ateizm tanrı inancına şüphe ile doğmuştur. allahın var olduğuna inanmadıkları için inançsızdırlar ve dinsizdirler. allahın ''var'' olduğunu sorgulayan ateist, allahın - ''yok'' olabileceğini- sorgulamaz. allahın olmadığına şüphe ile yaklaşsa, allahın var olduğu gerçeğiyle karşılaşacaktır. böyle bir karşılaşma ile karşılaşmadıkları için yukarıdada belirttiğim gibi, ateizm allahsızlığın ta kendisidir.
oysa Ateistler, Darwinizm ile birlikte asırlardır cevap veremedikleri " Canlılar ve insan nasıl var oldu? " sorusuna, sözde bilimsel bir cevap bulduklarını sanmışlardır. Ne var ki geçmiş asırların ilkel teknolojisi ve kısıtlı bilimsel verileriyle ortaya atılmış olan Darwinizm ve ateizm yanılgıları, ilerleyen bilim sayesinde artık tamamen çökmüştür.
kısacası allah ın var olmadığına inanan ateistler, maymundan geldiğimize büyük bir şevkle inanmaktadırlar. eğer bu yönüyle ateizm i bir inanç olarak görüyor isek , -evet ateizm bir inançtır- neye inanır? -maymuna inanır.
doğanın içinde, cansız maddeyi canlandıran ve sonra da ondan milyonlarca farklı canlı türü türeten tesadüflerin olduğuna inanırlar. adındanda anlaşılacağı üzere, bu bir -din- değil, aksine -teoridir-
ateist düşünceyi farklı bilim ve felsefe alanlarına uygulayan, 19. yüzyıldaki Feuerbach, Marx, Engels, Nietzsche, Durkheim, Freud gibi kişiler ateistleri yönlendirmiştir. islam dini bir peygambere inanırken , ateistler 19. yüzyıldaki bu adamların sözüne kanmıştır. oysa ilerliyen teknoloji ile birlikte bir yaratıcının, bir sistem koyucunun var olduğu gerçeği gün gibi ortadadır.
sonuç itibariyle ateizm din olmadığı gibi, 19. yüzyıldaki teori ve felsefe havasındanda çıkıp, 21. yüzyılda farklı görünmek için uygulanan bir düşünce sistemine geçiş yapmıştır.
ateizm e , bırakın -din- demeyi , olsa olsa ''hobi'' olur.
çünkü 21. yüzyıl teknolojisi ateizm i çürütmüştür. bakın , bir dönemin ünlü ateist felsefecisi Anthony Flew ; DNA molekülünün sarmal yapısı, genetik koda sahip oluşu, tesadüfü reddeden nükleotid dizilimleri, ansiklopedik miktarda bilgi depolaması ve daha birçok çarpıcı bulgu, bu molekülün yapı ve fonksiyonlarının yaşam için özel bir tasarımla ayarlandığını ortaya koymuştur.
evet ateistlik bi din olabilir ama nasıl bi din inançsızlık üzerine kurulmuş bi din. bu açıdan bakıldığında inançsızlığa inanmış insanların oluşturduğu din.. o yüzden en kötü din bile inançsızlktan iyidir. o zaman bu ateistlerin alimi kimse fethullah gülenle görüşsün sonuçta dinler arası diyalog var dimi. maden senin dinin var malum fethullahta diyaloğa meraklı bi görüşün bakalım.
ateistlerin ritüelleri, tapınma mekanları, kutsal kitapları, dinlere karşı verdikleri kanlı savaşları, ayrılmış fraksiyonları, mezhepleri, sahte peygamberleri olmadığı için gerçek olmayan iddiadır. salakçadır yani. dini bilmemektir. aslında hiç bir boku bilmemektir!
doğrudur. din yol anlamına gelmektedir. manevi inanç ise bir yol şeklidir yani din genel bir anlama sahiptir. herkesin bir dini vardır. karı kız peşinde olanın dini karı kız para derdinde olanın ise dini paradır. din sürekli aynı şeyi inancı ifade etmek için kullanıldığından anlam kaymasına uğramıştır. (bkz: türk dil kurumu sözlüğü)
bir din sadece ve tekbaşına bir şeye inanmak değildir. önce bir iman şartı/şartları vardır. bir peygambere kurulu bir mitolojiye bunların üzerine de ibadet ve hiyerarşik bir dinadamları grubu gerekir.
ateizmde de yok deyu inanıyrlar dendikten sonrası için bir din olduğunu ilan etmeden önce peygamberi, mitolojisi, ibadet yöntemleri, iman şartları ve din adamlarının hiyerarşik yapısı da söylenmelidir.
ha yok islamı sadece allaha inanmak olarak görüyorsan zaten sen de deistsin sevgili müslüman kardeşim.
din derslerinde epey tartışılan bir konudur.
din dersinde öğretmenimize ateizm, ateist nedir sorardık. bize sadece; "inançsız insan yoktur, olmaz, olamaz" derdi.
bizde; "iyi ama allah'a inanmıyorlar" derdik.
öğretmenimiz; "onlarda allah'ın olmadığına inanıyor" derdi.
dahada bir şey diyemezdik.
ateizm din midir? anlamam. ben sadece ilahi dinlere inanırım.
edit: imla, ek vs.
-inanmıyorum abi.
-tamam "inanmamaya" inanıyorsun o zaman.
-hayır, "inanmamaya inanmaya" da inanmıyorum abi.
-gel seni bir doktora götüreyim kardeş.
-inanamıyoruuuuuuuuuuummmm!
gerçek değildir. ateist tanrı tanımaz demektir. din kelimesi inanç ile aynı anlamı taşımaz. ateizm bütün inanışları reddeder. ateizm inanmamak demektir. ateist inanmıyorum diyen kişi ise ortada bir inanış yoktur.
ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim "agnostisizm" reddetmek değil bilinemezciliktir. ne var ne yok der. ortada ne bir din ne bir dinsizlik vardır. emin olunmayan bilgiyle de kafa tutulmaz.
tdk göre din; Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurumdur buna göre ateizm din değil sadece felsefe olabilir. çünkü din olması için inandığı kutssal bir değer olması lazim ateizm ise bütün bunları yok kabul ediyor. deizm bile din olarak kabul edilebilir ama ateizm kabul etsek bile abes kaçar.
-inanmamakta bir inanıştır- mantığına dayalı bir gerçekliktir.
diyalektik ayrı bir at yarışıdır. inanç olabilmesi için, inanılacak ya da hürmet gösterilecek bir kavramın, nesnenin ya da metinlerin olması gerekir. ateizm ilahi, putperest yollar ile argüman sunmayıp, tamamiyle rasyonellik üzerine giden bir felsefe olduğu için, bunun adı inanış değil, reddediştir. parodi dinler diyorsunuz fakat bunlar evrensel din inanışında saygı gören ya da ciddiye alınan bir inanış değildir. ya da ketçap sevmeyen birinin, yüce makarnaya olan hürmetini göstermediği için öldükten sonra ketçaplı makarna yiyeceğinden kortuğunu iddia etmiyorsunuzdur. çünkü böyle bir algılayışları yoktur. bu arz-talep üzerine gelişen bir kurgudur.
mormon bir ailenin çocuğu olarak yetiştirilme olasılığını düşünerek, kendi inanışlarınız üzerinden gerçeklik payı aramak yerine, bu ve benzeri -cevap- niteliğinde garip argümanlar sunmayın ortaya.
din olgusu insanları * kısıtlayan, farklı inançların üstün gelme çabasına eş değer olan bir kavram olduğu için ateizme bu perspektiften bakmak ve bir din olduğunu savunmak hiçbir açıdan makul olmadığı gibi, ateizme de haksızlıktır.