Büyük ihtimalle getirecek ülkemizdeki hukuksuz hukukçular. Bi de utanmadan 1 Ağustos 2019’dan önce hukuk fakültesine ve ilgili fakültelere kayıt yaptırmış olanlar sınavdan muaf olacak demişler. Yiyosa siz de girin lan. Hiçbiriniz geçemezsiniz amk.
83.000 hukuk öğrencisi var şu an. Bu sayıyı 5 sene içinde kademeli olarak 10 bine çekseydiniz, Marmara-ankara-istanbula senede 1200er öğrenci almasaydınız sınava gerek kalmazdı.
Yukarıdaki entryde açıkladığım bir sürü aksaklık var eğitimde. Bu aksaklıkları gidermek yerine insanlara önce kötü eğitim verip sonra ya kusura bakma biz sana kötü eğitim vermişiz avukat olamazsın demek tam türko ülkesinden beklenecek türden bir ilkellik.
Bu olaya şakşakçılık edenleri de gülerek izliyorum. Umarım reis avukatlık sınavına bir de mülakat getirir de hakimlik savcılık sınavında yaptığınız gibi çocuğunuz için haldır haldır torpil ararsınız.
Meslek hayatında da doğal seleksiyona inandığım için çok da gerekli görmediğim sınavdır.
Bir sınav getirmektense mevcut fakültelerin bir kısmını kapatmak ve açık kalanların kontenjanları azaltmak son olarak da stajyer avukat akademileri kurmak daha yapıcı bir çözüm. Sınav bir çare değil. Ezberi kuvvetli biri nasıl ki hakim ve savcılık sınavında başarılı oluyorsa bunda da olur. Oysa gerçek hukukçuluk bir nosyon işidir. Avukatlıksa daha müstesnadır. bir parça da doğuştan yetenektir. Eğitimini almasına rağmen bazılarının bu işi beceremeyip kaybolup gitmesi bundandır.
Mesele şu; memleketimizde ne yazık ki hemen hemen hiçbir meslek dalında tam bir eğitim verilmiyor. Her alanda donanım eksikliği yaşıyoruz. Çünkü gençlerimiz, insanımız bilmemekten öğrenmemekten ızdırab duyma duygusuna sahip değil. Mevcut durumu günü kurtarmaya çalışıyor. Kimse bireyselleşmenin derdinde değil.
Avukatlık serbest meslektir evet ama icazet alınarak yapılır; staj ve ruhsatname bazlı. Bu nedenle yeterlilik sınavı yapılmasında hukuken bir engel yoktur.
Özel mesleğin sınavla yapılmasını isteyen eziklerin getirmeye çalıştığıdır. adamın diploması varsa kendi parasıyla büro açar sanane. Hukukçuların hukuksuzluk yaptığı bir ülkedeyiz.
Artık gelmesi lazımdır. Hatta ülkedeki tüm avukatlara 5 yılda bir yeterlilik sınavı yapılmalıdır.
Bu arada buna ilişkin aihm e gidicek jr meslektaşlara not; türkiye aihm kararlarının bağlayıcılığına ilişkin taraf olduğu tüm sözleşmelere şerh koymuştur, yani kazansanız bile anca elinizde kararla kalırsınız...
Gelirse aihme gideceğim çakallık. Oh ne ala kendi mesleğinin durumu yerlere düşünce hukuku kullanıp onu önlemeye çalış. Yok yea. O zaman bakallık sınavı da yapılsın.
Kesinlikle getirilmesi gereken sınav. akpli olmayanlar zaten hakim/savcı olamıyor, şöyle sağlam bir mülakat getirin de avukat da olamasınlar.
Hakimlik savcılık demişken, bir ara bir karı koca hakimlik savcılık sınavında 1. ve 2. olmuşlardı, önceki sene barajı geçememişler ama çok çalışmış olacaklar ki biri birinci diğeri ikinci oldu.
Üst düzey güvenlik sistemlerimizle sınav güvenliğinin sağlanacağından ve kopya çekilmeyeceğinden eminim.
