dilimize yapışmış bu kelimeleri ateistlerin dahi herkesin kullanmasıdır. çok ilginç öyle bir girmiş ki konuşmalarımıza bu kelimeler, anlamındaki allah kavramından uzaklaşmış. inşallah umarım demek, eyvallah sağol demek hay allah da tüh ya demek gibi anlamlar yüklenmiş.
kültürel müslümanlık örneğidir, nasıl ki çoğu inanan neden inanmasını bilmediği gibi çoğu inanan da neden inanmadığını bilmemekte. Bu da en güzel örneklerden biri.
müslümanların doktora gitmesi gibi değildir öncelikle. bir müslüman, bilimi inkar etmez ki bu bir çelişki oluştursun.
ama ister anlamı dışında kullanılsın, ister gerçek anlamında kullanılsın; inşallah, maşallah gibi kelimeleri kullanmak ateistler açısından çelişkilidir.
Bazı kelimeler zamanla ilk kullanıldıkları anlamını kaybeder, zaten dil sürekli değişir ve gelişir, eyvallah da bunlardan biridir. Ateistlerin bunu kullanması kendileriyle çelişen bir durum olamaz, dilimize kültürümüze yerleşmiş bu kelimeler kalıcılaşmıştır, Bazen de Bazı kelimelerin yerini dolduracak başka bir kelime bulunamasındandır ki bu kelime ateistlerin de sıkça kullandığı bir kelime olmuştur. Bunu ateistlerin kullanmasını bir çelişki olarak görmek, onları ekarte etme babında ucuz bir yöntemdir.