ateistlerin hayattan anladıkları şey

entry11 galeri0
    1.
  1. Madem tanrınız yok intahar edin o zaman. boş boş yaşamanın ne anlamı var ?
    1 ...
  2. 2.
  3. sanamı düştü derdi denilesi hede.
    0 ...
  4. 3.
  5. varlığını tanrının varlığına yormayan bir bireyin tanrı yok diye intihar etmesi çok mantıklı gerçekten. bu inanana sormak lazım, her şeyin anlamı yalnızca tanrının varlığı ise senin varlığın hiçbir şey ifade etmiyor, ee o zaman niye hala yaşıyorsun ?
    2 ...
  6. 4.
  7. Dünyada tek din islammış gibi islamiyete saldırmak.
    0 ...
  8. 5.
  9. müslümanların anlayamadıkları ve asla anlayamayacakları şeydir.
    0 ...
  10. 6.
  11. müslümanların kendi inançlarında diyor diye kimin yaşayıp yaşamayacağını belirleme lüksleri olduğunu düşünmeleri, daha da hayret edilecek olan ise buna gerçekten muktedir olduklarını sanmalarından daha hayret verici olmayan şeylerdir.
    0 ...
  12. 7.
  13. dünyada son ve geçerli olan din islam olduğu için islamiyeti eleştirirler. kaldı ki tüm inançlara vakıf bireylerin düşünüyor olması, doğru cevapları bulduğu anlamına gelmez. komik olan "yok olacaksın" savıyla tersleniyorlar.

    ateist değilim fakat bu insanları anlamak yerine boktan bir şekilde eleştirmenize, gerçekçi cevapları saçma fikirlerle bağdaştırmanız hiç güzel bir davranış değil.
    1 ...
  14. 8.
  15. ateist ve ateizm düşmanı, ateizmi kendi salak ve geri zekalı imamlarının dediği ya da düşündüğü gibi bir şey zanneden, insanların inanç ve yaşamlarına karışan yobaz asalaklara dert olmuştur.
    0 ...
  16. 9.
  17. iyiliğin ve kötülüğün,sadece tanrısal bir kavramlar olduğunu varsayanlar için ateistlerin sahip olamayacağı değerlermiş. asıl süpriz insanlara özgü tüm değerlerin insanlar tarafından oluşturulduğunu bilir ateist. dürüstlüğü de sahtekarlığı da, iyiliği de kötülüğü de, vicdanı da vicdansızlığı da bir üstün güce bağlamaz çünkü aslında bunların hepsi insanların oluşturduğu ve insanca kavramlardır. bu kavramların oluşması için bir tanrıya üstün bir güce gerek yoktur. ateistlerin inananlardan farkı, iyilik tanımının veya kötülük tanımının inananların aksine değişebileceğidir.

    mesela dindar bir bireye göre şükür her zaman iyidir fakat bir ateist elinden gerçekten birşey gelmeden şükreden insana bir değer yaratmasa da sırf niyetinden dolayı bunu iyi olarak tanımlarken, elinde imkanı 0lupta bir muhtaca yardım etmeden şükredene kötü olarak bakar.

    veya dindar bir bireye göre yalan kötüdür tanrı tarafından kötü olarak tanımlanmıştır. bir ateist ise bazı durumlarda yalanın daha kötü sonuçları engellediğini düşünebilir ve bunu iyi bir davranış olarak belirler.

    burada ateist yazılan heryere agnostik veya benzerleri de yazılabilir çünkü burada ateist bakış açısını benzer olduğumuz için bir agnostik olarak tanımlamaya çalıştım.

    çok dillendirilen bir fark daha vardır, bunu tekrar etmek istemezdim ama bir inançsız iyilik ve kötülük tanımını bir ödül beklemeden oluşturacak kadar objektiftir, inanan bir birey ise bunun bir ödül karşılığı olduğu için iyilik ve kötülük tanımlamalarında oldukça subjektiftir.

    ve son olarak inanmayanlar da insandır ve bu yüzden taraflıdır. aslında iyilik kötülük denen kavramın tamamen bakış açısı olduğunu bilir. mesela bir hayvanın kesilerek aç çocukların doyurulması, bir inançsızın gözünde çocuklara iyilik hayvana kötülüktür ama insan faktörü olduğu için istisnalar kaideyi bozmayacak şekilde bunu iyilik olarak tanımlar kafasında. işte bu yüzden daha objektiftir tüm bu tanımların aslında iki tarafı olduğunu bilir.
    0 ...
  18. 10.
  19. ateistler olarak birçoğumz evrimi savunsak da sosyal darwinizm' i savunmayız.
    0 ...
  20. 11.
  21. Gerizekalı olduklarını farketmeyip kendilerini zeki sanmalaridir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük