ateistlikteki mantık hatası

entry28 galeri0
    1.
  1. kuran'in bugini bulan ateiste tokat gibi cevap..
    3 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. ve bunu duyan ateist müslüman oldu.
    4 ...
  5. 4.
  6. olmayan bir mantık hatasıdır.

    o zat-zevatlar zaten var olduğuna inanmıyor. yok diyor yan.
    0 ...
  7. 5.
  8. hadi ateistler bunu da açıklayın. Hadi.
    Mantık hatası falan bulmaya gerek yok. Sen nasıl allaha inanıyorsan o da inanmıyor. Işine geldiğinde olum sanane benim inancımdan diyorsun e adamda sanane benim ınancımdan diyor boş ver.
    0 ...
  9. 6.
  10. bunu oturup düşünenler var mı hala. varlığını kabul etmiyor ki, varlığını savunanlardan duyduğu Allah'a inanmadığını söylüyor adam. inanmamak kolay, inanmak zordur. Bu kadar basit.
    1 ...
  11. 7.
  12. (bkz: ibretlik tespit)
    cemaatimize hoş geldiniz ateyiz arkadaşlar.
    0 ...
  13. 8.
  14. 9.
  15. Ateistler Allahı inkar etmez, "Allah diye bir şey hiç olmadı ki lan andavallı" diye cevap verir.
    1 ...
  16. 10.
  17. bizler onun varlığını inkar etmiyoruz, o vardır fakat zihinlerinizde, zihinlerimizdedir. hayal ürünüdür. onu gerçekmiş gibi gözterenlere biz sadece inanmayın diyoruz. bunu düşünmen hakkatten bir geceni mi aldı.
    0 ...
  18. 11.
  19. yok diyorlardır. yaygın olan bir düşüncenin aksini iddia etmek için yapıyorlar. gereksiz bir felsefe yani.
    0 ...
  20. 12.
  21. iki "olmak" biçiminin farkını bilmemektir.
    birinci "olmak", test edebileceğimiz, etkilerini gözlemleyebildiğimiz olmaktır. bunun kafada bir yansıması vardır, ama bu oluşlar doğanın var ettiği, üzerine bastığı "oluş"lardır, insanlarla ilgisi yoktur.

    ikinci "olmak", kafamızda var olduğunu hayal ettiğimiz olma durumlarıdır. test edilemez, ancak insanların kafalarında "superman" gibi, "zeus" gibi oluşturulabilir ve paylaşılır. bunların da kafada yansımaları vardır, ancak doğanın bu var oluş biçimleriyle hiçbir alakası yoktur, bunlar insan işleridir, insanın fantastik evrenine aittir.

    böylece "olmayan" bir şeyden bir varlık gibi, bir birey gibi bahsetmek, bu olmayan varlığa tavırlar, kişilik özellikleri eklemek mümkün olur. olmayan bir şeyden var gibi konuşabilmek insan olmanın esaslarındandır, doğaya karşı ayakta kalmak için yarattığı en büyük akli silahlarından biridir: zira bugün olmayan bir aleti, bir binayı, bir sistemi konuşarak ve düşünerek kafada var eden insan yarın o şeyi gerçeğe döker.

    inançsızlar olmayan allahtan sanki olmayan bir superman tadında bahseder. superman'in gerçek olduğunu zannedenler de "aa, bak bunlar da superman'in var olduğuna inanıyorlar" diye kendisini haklı zannedebilir. buna yapılacak fazla bir şey yok, "superman'inden bulsun" denir en fazla.
    0 ...
  22. 13.
  23. genelde ateisti de yarattığı iddia edilen bir allah'ın mantık pörtlemesine dikkat çekecektir. bu nedenle din kafalar ne sorduklarına bir zahmet dikkat etse kendileri için hayırlı olur.
    0 ...
  24. 14.
  25. sözde dindarlarda olan mantık hataları yüzünden saçma bir karalama çalışmasıdır. sen her pisliği yapıp dinin ardına saklanırsın. senin ateist dediğin günah diyipte gizli gizli yaptığını kim ne der korkusu taşımadan yapar.
    0 ...
  26. 15.
  27. --spoiler--
    allah yoksa ateistler neyi inkar ediyor?
    --spoiler--
    0 ...
  28. 16.
  29. sabah uyanır uyanmaz gözündeki çapağı almadan, akşam yatağa gitmeden önce, inanmadıkları allah hakkında atıp tutmaları mantıksızdır mesela,
    yani ben ateist değilim elhamdülillah, ve bununla alakalı bir başlık açmam, bunu kendime dert edinmem, yani inanmıyorsam nötr olmam gerek, ama ateistler nedense tek dertleri din-allah olarak yaşıyorlar,
    sebebini aşağıdaki video o kadar güzel açıklıyor ki, her ateist, boş ver ateistleri herkes izlemeli,

