atom bombası yapmak için gerekli malzemeler

entry63 galeri0
    62.
  1. atmak icin gerekenler
    2. dunya savasi
    japonya
    enola guy
    0 ...
  2. 61.
  3. bol miktarda asabiyet, sevgisizlik, sabırsızlık, az mantık ve kötü bir eş iyi bir atom bombası yapmak için kafidir.
    0 ...
  4. 60.
  5. 59.
  6. birkaç tane kaynayarak eşek sıfatına ulaşmış yumurta.
    bir litreye yakın uzun ömürlü süt.
    üstüne tercihen fasulyegilerden bi tabak yemek.
    birayla iyice açılmış saçılmış irice bir göbek.
    sağlam ve genişçe bir göt deliği.

    sonuç evlerden ırak başlı başına bir evi havaya uçurabilir *
    0 ...
  7. 58.
  8. 57.
  9. 56.
  10. (#12725378) muz unutulmuş bide bal unutulmuş.
    2 ...
  11. 55.
  12. Einstein'in e=m.c2(enerji=kütle x ışık hızının karesi) teorisi ile başlayan ve belkide hiç bulmasaydım diyeceği bu teori ve sonucu atom bombası.
    Bir atom bombasında ana tema fizyon reaksiyonunun çok kısa bir sürede gerçekleştirilmesidir. Atom bombasında biri doğal diğeri yapay olmak üzere iki tür malzeme kullanılır. Bunlardan doğal olanı uranyum (235U), yapay olanı ise plutonyumdur (239Pu).

    Atom bombasının yapımında en önemli problemlerden biri kullanılacak olan bu malzemelerin eldesidir. 235U tabiatta 238U ile birlikte çok az miktarda bulunur. Bombada kullanılacak olan 235U'in çok saf olması gerekir, bu yüzden 238U'dan ayrılmalıdır. 239Pu ise tabiatta bulunmaz, nükleer reaktörlerde 238U'dan elde edilir.

    Fizyonun başlamasını sağlayacak ilk nötronlar Ra, Be gibi bir nötron kaynağından elde edilir. Fizyon olayında bir atomun parçalanmasından 2 ya da 3 tane nötron açığa çıkar. Eğer, ortam şartları elverişli ise parçalanma sonucu oluşan nötronların da, başka atomları parçalamaları ile fizyon reaksiyonu zincirleme olarak devam eder. Zincir reaksiyonunun kendiliğinden ilerlemesi için gerekli şart ise açığa çıkan nötronların kaybolmadan yeni parçalanmaları sağlamasıdır. Nötronların kaybolması; ya ortamda bulunan safsızlıklar (238U gibi) tarafından soğurulması ile ya da çeşitli çarpışmalar sonucunda nükleer patlayıcı içinden çıkıp gitmesi ile olur. Dolayısıyla ,atom bombası yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir diğeri nötron kayıplarını en aza indirmektir.

    Bir nötronun bir atom çekirdeğine çarpması her zaman fizyon ile sonuçlanmaz. Bazen çekirdek nötronu yuttuğu halde bölünmeyebilir. Bazen ise nötron çekirdek tarafından yansıtılabilir. Bu çarpışmalar sonucunda ortamda dolaşan nötron bir miktar enerjisini kaybederek yavaşlar ve fizyon yapma gücü artar. Önemli olan bu nötronun nükleer patlayıcı içinden kaçmadan fizyon yapıncaya kadar dolaşmasıdır. Bunun için ise kullanılan patlayıcı maddenin bu dolaşmaya elverişli büyüklükte olması gerekir. içerisinde başlatılan fizyon reaksiyonun kendi kendine sürebileceği minimum nükleer patlayıcı kütlesine kritik kütle denir.

    Netice itibariyle, atom bombası merkezde uranyum veya plutonyumdan oluşan bir öze sahiptir. Nükleer patlamanın olabilmesi için ise bu özün kritik kütleden büyük olması gerekir. Ancak, kritik kütlenin üzerindeki maddenin kendiliğinden patlama ihtimali vardır. Bu yüzden patlayıcı madde özü, bombaya çeşitli parçalar halinde yerleştirilir. Bomba ateşleneceği zaman bu parçalar bir araya gelip bir küre oluşturmalıdır. Bu parçaların küre şeklinde birleşmelerini sağlamak için ise trinitrotoluen (TNT, dinamit) kullanılır. Önce TNT patlatılır. Bu patlama sonucunda nükleer kütle bir araya gelir ve asıl patlama gerçekleşir.

    http://www.zamandayolculu...tinbal/atomikbombasis.htm

    (bkz: yeni başlayanlar için nükleer bomba)
    1 ...
  13. 54.
  14. portakal, nar, greyfurt, elma, havuç.
    1 ...
  15. 53.
  16. 52.
  17. 51.
  18. 50.
  19. 49.
  20. ayrıca bir grup atom fizikçisi gerekmektedir.
    0 ...
  21. 48.
  22. bir adet uranyum plutonyum yada sonu yum la biten herhangıbir atomu alıyoruz. (eldiven ve gözlük kullanalım). oda sıcaklığında bunlara nötron gönderelim ve sonra güneş gözlüklerimizi takalım. olacakları hep beraber görelim.
    2 ...
  23. 47.
  24. 46.
  25. 45.
  26. 44.
  27. 70 lik yeni rakı, beyaz peynir, haydari, mevsimine göre kavun ya da portakal.
    0 ...
  28. 43.
  29. 42.
  30. 41.
  31. 40.
  32. 40.
  33. 39.
  34. biraz atom biraz devlet bahçeli siniri biraz tayyip sataşmacılığı biraz kemal kılıçdaroğlu sakinliği birazda patlayıcı madde .
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük