Ağaçlı ya da yarı çöl bölgelerde, ayağa kalkarak yürüyor ve her boyda hayvanları avlıyorlardı. Saldırmak ya da kendilerini savunmak için, bir sopa ya da iri bir kemik parçası kullanıyorlardı; etle beslendiklerinden, ayakta durup nesneleri biçimlendirmek için de kollarını kullandıklarından, beyinleri de hayli büyümüştü.
Doğrudan atamız ya da insanın oluşumunda bir "yan dal" olup olmadığı sorunu, bugüne değin çözüme bağlanmış değildiri. Ancak, gerçek şu ki, insan, işte böyle insan benzeri maymunlardan geliyor. ilkel insan sürülerinin bu insansı sürülere mirasçı oluşu da, Dördüncü Zaman'ın başlarında, yani -aşağı yukarı - bir milyon yıl önce başlıyor.
Rakama dikkat ediyorsunuz değil mi?
insan benzeri maymunların ortaya çıkışı, milyonlarca yılı buluyor; insan ise, en az bir milyon yaşında, Gözünüzde büyütmeyin ; doğanın en genç yaratığıyız yine de!
yaklaşık 4 milyon yıl önceden 1 milyon yıl önceye kadar Afrika´da yasamış insana benzer canlılara verilen cins ismi. australopithekler bilinen en eski hominid fosilleridir.
Australopitekus beyler ve Australopitekus bayanlar, yani leydiz en centılmını, biz insanların primatlardan gelen evriminde büyük bir kertesiniz ve ilk kerte olduğunuz düşünülüyor.
Maymun olmayıp hominidtir, yani insansı olarak sınıflandırılmış bir canlı ırkıdır. Altı ana alt türevi vardır, bunlar: Australopithecus anamensis, Australopithecus afarensis,Australopithecus africanus, Australopithecus garhi,Paranthropus boisei ve Paranthropus robustus şeklinde sıralanır.
büyük bir beyinleri yoktur.yontulmuş taş aletleri üretmişlerdir. kolları uzun, bacakları kısa ve küçük bir vücut yapıları vardı. tüm bunlar ve diğer etmenler düşünüldüğünde kendisine şempanze dememize alınmaması gerekmektedir. ancak homo aşamasına adım atmakta önemli bir noktayı temsil ettiğinden kendilerini kutluyoruz.