aydan şener ve toprak sergen buluşması,gerçekten güzel üzücü film.ayrıca şarkısı da defalarca dinlemeye değerdir, film sonunda pis koyar insana bu şarkı.
her şeyin en amatör hali en güzel halidir aynı zamanda. hiç bir şeyle karşılaştırmadan; çok güzel film.
toprak sergen ve uygar: uzun saçlarını savurarak bir arabayı parçalarken.
aydan şener ve şule: uygar'ın " şu an ay ışığında güneşleniyorum," diye başlayan telefon mesajını dinlerken, ve uygar şule'nin elinde kese kağıtlarıyla getirdiği nevaleyi düşürüp, çekip gitmesinin ardından, o yer yatağında hüngür hüngür ağlarken, ve şule dönen bir mini elbisede bir lekeye bakıp kalakalırken, ve münir özkul "ey be uygar! sen ne de güzel severmişsin, nasıl içten yanarmışsın." derken ve çünkü uygar o deniz kıyısında, o jipin başında, o saçlarıyla şule'ye:
"insan unuttuğu an ölmüş demektir." derken
ve sonra... şebnem ferah " ay ışığına saklıdıııırr!" diye haykırırken...
ilk izlediğimde yani filmin ilk defa tv'de yayınlandığında internetin ilk harfi bile ülkemizde yokkken gerek müziklerinin gerekse filmdeki marjinalliğin farkına varıp, ileride herkesin diline dolayacağı bir film olduğunu inanması güç ama farkettiğim filmdir.
s.kik senaryo, s.kik görüntü, s.kik oyunculuk... bir tek müziği güzeldi o da şebnem ferah faktörü. aydan şener gibi bir kütüğe film yapılırsa olacağı bu zaten. ayrıca toprak sergen'nin takma saçları ile asi genç triplerine girmesi de ayrı bir komedi. ay ışığında saklıymış ne demek şimdi bu? benim baluk da pantolonumun içinde saklı hadi bakalım!
çoğu filmin aksine esas oğlanın öldüğü sıradışı bir filmdir.özellikle esas oğlanın uçurumdan aşağı arabasıyla gittiği sahne hala akıldadır.filmin müziği de gayet güzeldir.
izledigim donemlerde yasim biraz kucuktu saniyorum etkilenme sebebim bu. filmde iyi ve kotu cok net belirtilmis, serseri adamin pesinden kosan kadinin duygulari da. fakat sonu gelemediginden olsa gerek keskin bi son buluvermisler.
--spoiler--
aydan sener, sarisin hatunun uygar ile birlikte oldugunu bacagindaki beninden anliyor. biraz sacma kacmis mi bilemedim.
--spoiler--
aydan sener ve toprak sergen'in bas rollerini paylastigi filmin muzigi. uzun versiyonu nedense internette asla bulunamadi kimselerce. gitar solosu ise enfes diyorum.
aydan şener ve toprak sergen'in oynadığı dizi/film. izlediğimde baya küçüktüm ve aklımda kalan nadir filmlerden biri olmuştur. netten zar zor buldum. mutluyum. çünkü gerçekten başarılıdır. toprak sergen o dönem her izleyen kızı büyülemiştir, tarzı, saçları, tavırları, son sahneleri.. gerçekten inanılmaz.
bu şarkı basbaya bi efsanedir bi dönem için.. bi kere stüdyo kaydı yok , varolan kayıt da her yerde bulunan kalitesi yerlerde sürünen bi kayıt..
şebnem ferah illa ki farkındadır , kendisinin belki de en güzel şarkısı olduğunun ama belki de unutulunca bi son vuruş yaparım bu şarkıyla diye bilhassa hiç bi albümünde sölemiyodur.. benim teorim bu yani..
ben olsam bu sadece bu şarkıdan full albüm yapardım o ayrı.. misal alaturka versiyonu , enstürmantel versiyonu , canlı versiyonu , yaylı versiyonu vs vs..
filme gelince de , aslında bakın bu filmde de bi ıssız adam tehlikesi atlattık biz.. fakat bu tv için çekilmiş bi filmdi , o yıllarda sosyal medya böle gelişmiş değildi o yüzden hafif sıyrıklar kaldı toprak sergene ve uzun saçlarına hasta kadınlar şeklinde o kadar..
