görünmeyen şeylere misal:''beyin'' miş!
okula gitme imkanı olmayan mağara adamı da beyni görmemiştir!
hatta kurban ettiği hayvanların kafatasının içindeki beyni saman yığını da sanmıs olabilir'
efendim, mağara devri insanı,
doğa olaylarına akıl erdirememiş,
güneşin her gün batıp, ertesi gün yeniden doğmasını mucize sanmış,
ölüm karşısında çaresiz kalmış,
korkmuş,
bazı üstün varlıklara inanmış
putlarını-tanrılarını yaratmıştır ama beyin ve beyin fonksiyonlarını görmediği, bilmediği için beyni olduğundan habersiz, ölüp gitmiştir!
'' var olan yoklukların ömrünü sürüyorum
aşklar bomboş kuruntu,hürriyetler esaret
yalnız rakip ismiyle allah'ı görüyorum
bir yokluk ki bu dünya,var olandan ibaret ''(nfk)
anlayana tabi...
çoğu ateist olduğunu söyleyen insanın, sırf dikkat çekmek adına "ben görmediğime inanmam abi" demelerinden dolayı oluşmuş polemiktir. ki bunu söyleyenler yatarken "allahım annemi babamı kardeşimi koru" diye dua eden insanlardır. ateist; tanrının olduğuna inanmayan kişidir. ve birçoğu,* görmediklerine değil, varlığı bilimsel olarak kanıtlanamayan şeylere inanmazlar. koku, görülemez ama koku partikülleri mekanik veya biyolojik* bir tarayıcıyla tespit edilebilir. bakteriler görülemez, ama mikroskop altında varlıkları kanıtlanabilir. ama tanrı gibi, melekler, şeytan, cin, hayalet, ruh gibi metafizik* öğeler bilimsel olarak kanıtlanamadığından, varlığına inanıp inanmamak kişiye kalmıştır ve bu bir şeyin varlığına inanan insana, inanmayan insanın zeka sınırlarıyla dalga geçme hakkı vermez. tıpkı onların sizi olmayan bir şeye inanmakla suçlayıp, alay etme hakkı olmadığı gibi.
+hulusi dikkat et burada cok seovi var!!
-sahiden mi? hüdaverdi abi gördün mü hiç?
+yok görmedim ama var diyorlar.
-abi o zaman ben inanmam!!
+neden lan?
-abi ben ateist cakmasıyım ondan..
+o ne lan??
-sözlük okumuyor musun abi?
+şimdi daha iyi anlıyorum hulusi...
ateistler görmediklerine değil varlığı ispatlanamayan şeylere inanmazlar. rasyonel davranırlar inanç konusunda. haklılar mı değiller mi bunu öldükten sonra hep birlikte göreceğiz. inançlı bir insan olarak ben bu inanç mevzularını aştım gibi bir havaya bürünmek istemem. fakat bu başlıklar da olmasa gülümseyecek şey bulmakta zorlanacağız.
tezat durumdur.
ateist oldugunu soyleyen kımse ateizm kavramına inanmaktadır fakat bu kavramdaelle tutulan gözle görülen bişey olmasa gerekdir.
görmediğine inanmamak , dünyayı döndürmemektir.
dünyayıda gözle görmez , hatta dondüğünüde göremezsiniz.
bu inanısla, yani gormedıgıne ınanmama ınanısıyla devam edersenız, lügatınızdaki kelimelerin yarısını kullanmamanız gerekir ki buda sizi baska bi insan yapar.
aslında bu konu buradan varlık felsefesine kadar gider ama bunu kaldırabilecek ne yzar, ne okur ne de sözlük vardır.
zamanı hiç görmedim ama ona inanıyorum veya ışık hızını hiç görmedim ama o da var. dünyanın çekirdeğine termometre batırmadım veya çekirdeği bizzat görmedim ama çok sıcak olduğu biliyorum.
bir duvar ötesini bile göremiyoken allah ı görmeyi beklemek ne denli mantıklıdır onu bi düşünelim önce.
sorun ateistlerin görmediklerine inanmaması değil.
sorun allah ı görememekte değil, ki bunu hiç birimiz görmedik, kendilerini allahın varlığına götürecek ipuçlarını görememektir sorun.
herşey tesadüf mü?
sorun evrenin yaratılışındaki hidrojen ve helyum oranının 0,0000001 miligram dahi eksiksiz yada fazlasız olmasını görememektir.
ateistler pozitif bilimin fizik kanunlarına uymayan hiç bir şeyi kabul etmezler. ateist olmak kolaydır. çünkü kafalarında soru işareti olmaz bu arkadaşların.
hem inançlı olup hem pozitif bilimlere inanmak çeşitli çelişkilerden dolayı zordur
bilim mucize kavramını kabul etmez. bilime göre herşey fizik kanunları içinde gerçekleşir.
din ise fizik kanunlarının açıklayamadığı mucizeleri kabul eder. bu tip çelişkiler yaşamaz ateistler.
görme duyumuz çok sınırlıdır, etraftaki ışımaların sadece yüzde birini görebiliriz.geriye kalan yüzde doksandokuzu ise ateistleri ilgilendirmez; onlar boyut değiştirince * ilgilenmeye başlayacaklar.
Ateistin görmediğine inanmaması denmiş olsa daha doğru olabilecek bir genelleme.
Sonuçta tek tanrılı dinin yaşandığı bu dönemde görmediklerinden kasıt, görmediği olması. Görülmeyen, tek olan ve bir olandır. Onlar bunu kabul etmez, görmediği her hangi bir şeyi değil.
Görmediği her hangi bir şeyi kabul etmeme durumu bir nevi hiççiliktir.