Halen var mı bilmiyorum. 90'lı yılların coğrafya-gezi dergisi. Özellikle fotoğraflar ve altındaki sohbet havasındaki yazılar çok güzeldi. Çıldırlı balıkçıların buzu kırıp çıkardıkları balıkları at arabalarına yükleyip pazara götürüşleri, Rizeli arıcıların anzer balını Nasıl topladıkları, Bedevilerin çölde deveden sağdıkları sütü tahinle karıştırıp hazırladıkları kahvaltı... O parlak kağıtlar arasında kokusunu bile hissederdiniz.
https://galeri.uludagsozluk.com/r/1333282/+
yanlış bilinen bir durum olarak atlas omuzlarında dünyayı değil gökkubbeyi taşımaktadır.
yani tüm kainat omuzlarındadır.
oğlum olursa vermeyi düşündüğüm isimdir ayrıca.
sol kolumu da bu şekilde süslemektedir.
her evde büyüğünden bulunması gerektiğini düşündüğüm harita kitabı.
evet devir internet devri, google earth'ten norveç'teki en ufak fiyordu bile en ince ayrıntısına kadar görebiliyorsunuz. ama kitap sevgisi, genel kültür aktarımı apayrı bir şey.
öyle yüksek tahsilli olmaya filan da gerek yok, lise mezunu bir insanın evinde bir büyük atlasın, türk dil kurumu'nun büyük türkçe sözlüğünün, ana britannica, büyük larousse vb. ansiklopedilerden en az birinin, kapsamlı bir şiir antolojisinin mutlaka bulunması lazım. şunu gözlemledim ki, internet bilgiye ulaşmada çok kolay ve güzel bir yol ama genç kuşaklarda okuma ve araştırma kültürünü çok ciddi buduyor.
müslüm gürses'in affet şarkısını, ritchie blackmore's rainbow'un temple of the king'ine göre coverlayan grup. bir ilginç olmuş çok beğendiğim söylenemez ama normalden farklı bir çalışma yaptıkları için tebrik ederim. türkçe müziğin böyle alternatiflere ihtiyacı var. yolları açık olsun.
yunan mitolojisinde; olympos’a saldırdığı için zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. atlas'ın cezası sonsuza kadar devam edecektir.
Doğan burda yayın grubunun basımını üstlendiği, ayda bir yayınlanan coğrafya ve Keşif dergisinin adı.
istisnalar dışında her ay sert kapaklı kaliteli ekleri oluyor bu derginin. Her biri alıp kütüphaneye koymalık. içerik olarak genelde yayınlandıkları ayın anlam ve önemine yönelik oluyorlar.
işte bu ayki ek bahar rotaları atlası. Ormanların, derelerin, tepelerin içerisinden geçen, kendisini aşanlara rüya gibi cennet gibi manzaralar sunan rotalar var içerisinde. toplam 43 rotaya yer verilmiş, bu sayede siz çeşitli imajlarla desteklenmiş 43 adet nefis mini gezi yazısı okumuş oluyorsunuz.
Tabii insanın canını çektirmiyor değil imajlar. bir Doğa düşkününün bu atlasa bakması, bir oburun yemek kitabına bakmasıyla eşdeğer. O bakımdan da uyarmış olayım, hazırlıklı olun.
belirli konular üzerinde derli-toplu bilgi vermek amacıyla düzenlenmiş coğrafya haritaları derlemesi. Yeryuvarlığını kollarının ve başının üstünde taşıdığına inanılan efsanevi devi Atlasın adından esinlenerek, bu adla anılmıştır. Bunda, ilk Atlasların bilinen bütün karaları, yani dünyayı göstermesinin de rolü vardır. Günümüzde çok ayrıntılı ve gerçeğe uygun büyük atlaslar yapılmış ve ince tekniklerle basılmıştır. Atlas International Larousse (Fransa)-Atlas Mira (SSCB), The Times Atlas of the World (ABD), vb.
ATLAS Yunan mitolojisinde göğün taşıyıcısı. Efsaneye göre, Atlas, geceyle gündüzün buluştuğu yerde yaşar, başı ve kollarıyla göğü taşırdı. ilkçağ destanlarında ve sanatında adı geçer.