* New York Press’de yazan Armond White, 'Avatar'ın “militarizm, kapitalizm ve emperyalizmin gerçeklerini çarpıttığını” yazıyor ve ekliyor: “Suçluluk duygusuyla yapılmış”.
* Weekly Standard’ın sinema yazarı John Podhoretz ise filmin güvenliksiz bir yerde Amerikan askerlerinin yenilmesi isteğini aşıladığını ve bunun Anti-Amerikanizm’in derin bir ifadesi olduğunu söylüyor.
* Muhafazakar web sitesi Libertas'ta yazan Govindini Murty ise "Avatar'ın rahatsız edici derecede anti-insan, anti-militer, anti-Batılı bir dünya görüşü var" diyor. New York Times da film için anti-emperyalist diyor, ancak "Bu, filmi anti-Amerikan yapmaz" görüşüne yer veriyor.
Ne dediler?
Hasan Bülent Kahraman
Yazar, sanat eleştirmeni
'Avatar'ın hafif bir sol tonlama taşıdığı kanısındayım. Bu kadarcık eleştiriye bile sağ eleştirmenlerin tepki göstermesi zaten ‘Avatar’ın sunduğu görüşlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Hollywood kötü adamlarını seçerken artık Bush’a yöneliyor.
Ertuğrul Mavioğlu
Radikal Gazetesi Haber Koordinatörü
Bana kalırsa ‘Avatar’ın en güçlü politik mesajı, “Ne kadar büyük ölüm makinelerine sahip olursanız olun, hak etmediğiniz yerdeyseniz, hak ettiğiniz yanıtı alırsınız” olmalı. Bu anlamda emperyalizmin kural tanımaz saldırganlığının karşısında, aklın ve vicdanın ayaklanmasını resmediyor.