Okuyanın işsiz kalmadığı, Türkiye'de en büyük 4. sanayi olan mobilya sektörüne mühendis yetiştiren, az bilinen bölümlerden. Türkiye'de ilk olarak Hacettepe üniversitesi bünyesinde 1967 yılında kurulmuş, aradan geçen zamanda da bir sürü adam yetiştirmiştir. Daha sonra ülkenin böyle bir bölüme ihtiyacı yoktur(!) gerekçesiyle kapatılmış aradan bir kaç yıl geçtikten sonra ülkede ilgili alanda adam yetiştirilmesi gerekçesiyle tekrar hayata geçirilmiştir.
Şu an aktif olarak Hacettepe, Düzce, Muğla, Karadeniz teknik ve gazi üniversitelerinde faaliyet göstermektedir. Mezunları Fabrika planlamadan üretim yönetimine, tasarımdan imalata, iş etüdünden ar-ge birimlerine kadar pek çok birimde görev alabilmektedir.
arkadaşım vardı bu bölümden, tanışma ortamında ağaç işleri kısmını keserdi.
-siz nerde okuyorsunuz.
+hacettepe endüstri müh.
-aaa hacettepede varmıydı ya?
+var var.
(bkz: çakal)
Aradan geçen 1 yılı aşkın zamandan sonra bir kez daha belirtmeliyim ki bu bölüm ciddi anlamda underrated bir bölümdür. Şu an ülke çapında kontenjanları dolmuyor ne yazık ki. Türkiye gibi orman endüstrisi gelişmiş ve ham madde sıkıntısı olmayan bir ülkenin bu ham maddeyi işleyip, adam akıllı ürün yapabilecek adamlara ihtiyacı var. Ancak toplumun yarattığı "lan bu marangozluk işte yeaa" algısı yüzünden tercih edilmiyor bu bölüm.
Genç dostlarım, siz bakmayın ona buna. Gidin ve bu bölümü okuyun. Şu anda ülkede ciddi anlamda elektronik, bilgisayar, makine, inşaat, mekatronik mühendisi yığılması var. Bu bölümleri okumak daha havalı olabilir ancak mezun olduğunuzda öğretmenlik, özel sektörde üst makamlarda bir iş, kendi okuduğunuz bölüm üzerine ciddi anlamda paralar kazanabileceğiniz bir şirket açmak, iş güvenliği uzmanlığı, tasarımcılık vb. gibi çok fazla seçenek sunan bu bölümü kesinlikle göz ardı etmeyin.
Bu arada orman endüstri mühendisliği ile ağaç işleri endüstri mühendisliği farklı kavramlardır. Amcaoğludurlar ancak babaları üvey kardeştir. *