olması gerekendir, din dersini kaldırıyorlar dini değil. isteyen eğitim kurumları dışında istediği kadar dini eğitim alabilir. dayatmayı önlüyorlar sadece, laik bir devlet hareketi ve olması gereken.
din dersi ile laikliği bir arada anmak mantıklı değil şimdi çocuklarının din eğitimi almasını isteyen aileler ne olduğu belirsiz hacı hocaya muhtaç olacak.
kolay atanmak için seçtiği bölümden mezun olan bir adamın haftada gireceği 2 ders saati sizi ne cennete sokar ne de cehenneme daha ciddi başlıklar beklenmektedir.
iyi olmamıştır.
Ben de üzüldüm. Dinsiz bir toplum düşünülemez. Hele dinsiz bir azerbaycan hiç düşünülemez. Azerbaycan bayrağındaki yeşil renk dini simgeler, böyle bir ülkede din derleri bırakın kaldırılmayı arttırılmak zorundadır. Azerbaycanda %30 gibi bir sünni çoğunluk kesinlikle yok. %10 falandır olsa olsa. Yeni nesilin dinlerine bağlı olmasını isterdim azerbaycan adına. Ben dindar bir müslümanım isterim ki herkes dinimizi öğrensin ve sevsin.
Sovyet döneminde insanlar devlete bağlı kurumlarda zorunlu olarak ateistim derdi. Müslümanım desen zaten dinci suçlamasıyla hapis yatarsın, devlet ateizmi politikası. Ama yine de ateist sayısı %2'yi geçmez. Bu da halkın inancını gösterir.
Din dersi sadece Müslümanlar içinse ( ülkemizde olduğu gibi ) doğru uygulamadır ancak din felsefi ve objektif bir müfredatla sunuluyorsa, baskı ve dayatmadan uzak ise yanlış uygulamadır. Bir an önce hepimizin bu teoloji kavramını anlamamız lazım. Öğretmen "tanrı vardır" diyerek gelmeyecek, ilk hafta var olduğunu kanıtlayacak ikinci hafta yok olduğunu.
ilk hafta Hristiyanlığı işleyip ikinci hafta islam'ı işleyecek ertesi hafta ateizm'i diğer hafta teizm'i, panenteizm'i, politeizm'i işleyecek. Birey kendisi seçecek, kendi seçimleriyle cennete ya da cehenneme gidecek belkide gidecek bir yer bulamayacak.
Dini kullanarak, insanları birbirinden ayıran, ötekilestiten, araya nifak tohumları serpmeyi alışkanlık haline getirmiş din tüccarlarını üzmüştür elbette.
Din dersleri,çocuk yaşta, zihinleri karıştırmaktan, korkutmaktan öteye geçemiyor ne yazık ki!
Maneviyatı, dini, inancı, sınavla, sözlüyle öğretemezsiniz. Ulvi bir duygudur, hissedersin ve inanmak istersen inanırsın, o kadar.
Bu konuya ilgi duyan, kendini geliştirmek isteyenler icinler için, her türlü yayın, camii, vakıf vardır zaten, yetmiyor mu?!