açık öğretim vs örgün öğretim

entry8 galeri0
    1.
  1. aralarında hiçbir fark olmamakla birlikte açıktan okumak örgüne göre kat be kat zordur. ancak ne hikmetse örgün altın, açık gümüş sayılır bazılarınca.
    2 ...
  2. 2.
  3. açık öğretimden mühendis, doktor, avukat olunduğu zaman yapılacak kıyaslamadır. gidip işletme okuyan adamla tıp okuyan adamı kıyaslamak ne kadar mantıklıdır bilinmez şu an için.
    2 ...
  4. 3.
  5. ikisini de okuyan biri olarak söylüyorum o açık öğretim üniversite falan değil adamlar adı olsun diye açmış orayı.
    3 ...
  6. 4.
  7. açıköğretim mezunu olup master falan yaparsınız kralsınız zaten master yaptığınız üniversitenin adı artık sizin yeni kimliğiniz olur ama sadece aöf bitirerek yükselme şansı pek azdır. gerçi diplomalarında aöf falan yazmaz ama iktisat ve işletme fakültesi diye ayırmış adamlar diğeri için iibf yani iktisadi ve idari bilimler fakültesi demişler işte fark burada.
    ama yinede 4 yıllık fakülte okudum demek için bitirilebilir.
    1 ...
  8. 5.
  9. her ikisini de görmüş birisi olarak söyleyebilirim ki, örgün okuyan lise yıllarında örgünü kazanmak için çalışmıştır örgünde kızların ders notlarına çalışır geçer; açıkta okuyan lise boyunca yatar üniversitede eşek gibi çalışır not çıkarır ders geçer. bir yerden sonra eşitleniyorlar, kimse birbirinin hakkını yemesin şimdi. fakat iibf vb. bölümler için konuşuyorum tabii. yoksa gidip tıp fakültesi, diş hekimliği, mühendislik okuyan insanlarla kıyaslayamazsın. yanlış olur.
    12 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. tabii ki de ne olursa olun örgün öğretim.
    5 ...
  13. 8.
  14. üniversite mezunu olayım yeter diyen herkes için her ikisi de aynıdır, sonuçta aöf okumak kötü bir şey değil 4 yıllık lisans mezunu olursunuz, kolayca işte bulursunuz ama örgün okuyanı hep bir basamak yukarıda tutarlar. tezli yada tezsiz master yaparsanız aöf mezunu olmaktan kurtulursunuz hemde gerek özel sektörde gerekse kamuda çok yükselirsiniz ama kötü bir şey değildir aöf mezunu olmak.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük