ateistliğin kaçınılmaz olduğu gerçeği

    2.
  1. 3.
  2. 4.
  3. doğru olmayan bir tespittir. inançlar çeşitli şekilde, çeşitli coğrafyalarda kötüye kullanılmış olabilir. örneğin; orta çağ avrupasında bozulmuş bir hristiyanlık diniyle hareket eden topluluklar, delileri içine şeytan girdi diye yakmış. bunlar din adına yapılmış. ama yanlış bir din adına yapılmış. işte doğru bir dini bulmak lazım. hadi o doğru dini objektif olarak bulalım:

    bütün bu galaksilerden tut insanın kendisine kadar makro boyuttan mikro boyuta kadar küçük bir düşünce fırtınası yapıldığında görülüyor ki; tesadüfen, rastgele bunların bir araya gelmesi, mümkün değildir. şansına bilinçli bir canlının oluşması, ona uygun bir dünya olmasından tut, gözün görebilmesi, meyvelerin kendine bir yararı yokken insanlara çalışmasına kadar trilyonlarca delil diyor ki, mutlaka bir yaratıcı var. yoksa rastgele bunların olması mümkün değil. yani bir tanrı var.

    şimdi 2.aşamaya geliyoruz. bütün kainatı ya tek bir tanrı ya da tanrılar yönetiyor desek; çoğul tanrı olsaydı birbirlerinin iradelerine tecavüz edince ne olacaktı? tanrı'nın sonsuz güçlü olabilmesi lazım. ama başka bir tanrı onun istediğin aksine bir şey irade etse, çelişki olacak. işte tanrı varsa; ki varlığını demin izah etmiştim, bu tek olmalı. çoğul olamaz.

    şimdi 3.aşamaya geldik. tarih boyunca tek tanrılı dinlerden bilinenleri yahudilik, hristiyanlık ve müslümanlık. bunlardan yahudilik ve hristiyanlığın kitabı değişmiş ve çoğul tanrılar tanımlanmış. müslümanlığa bakıldığında tek tanrı inancı hala mevcut ve kitabı bozulmamış. siz bakmayın bazı şarlatanların kuranı kerim de bozulmuş diyenlere. öyle olsa tarih de illaki bir şahit çıkardı. ki yok öyle bir durum. ilk günkü gibi elimizde kuran-ı kerim.

    sonuçta müslüman anne babadan doğmasak bile, batı medyasının islami terör görüntülerine kanmayıp objektif olarak bakarsak, islam dinini bulabiliriz. bu dini bilinçli bir şekilde bulan da ateist olmaz.
    1 ...
  4. 1.
  5. toplumlar ilk ortaya çıktığında din, allah, tanrı, sanrı, şeytan ve benzeri transandantal saçmalıklara inanmadıkları bilinen bir gerçek. tarihsel süreç içerisinde, gerek gerçekleşen büyük doğa olaylarını anlayamama ve bu olayların yarattığı etkiden korkma, gerekse de tarım toplumuna geçişle beraber mülkiyetin ortaya çıkmasına paralel olarak yaratılmış olan ve erki elinde bulundurmak isteyenlerin, kimi zaman şizofrenik kimi zamanda tamamen düzmece çeşitli söylencelerle, tanrı kavramının insan beynine inanılması zorunlu bir vakıa olarak sokmasıyla günümüzdeki tek tanrılı sömürü düzeninin doğmasına neden olmuştur. anlaşılması güç olan tüm olaylar ve bazı sosyal problemler nereden geldiği belli olmayan yasalarla birlikte tanrısal bir düzmecenin toplumsal yapıya sinsice sızmasına, beraberinde insanoğlunu esirleştirmesine neden olmuştur. ancak zaman içinde yaşanan derin çatışmalar ve toplumsal travmalar bu durumun düzmece olduğunu ortaya açıkça koymuştur. evrimsel olarak da daha ileri bir aşamada olan ve bunun farkına varanlara zaman içinde ateist denmiş ve ateizm hızla aklını kullanabilenler arasında yayılmaya başlamıştır. günümüzde ise karşı konulamaz bir ateizm etkisi sözkonusu. bu da toplumların artık hiçbir sorunun çözümünde tanrısal saçmalıklara inanmamaya başladıklarının da bir göstergesi. ilerleyen dönemlerde bu durum, insanları dini saçmalıklarla zapturapt altına alan toplumlarda da yayılacaktır. çünkü insan düşünen bir canlıdır ve evrimsel olarak daha iyi düşünenler daha hızlı gelişip yayılacaklardır.

    ülkemizde de bunu görmek oldukça kolaydır.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük