
her insanda sabah kalkıldığında olan bir şeydir.
sadece fırçalamak, gargara yapmak vs. bir işe yaramaz, o kokunun geçmesi için bir şeyler yemek, karnı doyurmak gerekir çünkü koku mideden gelmektedir.
ama bir de fizyolojik olmayan ağız kokusu vardır;
karaciğer hastalığı, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği vs. hastalığı olan kişilerde görülebilir.
şeker hastalığı (aseton gibi, ekşimsi bir kokudur)
böbrek yetmezliği (çürümüş tavuk, balık kokusu gibidir)
Sabah uyanıldığında buram buram kokar ağız. Sonra yemek yersiniz, diş ve dilinizi fırçalarsınız. Geçer. Geçmiyorsa bir problem var demektir. Doktora görünmenizi tavsiye ederim..
bazen çok seksi olabilen kokudur. derin derin içinize çektiğinizde sizi zevkten bayıltabilir. mkgy un enfes ve tuhaf aromalı ağız kokusu kişiyi kendine bağımlı eder.