cem yılmaz'ın söylediği türkünün gölgesinde kalmış film.
ya ne olacağıdı?
cem yılmaz'ın olduğu her yerde herşey onun gölgesinde kalır.
adam piç dostum...
not: buradaki piç kavramı küfür olarak değil, akıllı, zeki, başarılı anlamında kullanılmıştır.
katil hakkında kafamızda küçük senaryolar canlanmaya başlamasına rağmen, sürekli soru işaretleriyle acaba? dedirten ve filmin son 15 dakikasına kadar sürükleyen film. Beğendim doğrusu.
ahım şahım olmayan bir film. kurgu zayıf, oyunculuklar sıradan. cem yılmaz'ın komik olan rolleri dışında bir boku olmayan film. beğenenler için geliyor;
bu sektörde beni hem güldürüp hem de ağlatabilen tek insanın cem yılmaz olduğunu anladığım film.ayrıca değinmeden geçemeyeceğim filmde bir sahne var ki hayran kaldım : (bkz: hayde)
bilmiyorum sadece benim mi dikkatimi çekti ama avcı, deli ve çırak masada otururken şener şen idris'in teşkilata nasıl katıldığından bahsediyor. işte ben karadeniz'de görev yaparken "cem'in babası" gibi bir cümle kuruyor. Fakat ardından, işte bunun babası cemil şeklinde toparlıyor. Bilmiyorum, belki de cümleye cemil diye girmiştir ama replik uzun olunca kesmemiş olabilirler.
güzel bir filmdir. senaryo açısından çoğu insanı pek tatmin etmemiş olsa da oyunculuklar konusunda herkesin hayran olduğu film oldu. şener şen hayranı biri olarak ustaya bir kez daha hayran oldum. ayrıca cem yılmaz da etkileyici bir performans göstermiştir. oyunculuk konusunda ders verir nitelikte bir film.
türk sinemasının gelişimi açısından beğendiğim bir film. içinde ağırlıklı olarak gerilim olmasına rağmen(amaç gerilim) bu sahnelerde bizi bolca güldürdü ki bu da cem yılmaz filmlerinin genel özelliği.
dün izlediğim ve cem yılmaz'ın oyunculuğunu hala unutamadığım film.
evet hayde sahnesi güzeldi ama filmin genelindeki oyunculuğu ile o sahneyi bile unutturabildi. o deli havasını resmen hissettirdi bize.
nerede bu cem yılmaz, nerede komedyen olan dedik ki, bu da başarılı olduğunu gösteriyor heralde.
ayrıca,
(bkz: şener şen)
başarılı oyunculukların sergilendiği, seyirciyi içine çeken ve sıkmayan bir film.
senaryo, kurgu, vs anlatılmış. benim dikkatimi çekense farklı bir konuydu. önceki entrylerde göremedim, sanırım değinilmemiş. zannedersem iki oyuncu ve bir mekan bu günlerde sinema ve televizyon sektöründe moda olma aşamasında. son dönemlerin en iyi yerli dizisi olarak görülen ezel ve son dönemlerdeki en iyi yerli sinema filmlerinden olan av mevsimi. iki oyuncusu ortak.*cahit gök** ve rıza kocaoğlu.** bunun dışında göze çarpan ortak mekan ise battal çolakzade* ve kenan birkanın * evi. ilginç kısım ise genç kenan birkanın* o evde bahçıvan olarak çalışması.
sadece cem yılmaz'ın hayde şarkısını söylediği sahnenin gidenler tarafından akılda kalmış olması filmin kadro kalitesine erişmediğini düşünmeye sevk etmiştir.
henüz izlenmeyen ama bazı film eleştirmenleri tarafından olumsuz eleştiriler alan film. objektif olarak gidip izlemeyi değerlendirmelerimi yapmayı düşünüyorum.
sebebi;
--spoiler--
hasta kızın görüldüğü sahnede eşime '' organ naklinden dolayı kızı zengin adam öldürmüş olabilir'' dedim.
--spoiler--
ve aradan 1 saat geçip filmin sonunda da dediğim şey çıkınca dolayısıyla tatmin olmadım.
oyunculuğa laf yok. özellikle çetin tekindor ve cem yılmaz şahaneydiler..
ps: filmin ortasında ''ekşi'ciler için çıkış burdan'' diye bir görevli bağırdı. enteresan!.
sigara içmeyen polis mi olur? küfretmeyen polis mi olur?
fosur fosur sigara içmeleri gerekirken gereksiz bir otosansürle yavuz turgul sadece rıza kocaoğlu'na sigara içirmiş.
sanırsın televizyona reklam filmi çekiyor.
yavuz turgul reklamcılık güdüleri fazla geliştiğinden midir bilinmez, bence istememiş dünya standardında olsun filmi.
ya da aileler falan da gitsin de iyi gişe yapsın güdüsü, bilemiyorum.
e o zaman da neden polisiye yapçam diye çıkıyosun? git yılbaşı filmi yap... hoppa, ne güzel güle oynaya seyredelim.
cem yılmazın içelimmi demesini çevremdeki insanlardan bana denmesini bekledim o anda olmadı aynı zamanda votka eşliğindeki benden adam olmaz sahnesi beni benden aldı.
şener şen in komedi filminde rol alacak gücünün ve yeteneğinin devam ettiğini gösteren film. yer yer görülen komedi unsurları bize şener şen in komedi filmlerini özletti. özlüyoruz seni maho ağa, badi ekrem, vecihi...
oyunculuklar dışında beğenmediğim filmdir.
zira katilin kim olduğunu kırkıncı dakikada anladım, ondan sonrada filmi izlemek bana keyif vermedi açıkçası.
şunu unutmdan söylemeliyim ki çetin tekindor ve şener şen bir harikaydı, cem yılmaz da iyiydi ama bu kadar usta oyuncunun yanında biraz sönük kalmıştı açıkçası.
kısacası kötünün iyisi, henüz daha polisiye film yapmayı başaramıyoruz sanırım.
yer yer eksiklikler hissettiren yavuz turgul yapımı film.
cem yılmaz'ın oyunculuğu zirve yapmıştır.
deli'nin ölüm sahnesinde içime gelen gülme hissi utanmama sebeb olmuştur.
ayrıca şener şen değilde başka bir emektar kurt oynasa nasıl olurdu diye merak ettiğim film.