    1 ...
  30. 17.
  31. şerefsizim hata raporu verdiren mantık hatasıdır. şaka yapmıyorum içinden çıkamadım.
    1 ...
  32. 18.
  33. yoktan var nasıl çıkar diye mantık hatası bulanlara peki allah yaratılmadığına göre o nasıl var olmuştur desen 'o ezelidir, onun bir başlangıcı yoktur.' der. adam bunu gayet güzel kavrıyor, yoktan var olmayı kavrayamıyor. yok yani zaten ateistler de ilk madde nasıl oluştu sorusuna bir cevap verdiğini iddia etmiyorlar ama cevap veremediği bir soruya daha imkansız sorular türemesine vesile olacak mistik cevaplar da vermiyorlar en azından.
    1 ...
  34. 19.
  35. bir takım fanatiklerin kendi inançlarından daha çok umursadıkları sözde mantık hataları.
    tanrı içseldir. bu sonuca; günümüzde toplumlar tarafından kabul görmüş tek tanrılı bütün inanç sistemlerinde bahsi geçen, insana tanrı tarafından verildiği iddia edilen özgür irade kavramından yola çıkarak varabiliriz. yine aynı inançlar bütünü, verilen özgür irade tarafından yapılan seçim sonucu bir ceza ve mükafat elde edileceğini öne sürer. lakin bu ceza yada mükafatın insanlar tarafından değil tanrı tarafından verileceğini söyler. buraya kadar karşı çıkan var mı ? her iki taraftan da ?

    eğer öyleyse nereden geliyor bu ateizmi yalan yanlış saçma sapan bilgi görünümlü düşünce çöpleriyle çürütmeye çalışma hevesi ? yine aynı şekilde kimi sözde ateistler tarafından yapılan dini inançlara yönelik saldırı ? nedir la bu ? hıyar mısınız ?

    kişinin inancı yada inançsızlığı bireysel olarak sorgulanabilir. kişinin kafasında ki düşünce sorgulanabilir. hatta kişi bütünüyle sorgulanabilir, ancak bunların hiç biri genellenemez.

    şimdi soruyorum sana, kendini ateizmin mantık hatalarını bulmaya adamış cahil insan.
    kendi dininden haberin var mı ?
    inancın, biz insanlara özgür irade, seçme şansı verildiğini söylüyorken, sen buna karşı çıkıp insanları alçakça bir genelleme ile nasıl sorgularsın ? bu kadar mı yobazsın ?
    hadi bul bakalım şimdi mantık hatasını...
    3 ...
  36. 20.
  37. zamanımızda saf zihinleri bulandırmak, körpe dimağları ifsat etmek için ortaya atılan sorular mantıkla ve allahın sıfatlarıyla çelişmektedir. işte mantık hatası ilk olarak yaratıcıyı inkar etmeleriyle başlar.

    ne yazık ki günümüz gençlerinin aklı saçma sapan sorularla karıştırılmakta ve bu gencecik beyinler hayatlarının bitimi olacak ağır bir inkara sürüklenmektedir.

    ne yazık ki her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir, göz ise maneviyata kördür.

    sırf inkarcılar için bu sefer bir farklılık olsun diye newton'dan güzel bir cevap:

    'diğer tüm kanıtları bir yana bırakırsak baş parmak bile benim tanrı'nın varlığına inanmam için yeterlidir. '
    3 ...
  38. 21.
  39. yanlış bir kanıdır. ateistler tanrıyı inkar etmez, reddeder. bu ikisi arasındaki ayrımı anla, gel, tartışırız.
    0 ...
  40. 21.
  41. yaratıcı dediğin olguyu kim yarattı sorusu ile çürütülebilecek basit bir önerme. bakınız argüman demiyorum önerme.
    bir şeyin yaratılabilmesi için bir "yaratıcı" ya ihtiyaç duyuluyorsa, bu yaratıcının da bir şekilde yaratılmış olması gerekir, ondan önce ki yaratıcının da öyle.
    bu böyle kısır döngü halinde gider.
    1 ...
  42. 22.
  43. Bir yaratıcının elini şıklatarak o bahsettiğin mükemmel düzeni ( bence değil ) yaratmasını daha mantıklı mı buluyorsun anlamadım ?
    1 ...
  44. 23.
  45. bir anlamda mantıksızdır evet. yani bir şeyin varlığını ya da yokluğunu kesinkes ve mutlak biçimde kabul etmek ya da reddetmek bilimsel bir paradigma olamaz. arada her zaman bir şüphe sınırının olması gerekiyor. dünyanın en büyük ateistlerinden richard dawkins bile kitabında tanrıya inanıp inanmama derecelerini 1 den 7 ye kadar sıralamış ve kendisini 6 numara olarak nitelendirmiştir. bunun nedeni sorduklarında da bir şeye kesin yok demenin bilimsel bir bakış açısı olmadığını ifade etmiştir.
    bu yüzden en mantıklısı agnostiszmdir, evet.
    0 ...
  46. 24.
  47. (bkz: tanri nasil var oldu delikanli) madem hic bir sey durduk yere var olmadi o zaman bana tanri'nin da nasil var oldugunu acilmasin bu dindoslar. Sakin ha sakin bir kutsal kitap sacmaligiyla da gelinmesin, mantikli sebepler istiyoruz artik. Konumuza donecek olursak; ateizm mantiksizlik degil mantigin ta kendisidir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük