sözlükte en şukela sorunsaldır aslında.bütün yazarlar birbirleri arasında bu durumu fiiliyata gecirmektedir.kim ayar vermek ister,kim ayar almak ister bilinmediği için herkesin beyhude bi şekilde birbirine verdigi şarjdır.belkide sözlükte ayrım yaratacak bir olaydır (bkz: ayar verenler), (bkz: ayar alanlar)
ayar fiili binary bir fiildir. Yani gerçekleşmesi için en az iki kişi gerekmektedir. Bunlardan biri ayar alıcı diğeri ayar vericidir. Ama bu laf halk arasında daha çok "ayar çekmek" olarak kullanılır("Bir tane daha anlatayım, ayar çekeyim").
almak veya vermek değil de daha çok "olmak" fiiliyle kullandığım bi sorunsal türü, bunun yanında ek olarak "etmek" fiiliyle de çok kullanışlı olduğu bilinmektedir.
önemli olan ayarın gittiği adres kanısıda son derece isabetlidir,yanlıs kişilere verilen ayar hezimetle sonuclanabilir hatta kavga cıkabilir. (bkz: vurun kahpeye)
-ayar verilir mi alınır mı laaa
+valla ben ortaya bırakayim almak isteyen alsın
-vermek isteyen?
+iade kabul etmiyoruz verilen ayar geri alınmaz
-peki abi
ayar bazı ortamlarda popüler olmak için arkadaş grubunun en sessiz sakin bünyesine itina ile verilir. lakin bazı ortamlarda da öküz öküz konuşup "bana ayır verin lan" krizine giren bünyeler vardır ki onlar ayarı adeta tereyağından kıl çeker gibi alırlar.*