Bence bu insanlar islam, Hristiyanlık, Yahudilik gibi dinleri araştırıp bunlarda kendilerince inanılacak bir şey bulamadıklarından ateist olmuşlardır. Durduk yere kimse ruhsal yönümüzün bu kısmında yalnız kalmak istemez bence.
19 yy safsatalarına hala inanan tiptir. 19 yy'ın bütün filozoflarına, bütün düşünürlerine bakın, hepsinde şu ortak özelliği görürsünüz:
- insanoğlu var oldu olalı, hakikati bilemedi. onu ilk defa ben bildim ve insanlığa öğretiyorum!
bakın, hegel'den başlayarak istisnasız hepsi, satır aralarında bunu söylerler. ve onlar insanlara aynı zamanda, tarihin ilkelden gelişmişliğe, çok tanrılılıktan tanrısızlığa gittiğini öğretmişlerdir.
safsatadır bunlar ve 21. yy düşünürleri, bu safsataları tek tek masaya vuracaktır. teknolojide ilerleme, gerçeklik alanında bir ilerleme demek değildir. gerçeklik hakkında sokrat'tan daha çok şey bilen kaç tane çağdaş filozof, düşünür, fizikçi vs bulabilirsiniz? ve avrupa'nın kadın düşünürlerinden birinin dediği gibi:
dolaylı yoldan ateistler modern ve aydın insanlardır.
sorgularlar, kafa yorarlar, değişime açıktırlar.
mesela; türban, bir arap bezidir. islam ın ortaya çıktığı zamanlarda iklim yüzünden araplar kullanırlardı. şimdi bakıyoruz 21.yüzyıl olmuş insanlar hala bunun islamın gereği olduğunu söylüyorlar. bu bağnazlıktır, doğru düşünememedir.
ateistlerin bağlı kalmak gibi sorunları olmadığı için değişime açıktırlar, moderndirler yani.
aydınlık olayına gelince;
müslümanların çoğu yozlaştıklarından dolayı araştırma, sorma, sorgulama, şüphe etme gibi şeyleri müslümanlık değil yobazlık gereği bir tarafa iterler. en güzel örneği doğu anadolu ve güneydoğu anadolu bölgesidir. bu insanlar islamın gerekliliklerini namaz ve oruçtan ibaret sanan cahillerdir. müslümanlığın gerekliliklerini yerine getirmemektediler.
ateistlerde böyle bir sorun da yoktur. okuyup araştırırlar.
müslüman; allah var deyip bir kenara çekilirken, ateist; evrenin, canlıların nasıl oluştuğunu anlamak için okur, araştırır, ilimle ilgilenir vb.
sonuç olarak ateistler genelde modern ve aydın insanlardır.
her ateist için sözkonusu değildir. ama özentilikten ateist olmuş insanları tanımlar.
ateist olunca elit olduğunu sanar. zaten iki kelime etsen açıklayamaz nedenini.
öyle bişiler işte.
inanç meselesini statü meselesine çevirmiş "gerizekalı" zihniyet ürünüdür. ne müslüman üstündür ne ateist ne de yahudi. din, inanç? bunlar ne çağrıştırıyor insanlarımıza.
akıllı insan türü..
tabi neden ateist olduğunu bilen bilinçli bir ateist olmak koşuluyla..
ben de öyle sanıyorum.. sanmanın ötesinde biliyorum..
çünkü çok sayıda ateistle teist gördüm ve sonuç kabak gibi ortada...
mesela birçok ateist kuranı müslümanlardan iyi bilir.. daha ne olsun...