Bir kaç ileri görüşlü ,güzel ahlaklı,yüzünden nurlar akan, karşıdaki dağlarıda sanki kendisi yaratmışcasına yürüyen müslüman hocanın develerine binip ellerinde kılıçlarla saldıracağı dernektir.Deveyle gelene 2 yürüyerek kılıçla gelen nurdan yaratılmış mutantada 1 sevap yazılacaktır.
neden ateist oldukları tiplerine bakınca anlaşılan kişilerce kurulmuş dernektir. empati kurun; sizin böyle tipleriniz olsa yaradana inanabilir miydiniz yoksa evrim teorisi daha mı mantıklı gelirdi.
gittim kurucularından biriyle konuştum siyasi progapanda yapılacak mı diye; cevabı hiç bir şekilde siyasetin olmayacağı. "ne komünizm, ne kemalizm." gibisinden bir cevap verdi. Bakalım umarım dedikleri gibi çıkar.
istanbul kadıköy'de resmen kurulmuş olan dernektir.
dernekler üyelik sistemi ile çalışmalarına devam ederler. tüzüklerine uygun şekilde hareket etmek zorundadırlar aksi durumda içişleri bakanlığınca kapatılabilirler.
anayasaya aykırı olmamak kaydıyla da tüzüklerine uygun faaliyet göstermekte hürdürler.
ateizmi bilmeyen insanlar ateistlerin tek derdi dinle allahla zannetmesinler.
misal inanan bir insan ibadetini yerine getirmekte nasıl özgür olmalı ise ve inancına gerekli saygı duyulmalı ve kişi hak ve hürriyetleri inançları yüzünden engellenmemeli ise aynı şekilde ateist bir insanın da inanmadığı için kişi hak ve özgürlüklerine müdahale edilmesi önlenmelidir. bu dernek ateist olduğu gerekçesi ile hakları engellenen kişilerin haklarını savunmak ve toplum içinde gerekli resmi düzenlemelerin yapılması için çalışmalarda da bulunabilir.
en basit örneği olarak üyeleriyle toplu bir şekilde nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin kaldırılmasını ya da burada yazan din adının tercihli olmasını ya da tamamen kaldırılmasını isteyebilir.
ateizmin anlaşılması için gerekli yayınların hazırlanıp dağıtılmasını sağlayabilir.
en nihayetinde amaç ''din yok allah yalan'' gibi bir propaganda yapmak ise zaten bakanlık icabına bakar ancak ateizmin toplum içinde anlaşılmasını sağlamak ve bilinci yükseltmek ise umarım amacına ulaşan bir dernek olur.
edit: cem, cemaat kelimeleri köken olarak zaten toplanma ve topluluk anlamına gelmektedir. bu cemaat yani topluluk bir din etrafında toplanmış olmak zorunda değildir. düğünde toplanan insanlar da bir topluluktur, camide toplananlar da cem evinde toplananlar da, hepsine cemaat denilebilir.
ateist cemaat umarım kendini doğru ifade edebilecek bir derneğe kavuşmuştur.
din ve tanrı konusunda kendileriyle benzer fikirleri savunmama rağmen kuruluş amacının ne olduğunu çözemedim.
bana göre ateist isen bundan sonra dinle tanrıyla ilişkini kesersin. ben ateistim diye ortaya çıkmak bu noktadan itibaren gereksiz ve anlamsızdır. neymiş ; birlik beraberlik ve birbirine destek olmakmış amaçlanan. iyi de kaynağı din olan bir konu çevresinde bir araya gelirsen sana da cemaat demezler mi?