inanç mantığı var mı? diye bakmak gerekir öncelikle;
inanç Mantığı (Belief Logic) "inanç mantıklı bir şey" (ya da mantıksız bir şey) anlamına gelmiyor. inanç alanı ile mantık dili arasında bir buluşma anlamında.
u:A uf A *u:A
u:A formülü
A'nın doğru olduğuna
inanmak demekmiş, u:"A ise
A'nın yanlış olduğuna inanmak. ~u:A formülü ise
A'nın doğru olduğuna
inanıyor olmamak.
(u harfi ingilizce you anlamına gelen yazıştan hareketle seçilmiş. A harfi bir 'tez' anlamında.)
Tanrı olduğuna inanan teist,
olmadığına inanan ateist,
olduğuna inanmayan ise nonteist
terimi ile belirtilir.
Ateist de inançlıdır:
Tanrı veya tanrılar olmadığına
inanır. Nonteist ise şu veya bu yönde
bir inanç sahibi değildir.
Kaynak: Introduction to Logic (Mantığa Giriş) kitabında Belief Logic (inanç Mantığı) bölümü. Harry J. Gensler -Routledge 2002
sıradan bir insan olarak doğmaktan gelir. sırf içine doğdu diye inanılmaz saçma masallar barındıran bir kitabı doğru zannedip buna inanmamayı garip bulmak saçmalıktır. kuran bir saçmalıktır. ateizm dünyayı insanın olduğu gibi algılamasıdır.
Tüm dinlerin yalan olmasına dayanır. Bunun da ötesinde Allah yada Tanrı yoktur. Dünyanın başlangıcı şu anda bilinmemektedir. Şu anki bilimle bizim için bilinmezlik olan başlangıç 1400 yıl önceki kitaplarla öğrenilmez.
Muhammet ikbal, ateizmin temsilcilerinden niçhe için, o kelime-i şahadetin yarısında kalmıştır, der. ilah yoktur demiştir ama Allah'ı tanımadığı için Allah'tan başka diyememiştir." der..
yani ateizm batının tahrif edilmiş dinleri karşısında çıkmıştır. islamiyet karşısında değil!
hicazdan bir meltem esse de esmese de
kalenderin hayatı sona erip gidiyor
bu sırrı bilen bilgin gelse de gelmese de..."
bunlar sır değil, kendilerini bilmeyen güruh!!
nerede hicazın meltemini duyacak!
batının köhne kokuşmuş fikirleri
genç körpe beyinlere sokacak
uşaklar
ateizmin mantığı ne ben anlamam ama materyalizmin mantığı bellidir. ben zaten ateist yerine kendimi materayalist olarak tanıttmayı daha doğru buluyorum çünkü mesele özünde materyalizm idealizm kavgasıdır. var olan da budur. yani biri teist de olsa, panteist de olsa, deist de olsa, hatta agnotisk bile olsa o aslında özde idealisttir.
ateistler ise materyalist oluyor.
yani materyalizm aslında var olan tüm diğer düşüncelerin karşısındır. gerçi materaylist değince bunların kafasında menfatçilik, para düşkünlüğü gibi şeyler geliyor ama olsun. bunlar ateistlerin kedi kestiğini de düşünüyordu bi aralar belki bu da düzelir.
Mantik diye bir sey yok ki amk. Dernek kurmuşlar birde. Arkadas neden kuruyorsunuz ki kendiliginden oluşmasini bekleseydiniz. Allah bilir birde dernek baskanlari vardir. Savundugu dusunceyle anca bu kadar ters dusebilir bir dusunce.
Hem Allah'a inanmayan ve inkar edenler olur ama bazıları var ki Allah yerine taptığı canlı yada cansız varlıklara benim Allah'ım der. Ulan hani Allah yoktu?
Hatta ölmeden önce kelime-i şahadet bile getireni var. Bu hayatımda her şeyi anladım ama şunun mantığını anlayamadım.
Eziklik ateist olup kendini zeki sanma ve ateist kızlara şirin gözükme. Ateist olduğun an dünyanın en zeki kısmına üye olduğunu sanan beyinsizler topluluğu.
Yanan çalıların, ağaçların ve kayaların konuştuğuna, uçan atlara, güneşe yürünebileceğine falan inanmamaktır. Bu hikayelerden daha çok var. işin acınası yanı ise, buna inanlar insanlar daha da çok. Asanın yılana dönüştüğüne inanan birine çok da fazla bir şey anlatılamıyor.