Iyi mühürlendikten sonra, suyunu ve tadını koruyacak kadar pişirilip, servis edilmelidir.
Dışı kızarmış olsa da, içi pembe olmalıdır lakin çiğ değil.
Eti hunharca dövüp pestil ederek, tavada kavurup kurutma marifet değildir.
Kimyası, tadı, suyu kaçmış eti yiyip, et yedim sanıyorsanız, yanılıyorsunuz mirim!
Yazık..
afedersiniz de yok fransızlar şöyle dermiş etiyopyalılar böyle dermiş. ulan antrikotun kilosu 90 lira. hala şov peşindesiniz. adam gibi pişirip yiyin. suyuna da ekmeği bandırın haaaa.. laap laaap götürün. az pişmişciler şovmendir. siz delikanlı olun.
gün geçmiyor ki insanların zevkleri üzerinden bir linç girişimi daha yaşanmasın.
size ne amk.
doğru hazırlanmış ve doğru biçimde pişirilmiş olduktan sonra en fazla tercih ettiğim pişirme seviyesi ingilizlerin medium rare, fransızların saignant ismini verdikleri orta az derecesidir.
birkaç cm kalınlığında kesilmesi gereken eti dövüp amına koyarak teflon tavada dakikalarca pişirip suyunu, aromasını sikip attıktan sonra geviş getire getire çiğneyip et yediğini sanmaksa marifet devam edin amk cahilleri.
insanların zevkine saldırıp ağız tadlarını kaçırmayın güzel kardeşlerim benim.
öpüldünüz, afiyet olsun.
et yemeyi unutan aileleri ve bireyleri pek ilgilemdirmeyen, sözü edilen evlerde de tek gurmenin ateşi sağlayan ya da bozulmaları engelleyen buzdolabı olduğu gerçeğini ortaya çıkarabilen cılızlık.
et çok pişmiş yenmez, bütün gurmeler et az pişmiş olmalı derler, avrupada amerikada etler hep az pişmiş olur diye bilgiçlik taslayıp, az pişmiş etin marifet olduğunu sanma durumudur. halbuki az pişmiş etin içindeki bakteriler canlı kalabileceği için yenildiğinde başta bağırsak hastalıkları olmak üzere hastalıklara neden olurlar. az pişmiş eti gurmelik olarak savunmak, sağlık açısından cehalettir. inanmayan araştırabilir. aynı zamanda yanmış et ve yanmış bütün gıdalar da sağlığa zararlıdır.