ateizm doğanın kanunu şerifesine yüzde yüz bağlıdır, doğa çoğu ilkenin temelindedir, şeytaniyetde işte burada başlar insanın doğasında şeytaniyet vardır, ben merkezcilik dogma temelinde menfaat kere menfaat bekler işte şeytan insanı burada kandırır, ateizmin bir tık ötesi şeytaniyetdir hayatın merkezine insanı koyar, hümanizmi hem hedef seçer hemde temel alır bu çevre insan haklarını değerlendirir, ateizm ciddi bir düşüncedir yokluğun iddası felsefenin birincil konusudur.
ateistler şeytana inanır veya inanmaz bu durum başkadır, felsefi noktasında, inanç temelinde gerçek şudur ki; ateizm yokluk temelinde var olan bir inanç sistemidir.
--spoiler--
saçma, ergence bir önermedir. ateizmi bilmeyen insanların çözümleme yapması ne kadar acıdır
--spoiler--
bazı ateistler sadece kendilerini kandırmak manasında ateist olduğunu idda ederler, nedeni ise şudur, hayata baktığı yer sorunludur çünkü tüm dünya ateizmide bir inanç sistemi olarak yorumlar ama bu arkadaşlar, cool olmak zanneder.
"ateistler cool görünmek için, kız görünmek için ateist oluyorlar" tespiti tee 1950'lerden kalma. bunun üzerine konuşmak bile utanç verici. duruş bile geriden geliyor.
dünyaca ünlü anket şirketleri insanlara dinini sorduklarında insanlar ben- ateistim diyorlar ve anketör orada onu yazıyor - çizgi çekmiyor, hayatın neresine koyarsan koy ateizm ciddi bir düşünmedir kişi ateist olurken dahi inanç evrelerinden geçer, düşünür ve inanç olarak bir dine bağlanmayı reddeder ve hayatının merkezine ateizmi seçer. cool görünmek için ateist olanlar zaten bellidir, onlar ayrı küçük bir gruptur.
ince bir çizgi vardır, aşılamaz değildir ateizm derin bir düşünmedir kişi bu düşünmeler neticesinde ateist olur ancak derin bir düzlemde ben merkezciliği dünya hayatını temele alır, bir tık ötesi şeytaniyetdir hümanizmi eksik kalırsa, hümanizmdir işte ince çizgi o varsa kişi ateistdir, o yoksa şeytaniyete daha yatkındır.
şu an size bu yazıyı yazdıran teknolojinin ateist bilim adamları tarafından icra edilmiş olması, her ateistin bir tık ötesine gitmediğini, bir tık ötesinde olanların çoğunun ateizmden bile haberi olmadığını, suçluların bi çoğunun dini inancı olduğunu da hesaba katarsak, baştan aşağı yarrağı yemiş önermedir.
her ateist hümanisttir gibi bir genelleme yoktur. hümanist ateistler vardır ve çoktur, dünyanın amına koyan ve hali hazırda bütün dünyadaki hakim devlet ideolojilerinin beslendiği hümanist olmayan ateizm'de vardır.
ateist toplumlarda ahlak kuralı yok mudur vardır işte burada temeli hümanizmdir, insanlık sevgisidir, yaratandan ötürü yaratılanı sevmek ateistlerde hayatta kalabilmenin ön koşulu olarak hümanizmi sunar, o olmasa ateist toplumda huzur tesir edilemez devlet belirli bir temel üzerine oturamaz, anarşizm meydana gelir.
(#16943042) cs lewis bu boşluğu anlatırken varlığın kendini aradığı yerin bu doğanın güzelliğinden çok ruhun yaratılışı hakkında inanç sorgulamasını yaptığı yer, ilahi bir gücün olduğuna vardığı noktadır. (#16942967) blaise pascal ise boşluktan doğan inançsızlık huzursuzluğunu yaratılanın özüne yani yaratıcısına sarılmakla son bulacağını söylüyor.
(#16943152) nietzsche bile inkarı iddia eden düşüncede çelişki olduğunu taraflı davranıldığını kabul ediyor. (#16943123) jean paul sartre inkarcılığın insan ahlakını çok fazla zedeleyeceğini, varlığın evrimden öte artık bilimin yarattığı yapay bir düşünce olarak içi boşaltılmış ruhsuz bir varlık olarak hayatını bilinçsiz ve iradesiz olarak devam ettireceğini söylüyor.
ateizmin bir tık ötesi yoktur. aksine, ateizm son noktadır. çünkü; ateistler, Allah'ın ve bütün ruhani varlıkların varlığını reddeder. şeytan ise bir zamanlar Allah'ın sevdiği bir hizmetkarı iken, Allah; insanı yarattığında bütün meleklere ona secde etmelerini istedi, melekler derhal insana secde etti ancak şeytan beni ateşten yarattın, onu topraktan buna göre ben daha üstünüm deyip kabul etmedi ve isyan etmiş oldu.
buna göre; şeytan Allah'ın varlığını bilip asilik ederken, ateizm hiçbir din ve tanrıyı kabul etmemektedir.
ateizmin ne kadar yanlış anlaşıldığını gösteren önermedir. zira ateizm şeytanıda kabul etmez. ateizm bir inanç veya bir din değil inanmayış biçimidir.
not: agnostiğin kaleminden bir entry.