ağaçlardaki akıl almaz mantık hatası

entry11 galeri0
    10.
  1. 9.
  2. ağaçlarının yapraklarının yağmurdan koruyacağını sananlara göre cidden mantık hatasıdır kuzum? hiç kalmadın di mi sen ağaç altında yağmurda?
    0 ...
  3. 8.
  4. temel ingilterede araba sürerken radyodan anons verilir. "filanca otobanda bir araç ters yönde syretmektedir. sürücülerin dikkatli olması rica olunur." temel söylenir kendi kendine. "ula ne bir tanesu hepsu ters yönde gidiyi."

    milyonlarca ağaçta mı mantık hatası var? bu tespiti yapanda mı mantık hatası var şimdi?

    hadi bir de tanımlayalım o zaman. olmayan mantık hatasıdır.
    1 ...
  5. 7.
  6. 6.
  7. 1- bütün ağaçlar yaprak dökmez. ör; çam, okaliptüs..
    2- kışın yağmurlu geçse bile güneş ışığı süresi ve etkisi azdır bundan dolayıda yapılan asimilasyondan kar edilmez.
    3- en mantıklısıda depo ettiği besini kullanmaktır. ve yaprağını döküp ilkbaharı beklemektir.
    3 ...
  8. 5.
  9. Bütün canlı varlıklar gibi ağacın da dokularının arasında devamlı bir su dolaşımı olur. Bu su dolaşımının sağlanabilmsi için ağacın devamlı ve bol miktar suya ihtiyacı vardır. Çok büyük bir kayın ağacı, kuru ve sıcak bir günde 250 litre, küçük bir ayçiçeği ise 1 litre su harcar. Okaliptüs ağaçları ise günde ortalama 400 litre su harcadıklarından bataklıkları kurutmada faydalanılır.

    Ağacın ihtiyacı olan su, büyük ağaç türlerinde 50 metrenin üzerinde bir yüksekliğe çıkmak mecburiyetindedirler. Bu hadisede önemli olan birinci kuvvet kılcallık olayıdır. Odun boruları demetlerinde 20 metreye kadar etkilidir. ikinci kuvvet ise, kök basıncıdır. Bu basınç ile ağaçta su 30 metre kadar yüksekliğe çıkarılabilmektedir. Bir diğer önemli kuvvet de yapraklardan suyun buharlaşması (terleme) ile meydana gelen emme kuvvetidir. Buna kohezyon gerilimi de denir. Terlemenin (transpirasyon) büyük kısmı gözeneklerle, az bir kısmı da diğer yüzeylerle sağlanır. Kohezyon kuvveti su moleküllerini birbirine bağlar. Bu gerilim, suyun kopmayan bir sütun halinde yükselmesini sağlar. 100 metreye kadar etkilidir. Sekoya gibi yüksekliği 100 metreyi bulan dev ağaçlarda su tepelere kadar kohezyon kuvvetiyle yükselir.

    Bir ağaç kendi besinini doğrudan doğruya toprak ve havadan güneş ışığı vasıtasıyla üretir. Bu, hiçbir canlı hayvan vücudunun yapamadığı son derece karmaşık bir hadisedir. Yapraklardaki klorofil denilen yeşil madde sayesinde, havanın karbondioksitinden, güneş ışığı altında fotosentez denilen olay sonucunda kendisi ve diğer canlılara faydalı besinleri meydana getirir.
    5 ...
  10. 4.
  11. Üzerinde fazla düşünülmeyen tespittir.

    Hani Sonbahar ile birlikte havalar soğuyor falan ya. Eh bi' bitkinin yetişmesi için nasıl gerekliysi ısı, yaprakların da çıkması için gerekli oluyor. Yani su damlasını verdiğin her ağaç sallandırmıyor, yaprağını. Mantık hatası yok, valla yok.
    0 ...
  12. 3.
  13. herkesin isim kazıyamaması. adamına göre mi muamele ediyorlar nedir? bir sevgili ismi kazıyamadım. bana denk gelen ağaca, çakı makı işlemiyor. kazıyan herkese aynı mantıkla yaklaşması lazım.
    1 ...
  14. 2.
  15. hep diyorum;
    mantıkta da mantık hatası aranmalıdır.
    3 ...
  16. 1.
  17. 12.
© 2025 uludağ sözlük