2007 yılında hizmete açılacak üniversitemizdir. ilk kez bir dağ ismi alması da üniversite adına bir milattır.
not: telaffuz önemlidir. * *
şeklinde telaffuz edilmemektedir.
belki sadece kafkasya bölgesine hizmet edecek ve kafkasya üzerine uzmanlaşacak kişiler yetiştirecek butik bir üniversite olsa işe yarayabilecek üniversitedir. yoksa çok vardı bunun gibi..
bünyesinde ibrahim tatlıses e bir kürsü verilebilecek üniversitedir.
+dinle evladımmmm. derse başlıyorum. one two three forooo!! ağrı dağın eteğindee uçan güvercin olsammm...cano cano söyle bana nire gidemm??
-hocam allah rızası için sahnelere geri dönseniz?
+allah cazanı verecek, adın ne senin bakim evladımmmm??
insanın aklına rektör olarak, hemen ibrahim tatlıses'i getiren üniversite.. açılışında da, patlatır artık bir,
- van, tu, tri, forrooo... kop evladım kopp..
evet efendim, şaka bir yana, doğu'ya açılalım, orayı da kalkındıralım diye düşünen düşüncelerin son meyvlerinden birisi olması muhtemel üniversitelerden birisi. ama, günümüzde en saygın üniversitelerden birisi olan boğaziçi üniversitesi'nden derece ile mezun olan bir kişi bile, ''şak diye'' istediği bir işi bulamıyorsa, ve de devlet böyle bir durumu kendi elleri ile hazırlamış olup da, hala üniversite mezunu işsiz ya da, esnaf, bilimum asgari ücretli eleman, onu da geçtim mezuniyetini kutladığı bölümün dışındaki bir alanda meslek yapıyorsa, istedikleri kadar üniversite açsınlar dedirten başlıktır... bunun dışında, bir de öğretim elemanı kadrosu olayı da vardır efendim.. o kadar bölüm açacaksınız, normalde şu an hali hazırda öğretim elemanı açığı olan üniversiteler varken, ''acaba iki ay içinde, profesörlük kursu açıp da, ilk öğretim okulu müdürlerini mi, öğretim elemanı yapacaklar'' dedirten de başlıktır.. her ne kadar gönüller bir olup da, böyle haberlerin hayırlara vesile olması istense de, yukarıda saydığım bir iki örnek olumsuz aktiviteleri de, her türlü kafası basan kişi bilmektedir. peki, taşın altına elini sokan kim oluyor...
pek kolay olmayacaktır. katkı payını alıp sonra çayıra salınıp mevla'nın kayırmasını bekledikleri o kadar insan varken, değil üniversite, değil lise, ilkokul mezunu olan insanların eğitimli, okur-yazar kabul edildiği ve bunların da genele oranının çok fazla olmadığı düşünülürse, o binaların paralarıyla halihazırdaki eğitime katkıda bulunulması daha yararlı olacaktır. yoksa bu yeni üniversitelerin hali de kötü bir ihtimalle sütçü imam gibi olacaktır. ayrıca sütçü imam'lılara da saygılar ama gerçek verilerden bahsediyorum, anlaşılmıştır sanırım.
bu arada üniversitenin ismi dağ ismi almasından dolayı değil, sıradan bir dağın ismini almadığı için önemlidir.