aöf için zor diyen mala da diploma veriyorlar. Üniversite'de dirsek çürüten, emek ve para harcayan; sınav haftalarında sabahlayan kişiye'de diploma veriyorlar. Ama maalesef kamu işe alımda ikisi denk sayılıyor.
iki yıllık hobi olsun diye adalet bitirdim. ilk dönem hariç, hiç vizeye girmeden sadece finallere girerek okulu bitirdim. Şimdi tarih bölümünde ikinci sınıftayım. Bu bittimi edebiyat ve sosyal hizmet okuyacağım. Örgün eğitimde okuyan kişiler için aöf sıradan bir olaydır.
benden daha malı ise aöf okumanın zor olduğunu zannedenlerdir. 2013 yılında başladım 2017 de mezun oldum aöf sosyolojiden. ikinci üniversite olarak okudum. hiçbir vize veya finaline toplam (bütün dersler ve toplam iki gün süren sınavlar için) 5 saatten fazla çalışmadım. geçer not alacak kadar soruları (geçmiş yıllarda çıkmış sorular ve bölüm özetlerinin arkasındaki kendimizi sınayalım adlı 10 tanelik sorular) da veriyorlar zaten. 2.5 ile mezun oldum bu arada.
diğer bir sürü bölümü okuyan arkadaşlarım da var. hepsinde mantık aynı.
ya da en iyisi siz girin kütüphanelerinize günlerce çalışıp durun.
ha, yaptığım doğru muydu? yanlış olduğunu kimse ileri süremez. anadolu üniversitesi'nin seçimi bu şekilde ve ben bunu değerlendirdim. hukuksuzluk, vucdansızlık, ahlaksızlık yapmadım. kopya da çekmedim.
o kitapları ne yaptın diye soran olursa diye söylüyorum. her konunun arkasında okuma parçaları olur. çok güzel ve bilgilendiriciler. kesinlikle okuyunuz!
mühendislik mezunuyum.Aof işletme'yi 4 yıllık 2. üniversite okudum.
vize si vizeme finali finalime denk geldi. 3. ve 4.sınıfta üstüne üstlük yüksek lisans yapıp özelde haftanın 6 gunu calısıyordum.Sadece 1-3 2-4 kuralından dolayı 3 dersın kıtabını bıraz okudum ve 4 yılda bıtırdım.
Ben mühendislik okurken okadar agır dersın uzerıne yuksek lısans yaparken ve özelde çalışırken 4 senede bıtırdiğim bölümü, örgün öğretim okumayıp, bir işte çalışmayıp birde ders Çalışıp dersaneye gidip ( nıye gidilir oda ayrı bir soru ya neyse) 4-5 senede okul bitmediyse kimse kusura bakmasın sorun bitiremeyenlerdedir.
Evet okuması kolay bölüm. Aof 'e zor diyenler gelin birde siz mühendislik okuyun.Zorlugu ozaman görürsünüz.
işletmeyle başladım uludağ üniversitesine, Uluslararası ilişkilerle çift anadal yaptım. Açıktan dış ticarete başladım. kitap defter açmadan bitti aöfteki bölüm. yani evet kolay. hatta çok kolay.
hem vize hem final döneminde sınavdan önceki gün birkaç saatlik çalışmayla 6 dersten 5 inden geçmişim. demek ki ya hakikaten kolay yada 9 dersin 8 inden kalan arkadaşta bir problem var. 9/1 yapan arkadaş mal olmadığını düşündüğüne göre bu durumda ben mal oluyorum galiba. olsun.
Daha da zorlaşacağından haberi olmayan maldır. 35 geçme notu 45'e çıkabilir. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ve açık uçlu soru sistemi geldi. Büt zaten yok.
Kıyas yap diye anlatıyorum iyi oku. iki üniversiteyi aynı anda okuduğum dönemde aynı konulardan genel matematik sınavına girdim. Pazar günü hiç kitap açmadan aöf matematik sınavına, akabinde üç gün ciddi ciddi çalışıp müh. fakültesinde matematik sınavına girdim. Sonuçlar aöf 95, müh fak 05.
Aynı durum ekonomi, tarih gibi diğer ortak dersler için de geçerliydi.
Neyse fakülteyi dört yılda bitirdim. Aöf'yi daha fazla okuma gereği duymadım bıraktım.
Aöf'yi iyice gömmek istemiyorum ama abartmayın okuyun işte belki görürsünüz faydasını.
Ellerimi arkadan kelepceleseler , kalemi de sikime baglayip sinava boyle gireceksin deseler yine de zor demem.
Oyle muhtesem bir seydir aof , bana kalirsa aof ye zor diyen harbi maldir amk.Bunlari kendilerinin akademik hayatlarinda aldiklari notlara bakarak 3 asagi 5 yukari anlayabilirsiniz zaten.
Bugün girdim aöf adalet sınavına. hayatımda girdiğim en kolay sınavlardan biriydi. Herhalde zor sınavlara alışınca bu kolay geldi..
Not: Mühendislik öğrencisiyim.
Tek satır okumadan felsefe bölümünü bitirmeye uğraşıyorum. Her sınavdan önce diyorum ki finale kesin çalışıcam. Ama henüz çalıştığım görülmedi. O yüzden bana zor bana stresli, başkasını bilemem.