iyi ya da kötü bi üniversite kampüsü, kantini, dersi, faaliyeti, siyasal hayatı vd. görmeden mezun olanla olmayan bir olur mu diye sormayı gerektirebilen kıyaslamadır.
örgün bitirmek bir adım öndedir ama pek farkıda yoktur sonuçta ikiside iktisat, işletme yada kamu yönetimi bölümüdür yani çok büyük şirketler dışında çok fazla ayrım olmaz. zaten diplomada aöf'de yazmaz. normal eskişehir'de okudum desen pek fazla sorun olmaz.
odtü, boğaziçi, hacettepe, ankara siyasal, istanbul iibf, marmara, gazi gibi fakültelerin yanında çok fark olur ama yukarıdaki fakültelerin dışındaki üniversitelerden mezun olanlarla pek farkı olmaz çünkü aöf diplomalarında açıköğretim ibaresi bulunmaz.
rahatça bu fakültelerden mezun olabilirsiniz çok fazla ayrımcılık olmaz ama çok büyük şirketler mesela koç holding, sabancı holding gibi holdinglerde yöneticilik görevlerine başvuru yaparsanız aöf'ü ikinci tercih olarak görürler öncelik örgün ama kaliteli üniversitelerin mesela; odtü, boğaziçi gibi... mezunlarına öncelik verilir.
aöf okuyan arkadaşlar kesinlikle açıköğretim bitirdim demezlerse pek anlayan olmaz çünkü diplomalarda açıköğretim mezunudur gibi bir ibare yok. zaten bu okulun adı açıköğretim üniversitesi yada fakültesi değil anadolu üniversitesi iktisat yada işletme fakültesi olarak geçer.
aöf'ün tek zor yanı bu fakülteyi bitirmenin oldukça zor olmasıdır. yani bitirebilmek epeyce bir meşakkat ister. derslere iyi odaklanmanız gerekir.