Böyle bir konudan laf açılınca insanlar açıköğretimi hemen hacettepeyle marmarayla falan karşılaştırıyorlar.
Oysaki açıköğretim, anadoludaki birçok üniversiteden ve özellerin çoğundan daha zor. Örneğin Türkiyede 2 yıllık bir bölümün 4. senesindeyseniz boş kağıt verseniz hoca yine geçirir. Ama açıköğretimde öyle bir şans yok. Ben 2 yıllık ilahiyatı sırf ingilizceden ötürü 7 yılda bitiren açıköğretim mezunu gördüm. Ama ilçelerde hocalar kantine sorularla birlikte cevapları bile bırakıyor.
açıköğretimde sadece rutin ve işe yaramaz branşların okutulduğu düşünülürse,saçma ve ağır kaçan ithamdır..
tıp fakültelerini,boğaziçi ve odtü gibi üniversitelerin iyi bölümlerini anlıyorum da,yahu karadeniz teknik üniversitesi gibi kıçı kırık üniversitelerde okuyup da kendini açıköğretim okuyan adamdan üstün tutmayı anlayamıyorum..Yani pes doğrusu..
4 yıllık lisans bölümünü bitiren elbetteki üniversite mezunudur, diğer örgün eğitim veren benzer fakültelerden çok da bir farkı yoktur ve her türlü haktan da yararlanabiliyorlar, diğer örgün eğitim veren kurumlarda şöyle veya böyle nedenlerle okuma imkanı bulamayanların, daha az masrafla eğitim ve lisans mezunu olmasını sağlayan çok önemli bir hizmettir ve herkese de okumaları tavsiye edilir.
devletin ve kurumlarının bile kabul ettiği bir şeyi kabullenemeyenlerin söylediği saçmalık. erkeklerin kısa dönem askerlik yapabiliyor olmaları bile açıköğretimin, devletin gözünde üniversiteden farkı olmadığının bir göstergesidir.