olgusal olan herşeyin bir başı ve sonu vardır değil mi ? dünyanında bir başı ve sonu var mantıksal olarak olgusallıktan yola çıkarsak. peki evrenin oluşurken gerekli güç, enerji ve madde nasıl açığa çıktı. ? ciddi bir soru bilim nasıl bir açıklama getiriyor buna.
bakın bigbang demiyorum bigbang değil bunun cevabı, bigbang oluşması için gerekli enerji, güç ve madde nasıl çıktı ortaya bunu soruyorum.
hadi hücreler birbirinden evrildi ya madde maddede önce yoktuktan sonra da kendinden mi evrildi.
"Cevap veremiyorlar demek ki ateizm yanlış ehehe " minvalinden sorulardır.
bir ateist bu soruların hiçbirinin yanıtını bilmese dahi müslimenler zafer kazanmış olmaz.
kaldı ki bu soruların cevaplarını sözlük yazarlarından değil de google'den bulabilirsiniz.
verilen cevapların sizi tatmin etmesi için de öncelik olarak dinin bilinçaltına yerleştirdiği duvarları geçici de olsa kırabilmek gerekir.
Düşmekte olan bir uçakta ateist kalmaz diye bir laf var. Aslında insanın doğasında inanmak vardır. insanlar bir yaratıcılarının olduklarına kabullenmeselerde inanırlar. Kim derki ben yoktan var oldum? Şuana kadar en zeki bir bilim adamı kendi elleriyle insanı yaratabilir mi? Hayır. ilk insan yada ateistlerin inandığı evrim teorisi ne kadar doğru olabilir ki ? Bir maymunu alalım yıllarca onu serbest bi ortamda gözlemleyelim, yıllarca deneysel yolla izleyelim insana dönüşme gibi bir ihtimali yok. Dinin emrettiği şeyleri yapamayanlara islamiyet ağır gelir. Secde etmek, kuran öğrenmek yada okumak, dua etmek, hatta Allaha inanmak onların nefislerine ağırdır. illa ilahi bir şeymi gözükecek gözünüze ? Bir cin vs falan. Ateist olanları kınayıp kesinlikle hor görmüyorum. Olma sebebleri vardır ailesi öğretmemiştir, ergenlikteyken din ile ilgili soruların cevabını bulamamıştır, kötü hayat şartlarına maruz kalmıştır.. Ateistler kötüde değil ateist olup bazı müslümanlardan daha iyi olanlarda var. Ama benim arkasında durduğum tek görüş herkesin birşeylere inanma ihtiyacının olduğudur. Bir kalem düşünün, kalemin kapağı, boyayı süzen süzgeci, boyası, ince ucu, vs bunları bir düzenek halinde mükemmel bir şekilde yapmışlar. Şimdi sen buna kalkıp bu kendinden var oldu diyebilir misin ? Diyemezsin kaldı ki o kalemden dünyada milyarlarca var ve bunu üreten ise insanlardır. Peki ya insanı yaratan ? Basit bir kalemi mükemmel şekilde yapabilcek beyne sahiptir insan. Ki insan bedeni ve ruhu birdir. Ruh yoktur diyenlerde var, ama bedenimizdeki çoğu hastalık ruhsaldır strestendir. En basiti baş ağrısı,mide ağrısı.. Çoğu mide rahatsızlığı stresten meydana gelmektedir. Kola, kafein, kahve çay, kızartma bahane. Bence inanmak için çok fazla sebep vardır.
Bakmak ve görmek arasında dağlar kadar fark vardır unutmayın.
herkesin inancına kimsenin karışmadığı günü beklediğini düşündüğüm sorulardır.
içinizde bilenler vardır, elimizdeki verilere göre 13.7 milyar yıllık evrende, 4.5 milyar yaşında olan bir gezegenin üzerinde 3.7 milyar yıldır canlılık var.
peki, sizce bu kadar uzun bir zaman çizelgesinde olmuş veya olduğu iddia edilen olayların tamamını sadece 200.000 senedir var olan bir türün anlaması ve eksiksiz olarak açıklayabilmesi mümkün mü?
inandığımız şeyler üzerinden ''ben daha çok biliyom ki pis cahil ehehehe'', ''benim inandığım daha doğru bi'kere taam mı?'' tarzı eziklikte çığır açan ego yarışlarına girmeye cidden ihtiyacımız var mı?
farklılıklara saygıyla yaklaştığımızı iddia etmekten ziyade, tartışmalarımızı kendimizinde hatalı olabileceğimizin farkındalığı içinde sürdürsek keşke.
ruh gibi bir olgunun varlığı doğrudan tanrının varlığına delalet sayılmasa da bazı şeyler hakkında ipucu vermiyor mu acaba? ateistler kardeşlerim, kamm onnnn...