2010 versiyonu için deli gibi bir makine isteyen ram canavarı, bir çizim programı. neyse ki lazer tezgahları için 2004 ve eski sürümleri işimizi kolaylıkla görebliyor.
2010 versiyonunda bazen excel tabloları yapıştırdıktan sonra boyutunu ayarlamaya kesinlikle izin vermiyor. ne zaman ki defalarca çizimi açıp kapatıp tekrar paste ediyorum, kafasına göre düzeliyor. çözümü bulamamın nedeninin heralde benim kofti bir mühedis olmamdandır.
solidworks'e kıyasla daha zor olan bu nedenle daha çok solidworks programını tercih etmeme neden olan program. tamam ulan itiraf ediyorum. öğrenemedim anasını satayım bu autocad programını zor geldi. gıcık bir program. yok bilmem ne koordinatı gir. yok @ işareti koy sonra bilmem ne yap, yok açısını girmek için >,< işaretlerini kullan sonra açıyı yaz .... falan filan . arkadaşlarım hiç uğraşmayın, alın bir solidworks ya da catia programı aklınıza gelebilecek her türlü nesneyi kolaylıkla çizin. şahsen solidworks'den çok memnunum, autocad ile çizebilinecek herşeyi solid ile de çizebilirsiniz hemi de öyle, hava cıvaya gerek duymadan! yaaaaaaaa!!!!!! zaten eskide kaldı autocad. trende ayak uydurun.
genelde mimari projelerde kullanılan bir çizim programıdır. öğrenmesi zordur tamamen herşeyiyle öğrenmesi neredeyse imkansızdır. genelde herkes kendi işine yaradığı kadarıyla öğrenip gerisini boşladığı önemli ve yaygın bir programdır.
(bkz: autocadokulu com)
autocad' in crack lerinde toolbox görünmüyor geyiği yapmayın. gayet de var. deniliyor ki işte efem, tek versiyonlar kötü. yahu ne alaka? 2008 le 2007 arasında üç beş civata rondela farkı var. hatta 2004 versiyon en hızlı autocad bile sayılabilir.
autocad 2009 a ise hiç bulaşmayın. autodesk kabuk değiştiriyor.
autocadi mümkünse kurslarda öğrenin, şahsen öyle yaptım. kendi başınıza bir line ı offsetlemek varken, 3 point arclık heliselle kurgulamaya kalkmayın. matematiğiniz yetmez tıkanırsınız maazallah. bende 1000 sayfalık kitabı da var autocadin. herifçioğlu döktürmüş commandları ondan o kadar uzun, gözünüz korkar. gidin sıradan bir çizim kursuna, kapın olayın mantığını.
eskişehir akbim dersanesinde öğretmen olarak kursunu verdiğim program. ilgilenen arkadaşları beklerim. haftasonları 5 er saatten toplam 50 saat. inşaat projeleri, maden kuyularının teknik resimleri, makina parçalarının (l fikstür, montaj resimler, klavuz mil, burç,kasnak,platina, sıkma...) çizimleri, autocad komutlarını falan veriyorum. 3d ye pek bulaşmayıp sadece ucs mantığını vermeye çalışıyorum. malum 3d de beş para etmez autocad.
kendi reklamımı yaptıktan sonra, program hakkında iki laf edeyim. autolisp özelliğini anlamak için v. 2.1 ve v 2.5 in ingilizce mcgrew hill basımını alıp commandlarla klavye girişini görün. dinamik, kutupsal girdileri analiz edin. mouse olayına sonra geçin.
salaklık edip autocad' i cnc ye girmeye çalışmayın. cnc algılar mı hacı hiç autocadi, akıllı olun.
insanın poposunu arşa yollayan program. aslında poposu arşa ulaşmış insan bile çizilebilecek programdır da zaten.
insan öyle bir programla çalışırken şımarıyor. ne zaman kendime kızsam, ne zaman kendimi yetersiz hissetsem açıyorum, autocad'i... iki siktir boktan proje çiziyorum havaya giriyorum. oh miss.
autocad 2007 önerilir. catia ve solid in gölgesinde kalmış olsa da, bunu bilmeyen adam iş falan bulamaz. devirde gerçi hala elle çizenler var teknik resimi..
2006 versiyonla 2007 arasında şablon sayısı farkı (hazır çizimler vs.) bulunur. 3d konusunda solid le pek yarışamasa da 2009 versiyonu ile boyut değiştirmiştir.
yıllardır sayesinde paramı kazandığım program. ayrıca üç boyutlaması biraz zayıf, bu da solidworks programının daha çok tercih edilmesine neden oluyor. fakat solidworks programı iki boyutlamada tercih edilmiyor, kısacası bu iki program bütün mücadelelerde berabere kalıyor.
bir mimarlık öğrencisi olarak söylemeliyim ki; asrın en yararlı bilgisayar programlarındandır. işinin ne derece ehli olduğunun kanıtı en baba rakiplerinin bile save as kısmına autocad'in dosya sistemini eklemeleridir.