bu filmi ve ıssız adamı izleyenler bi kaç şeyi mutlaka ki farkederler ; misal o zamanların ıssız adamı sergen abi ( yaşı oldu baya artık ) özünde ıssız adam tırt ve korkak değil basbaya da harbidir.. herif çat diye gitti arabayla intihar etti..
ikincisi , aydan şener'in karakteri de hafif tırt metropol kadını gibi dursa da böle reklam şirketi mirketi , özünde o da iyi müzik dinleyen , siyah fönlü saçlarıyla hiç bi zaman ıssız adamın ada'sı gibi "ooo bu kız çok tatlı çok şirin hihihi" havasına bürünmemiş olgun ve harbi bi kadındır..
misal ada , mal mal aforizmalar peşinde olup , bana kalırsa hemen her kadının oynamak istediği "vuuu çok farklıyım işte bu adam kimlerle sikişti de sora bana aşık oldu vuhuuuu" rolünü başarıyla oynadı ama aslında pratikte o da , diğer her kadın gibi ıssız adama çat diye verdi ve ondan önce de kuvvetle muhtemel diğerlerine vermişti ( ama hep de kırılmıştı da yok bağlanmıştı da bik bik bik )..yani esasen o adanın , farklılığı sadece cihangirde ev tutup hayatı ciddiye almayacak kadar lükse ( paraya ) sahip olmasıydı.. oysa aydan şener en başından beri , karakteri oturmuş bi kişilikti.. aldatılmalara , kavgalara filan aşırı tepki vermeyecek kadar ajite olmaktan uzak , görmüş geçirmiş olmuş bi havası vardı kadının..
burda sölemeden geçmemek lazım , toprak sergen ah aldatmıcaktın o kadınla aydan şeneri ya.. senin ne işin var elin sarışın orospuyla ?
ıssız adam işte kendi sıçtığı boku bile temizleyemeden , hadi ayrılalım diyen ergenlere göre bi film.. tam bu modern zamana uygun.. ay ışığında saklıdır ise , her yapılanın sike sike ödetildiği bi film.. öyle kaypaklıklara , aldattım ama bi sor neden :((( lere filan yer yok..
biri harbi kızı oynamak için paso küfreden , "benim erkek arkadaşlarım daha fazla kızlarla hiç anlaşamam zaten de kızlar salak " cümlesiyle ortamdaki her erkeğe yavşamak için sıra bekleyen , kendinden güzel diye diğer kızlara kin besleyen tırt yüzeysel oyuncu kız , bi diğeri hayatta az kişiye nasip olan gerçek kadın..
bana sorsalar hangi kadını seçerdin diye , hayatıma mal olacağını bilsem de aydan ablamızı seçerdim.. toprak sergenle o kıllı iğrenç herifi kıyaslamıyorum bile..
bu arada itiraf ediyim ki , bi ölürüm sana klibindeki tarkanın o gri tshirtü ve kahverengi botları , bi de bu toprak sergenin filmdeki siyah kotu , uzuuuuun yıllar boyunca hoşlanılacak erkek kriterlerleri listemde yer işgal ettiler..
hala daha , sırf eski püskü tshirt giyiyo diye bi adama yazabilirmişim gibi geliyo.. ama artık ortalık pembe gömlekli ibnelerle dolduğu için , asla bilemicem bunu..
Aydan Şener'in fazlasıyla popüler olduğu Türkiye yıllarında çekilmiş bir dizinin adıydı sanırım, bundan emin değilim ama Fakat lakin Şebnem Ferah'ın mükemmel mükemmel ve mükemmel söylediği arayıp arayıp çok zor bulduğum şarkının ismidir. Sözleri bilhassa 'of anam' hani.
toprak sergenin toprak sergen olduğu, belki de kişiliğini en iyi yansıttığı filmdir. belki de o yüzden toprak sergen'i babamın oğluymuş gibi tanıyorum ve kişiliği hakkında fikrim var.
arada bir açıp küçük küçük izlerim. güzel, değişik bir film. ama filmde aklımı kurcalayan şey şu ki; aydan şener'in rolünü yaptığı o hanım hanımcık bayan nasıl oluyor da uygar gibi serseri birine aşık olabiliyor. şimdi diyeceksiniz ki aşk bu belli mi olur. tamam anladım haklısınız.
kötü film olmasına rağmen mükemmel bir soundtrack'a sahip film. ne gerek var şebnem'e şimdi burda diyorsunuz. televizyon çocuğu olarak yetiştirildiğimiz dönemlerden kalma bir film, ailende izleyen olduğu için izlenenler listesindedir.