insan din kuralları yerine kendi kuralları ve doğruları ile yaşadığı için, gayet özgürlükçü ve insanlara saygılı bir kişi olarak değişmesidir. ateist kişi sorgular, bir şeye körü körüne inanmaz, hayatın anlamını sorgulayan kişidir. bazı ateistler var ki adam dinin kötü yanını bulucam diye araştırıyorda araştırıyor, okuyorda okuyor ve ortaya çıkan durum adam bizim dindar geçinenlerden daha fazla dini bilgiye sahip. Yalnız bu anlattıklarım ateizmin anlamını gerçekten anlamış ve benimsemiş kişilerdir. Bizim Allah'a inanan ergen ateistlerden bahsetmiyom tabiki. Eğer ki ateizme inanan kişi bizim dindarlar kadar cahilse bu kişide bir değişim gözlemlemek mümkün değil ve ateizmin yanlış anlaşılmasına mahal verebilirler.
tıkandığı noktada "allah bilir" diyerek beyni sabit düşünceye indirgemek ve çalıştırmamak yerine, herşeye cevap aramak sureti ile zihnini sürekli çalıştırmak ve güncel tutmak gibi bir artısı vardır. bu sizi dalgın yada kararsız yapmaz aksine beyin sürekli çalışır durumda olduğundan daha pratik yapar.
daraldığınız noktalarda yardım dilenmek* yerine kendi işinizi kendiniz görürsünüz. buda bilinçaltınızda kendinizi hayatınız boyunca yardıma muhtaç bir bir canlı gibi görmenizi engeller.
ayrıca kendinizi çok bilmiş gibi göstermek yada göstermemek kişinin karakterinden kaynaklanır inanışından değil.
yaşadığım küçük bir örnekle; (#21064239) krizde sığınmak yerine durumdan sağ çıkmak için algıyı açmaktır durum.
sonuç olarak kimin neyden ne anladığı görecelidir. önemli olan farkındalıktır. *
olumlu yönde olandır. zira ateistler cennete gitmek ya da din emrettiği için değil,(ki,o din iyiliğe ne ölçüde sevkediyor o da tartışılır)içlerinden geldiği için ahlaklıdırlar. bu güne kadar hiçbir ateistin inanan birini öldürmeye çalıştığını görmedim nitekim.
ahlak kavramını inançlıyım deyip de inancının karşı olduğu herşeyi yapan kişilerin bu durumu anlaması elbette ki güçtür. ateist olup da pedofili, küfürbaz, ırkçı, yalancı, oportünist, rüşvetçi, insan öldüren, vs.*biri ile tanışmadım. ben de ateistim fakat ben de bunlardan birini yapmam. ateizm elbette kişileri değiştirir. fakat benim fikrime göre olumlu yönde değiştirir.
atayızların ahlakı dinle eş tutmamalarından dolayı olumlu yönde olandır. Evlilik öncesi ilişkiye girmeyen, veya içki içmeyen, sigara içmeyen, vb. alışkanlıkları olmayan ateyizler mevcuttur. Ne oldu kafanızdaki ateyiz profiline uymadı mı?
yıllarca beynin düşünce olarak tıkandığı yerde ''allah bilir'' demekle, ateist olduktan sonra cevap aramak arasında çok fark vardır. sorulara cevap bulamamak günlük hayatta insanı daha dalgın ve kararsız yapabilir.
hayatta duygusal olarak sıkıştığınız, daraldığınız dönemlerde yardım isteyeceğiniz bir tanrı yoktur. hayatta her şeyi kendi başınıza halletme yolunu seçersiniz. bu çok bilmiş(!) biri gibi gösterir. daha önemlisi sorunlarınızla baş başa kalırsınız.
olumlu taraflarını da var tabi. örneğin, cin, peri, karabasan gibi ruhani varlıklardan korkma gibi olaylardan kurtulabilirsiniz, bu ters de tepebilir tabi.
işin özeti; ateist olmak günlük hayatta insanı fazlasıyla zorlar....