yaşam tarzı belirtecidir.
nereden gelip, nereye gidildiğinin göstergesidir.
kişinin yaşayışı hakkında bi nevi önizlemedir.
karakter, statü, sosyal duruş hakkında ufak da olsa bi fikir verir.
çıplak ayaklarımızı önce çorap vesilesi ile sıcak tutmaya sonra da yürüme eylemini gerçekleştirmemiz için bize rahatlık sunmaya yarayandır.
hatta ayakkabının nasıl kullanılacağı hakkında da bir kullanma klavuzu yazılmıştır.
şöyledir ki;
1- Ayakkabınız kullanım amacına uygun olarak kullanılmalıdır.
2- Ayakkabı giyilirken ve çıkartılırken bağcıkları çözülmelidir, bağcıksız ayakkabılarda ise çekecek kullanılmalıdır.
3- Ayakkabılar ayağın maksimum şiş olduğu zaman diliminde sağ ve sol olarak denenmelidir, ayağı sıkan ayakkabı kesinlikle alımamalıdır.
4- Ayakkabınız ayağınıza uygun ölçüde olmalıdır. Ayağa küçük ve büyük gelen ayakkabılar erken deformasyon, astar yırtılması gibi sorunlara yol açacaktır.
6- Islak ayakkabılar oda sıcaklığında kurutulmalıdır. Direkt güneş ışığı altında veya herhangi ısı kaynağının altında kurutulduğu taktirde ayakkabıların yapışma yerlerinde açma, deride çatlama, leke ve şekil bozukluğu olabilir.
7- Nubuk veya süet malzemeden üretilmiş ayakkabılar uygun sertlikte bir fırça veya silgi ile temizlenmeli, kesinlikle yıkanmamalıve slikon bazlı spreyler kullanılmalıdır.
8- Ayakkabılar kesinlikle çamaşır makinesinde veya elde yıkanmamalıdır.
9- iç astarında sentetik malzeme kullanılan ayakkabıların koku yapması ve su alması muhtemeldir.
10- Ayakkabının emmiş olduğu ter 24 saat içinde buharlaşır. Bu nedenle ayakkabıların 1 gün arayla giyilmesi ayakkabının daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
11- Ayağın aşırı terlemesinden dolayı ayakkabı üzerinde oluşabilecek giderilmesi mümkün olmayan lekeler üretim hatası değildir.
12- Deri ayakkabılar kendi renginde boya veya natural cila ile cilalanmalıdır.
13- Astar kullanılmayan ayakkabılarda derinin rengi ayak ve çoraplara çıkabilir.
14- Ayakkabıların muhtemel kokulara karşı mutlaka havalandırılarak kaldırılması ve deformasyonu önlemek için kalıp kullanılması gerekmektedir.
15- Üst el dikişli ayakkabılarda (saraçlı tabir edilen) dikiş yerlerinden, taban ve yan kısımdaki derinin birleştiği bölümlerden su alması doğaldır. Dolayısıyla yağmurlu havalarda giyilmemesi tavsiye edilir.
16- Her türlü ayakkabı üzerinde "su geçirmez özelliği mevcuttur" ibaresi yok ise yağmurlu ve karlı havalarda su geçirebilir.
17- Özel malzemelerle üretilen ayakkabıların bakımı konusunda satış sorumlusu arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.
18- Vetegal dediğimiz bitkisel maddelerle işlentisi yapılmış olan deriler suyla temas ettiğinde, nemli bezle silindiğinde ve cila sürüldüğünde rengi değişebilir. Dolayısıyla bu tür derilerin suyla temas ettirilmemesi ve özel fırça ile tozunu alarak temizlenmesi tavsiye edilir.
az önce haberlerde rastladığım bir habere göre Irak'a türkiye'den giden giyim çeşidi.bu tanım olsun. yani cesur gazetecinin fırlattığı ayakkabı türk ayakkabısı. hiç alakası olmayan bir olaya müdahil olmak için böyle saçma sapan bir bilgiyi gözümüze sokan medyaya ne demeli.
gündelik hayatın zor zemin koşullarından vücudumuzun en alt kısmını koruyan bir araç. spor, klasik, rugan, bot vs vs. şeklinde pek çok alanda kategorize edilebilir.
anlam veremediğim şekilde kadınların nedense erkekte oldukça dikkat ettiği (temiz/düzgün), kendileri için de sürekli yenisini aldığı şey(neredeyse ayakkabı koleksiyonu).
görüyom işitiyom, düğünden düğüne, pazardan pazara, çocuğunu okuldan almadan almaya, çok olmamakla beraber oturmaya gitmelerden gitmeye ayakkabısını giyen anneler büyütüyor abi bizi. Bu anne ayakkabılarının, ilginçtir, gerçi bi ilginçlik milginçlik de yok, bi iki laf ettikten sonra ilginçtir diye devam eden adam artisliği yapayım dedim, özür, gerçi özürlük bi durum da yok, sözüm ona sankit bi kusur işlemişte özür dileyerek samimiyet çıtasını yükseltmek isteyen adam artisliği yapayım dedim, ( 'sözüm ona'yla, 'çıtayı yükseltmek'e girmiyorum boku çıkmak üzere) son kullanma tarihleri yoktur, sittin sene giyilebilir türden ayakabılardandır, zamanla çaptan düşsede arkası kırılır, bi şekilde bakkala gitmelerde, çatıya çıkmalarda falan hizmetine devam eder taa kii yerini özellikle yakın akraba düğününe ramak kala alınmış olunması muhtemel, zamanla da façası kaymış ayakkabı alınana kadar.