Avukat sınavı gel sin.
Edit: en fazla yıllık 200-250 öğrenci alması gereken fakülteler yıllık 1000 (bin) öğrenci alırken hiçbiriniz sesinizi çıkarmadınız. Şimdi piyasada avukat bolluğu var, avukatlık sınavı gelsin gak guk.
Siz kimsiniz ki kendinizde insanların geleceğiyle oynama hakkını görüyorsunuz?
Böyle bir sınav olacaksa şerefsizliğini bildiği halde onlara avukat yapmayacak duruşa ve karaktere sahip olma kriteri koysunlar zira para için kimleri savunuyorlar.
Ciddi ciddi geleceği konuşuluyor. Gelirse de gelmezse de ülkedeki hukuki vesayetin göstergesidir. Oldu olacak seçim yapmayalım bizi hakimler savcılar yönetsin. Şuan avukatlık yapan herkes girecekse gelsin tabi ama önce okuyan avantajlı olacaksa saçmalığın daniskası. Şu ülkede hukukçular olmasa adalet daha kolay yerini bulacak aslında. Kendilerine dokunan her şeye muhalifler. Yargıtay ve danıştay kapatılmadan zaten milletin egemenliğinden söz edilemez.
Şuanda hukuk fakültesi okuyanları da kapsayacak şekilde mutlaka gelmesi gerekli olan sınavdır. Her yer hukuk bürosu dolmaya başladı. Her hukuk bitiren avukat oluyor. Belirli bir kota konulmalıdır.
sonraki senelerde mezun olacak arkadaşları ilgilendiren sınavdır.Bu uygulamayı sonuna kadar desteklemekle birlikte çözümün sadece sınavdan ibaret olmayacağını düşünüyorum. Otoban kenarına açılmış her üniversiteye hukuk fakültesi açarsan hukukun da diğer meslekeler gibi sıradanlaştırırsın.Halbuki hukuk diğer bölümlerden çok farklı bir misyona sahip bir meslektir.Avukatlık amme hizmeti gören adalet amacına hizmet eden en önemli mesleklerden birisidir.
Ülkenin felahı için hukukunun da sağlam temellere oturmuş olması gerekir.Aksi halde günümüzde ki gibi kanun devleti olur anlık sorunlara çözüm üreten bir ülke olursun.
sınava girecek arkadaşlara da tavsiyem fazla tedirgin olmasınlar zira bu nesil eğitim sistemimizdeki birçok yeniliğin ilk denekleri olma vasfına sahipler.Bu sınavda bir şekilde geçilir..
2015 yılından itibaren uygulanması halinde iptal edilecektir. Hukuk fakültesine yeni kayıt yaptırmış kişilerin menfaat ihlali olacaktır. Bu yıl kayıt yaptıracak kişilere uygulanması daha doğru olacaktır. 2014 yılında hukuk fakültesine başlayacaklara uygulanmalıdır. Sınavın çözüm olacağını sanmıyorum. Ösym' nin yapacak olması herkeste şüphe bırakacaktır. Tus ya da dus gibi uzmanlık sınavlarındaki zorluk derecesi olmalı. Yoksa hakimlik sınavı falan hikaye. Sabah erken uyananın hukuk fakültesi açtığı bir ülkeyiz ne yazık ki. Apartmanı diken hukuk fakültesi açıyor. Sınavı yaptın diyelim. Birkaç yıl sonra soru havuzun daralacak. Aynı sorular sorulacak. Bir de şu geliyor aklıma vakıf üniversitelerinin mütevelli heyetleri bu ülkenin en zengin kişileri. Bunları da memnun ederler sanırım. Kurslar da açılmaya başlar avukatlık sınavı için.
Cinsel saldırı ile cinsel istismar ayırt edemeyen vakıf üniversitesi mezunları, eşya hukukunun medeni kanunda düzenlendiğini bilmeyen taşradaki hukuk fakültesi öğrencileri ne yapacak merak ediyorum doğrusu. Gerçi kursa giderler son sınıfta.