Umberto Eco'nun, babil'deki lisan karmaşası olgusunu kullanarak yepyeni keşifler yapmayı, dil, kültür, tarih, uluslararası ilişkiler, iletişim gibi birçok konuya yeni bir gözle bakılmasını sağladığı kitabıdır.
--net kitap.net'ten alıntı--
Tanrı, kendisine meydan okuyarak, göğe erişecek bir kule yapmaya kalkışan insanları cezalandırır: Babil Kulesi'ni yıkar ve kulenin yapımına dek ortak bir dili konuşan insanları farklı diller konuşmaya mahkum eder... Roma'nın dilsel ve siyasal birliğinin çökmeye yüz tuttuğu, Latince'nin yerini Avrupa'da bugün de konuşulan dillerin almaya başladığı yüzyıllarda Avrupa kültürü Babil Kulesi olgusunun yeniden düşünür ve kendisine şu soruyu sorar: Dillerin çoğalması ve farklılaşmasına, Adem'in Dili'ni yeniden bularak ya da onu "Kusursuz Dil" olarak yeniden kurarak çözüm getirilemez mi?
--alıntı--
henüz başında olduğum ve şimdiden büyüleyen bir kitap. şahsıma ait olan sadece avrupa kültürü olarak geçiyor. orçin uzun'un (#7457670) nolu entrydeki kısa filminden hemen sonra okumaya başlayınca insan kendini mistik bir havanın içinde de bulabiliyor. *