bir çoğu ölümden sonraki hayata inanmadığı, "bu dünyada ne yaşarsan kar, nasılsa başka bir hayat yok" mantığıyla hareket ettiği ama alttan alttan da eğer varsa cehenneme gitme ihtimallerinin olduğunu bildikleri için, dini bütün müslümanlara göre ölümden daha çok korkmalarının sonucu oluşan durumdur.
bu insanlar gerek spor yaparak, gerek düzenli seks ederek*, gerekse yediklerine içdiklerine dikkat ederek sağlıklarını korurlar. ve uzuun ömürler sürerler.
ahmet kaya neden 43 yaşında öldü o zaman sorusunu getirir akla. bir insan eceli geldiği zaman ölür, ha tutupta sigara içip, içki içip, spor yapmayıp, düzensiz yaşayıp öldüğünde ecel demezler ona mallık derler biraz.
bu kadar olumsuz şekilde yaşayıp 70 80 yaşında ölen insanlarda fazladır. kısacası neye göre kime göre, hangi mantığa göre böyle bir tespit yapılmış anlayamadık. anlayan beri gelsin. ateistlerin bu kadar eften püften dayanaklara mı ihtiyacı kaldı nedir ? evrim teorisi tutmadı, filozofların söyledikleri tutmadı, edison'un kuran ı kerimle çalıştığı ortaya çıktı, artık 3 5 yıllık ömüre kaldı demekki herşey.
uzun yaşamaktan kasıt nedir önce bunu belirleyelim sözlük yanaş yamacıma ve sesime kulak ver.
insanlar en başta büyük patlamadan çok ama çok sonra hatta dinazorlardan da sonra bir zamanda tarih vermiyelim akademik bir çalışmaya büründürmeyelim zira sayı görünce tırsan korkan hala lise matematiği denince beyninde depremler yaşayan kişilerin göz önünde olabileceğini de göz önüne alıp lafı uzattıktan sonra, insanoğlunun evrimsel sürecine bir start verelim efendim, evrilsin yavaş yavaş, ham olan bünye pişmeye başlasın ama kısık ateşte, bir anda ne bileyim ilüzyonistin maymunu yokedip geri getirdiğinde insan halinde sunması cinsinden değil hafif hafif. sonra insanların artık sadece temel ihtiyaçlarından öte hafif hafif kafalarınıda beslediği zamanlar gelsin, kafalar çalışmaya başlasın ve de yine bir büyük patlama bu sefer evrende değil insan zihninde olabilecek türden, ardından hızlı bir gelişim, düşünen insan.
düşünen insanımız bu sefer iki şey yapacak bu başlıkla ilgili tanrı var mı ölümsüzlük mümkün mü. bunun peşinde koşcak ki hala koşarız efendim bunların peşinden günümüz bilminin aradığı en temel sorulardır bunlar cern de deney yaparız genetik kasarız ve bu hulyalar ve sorularla yatıp kalkarız.
ateist diye aşağılanır gibi çoğu zaman yaftalanan tanrıtanımaz şahıslar tümdengelim yaparak incelenecek olursa ve yazarın yaşamında gördüğü tanıştığı kişilerden yola çıkarak tümevarıp yapılıp çarpıştırıldığında aynen cerndeki deneydeki gibi hakikatı arama girişimleri bir nevi sonuç bulacaktır.
ve görülecektir ki ateistler daha bilinç düzeyi yüksek olabilen düşünen sorgulayan araştıran kimseler olduğundan birçok yaşlılığa bağlı hastalıktan uzak olcaktır beyinleri dinç olcaktır yani. peki beyin vücudun kumanda merkezi, beyin sağlıklı vücut sağlıklı doğru orantıyla açıklanabilir efendim , saçma sapan ölüm yoksa ateist dediğin yaşar inadına yaşar sıkı sıkı sarılır başka gideceği bir yeri olmadığını düşünür çünkü. birde şu vardır olan ömrü en iyi değerlendirme iman eden mümin hayatının hergün 1 saatten fazlasını namazla ilgili geçircek dense, ortalama bu bir yılda 15 gün, ortalama ömür 70 yıl desen, 30 unda 40ında başlasa, rahat rahat gerçi bizde son zamana bırakılır işler giderayak son sürat birşeyler yapılamaya çalışılır ama kendi tezimize antitez üretmemek adına bunu fizikteki sürtünme gibi yoksayalım, zira türkiyede bu boşvermişlik havasında entryimde bu yoksaymış olduğum nacizane faktör görmezden gelinecektir elbetteki herneyse kaldığımız yere dönecek olursak, 30 yılda 15 günler ortalama 1.2 yıl gibi bir süreye tekabül edecektir. ha bazılarınız diyebilir bunun kısa yolu var direk 30 u niye 24 e bölmedin söz konusu olan gidiş yolu değil sonuç burda liseliler sizedir bu uyarı. herneyse görüleceği gibi 1.2 yılı mümin aynı duaları okuyarak geçirir durur ateistin ise aynı sürede 70 yıl yaşaması halinde aynı 70 yıldan daha fazla randıman almasını sağlar.
özet: son zamanların popüler alışkanlığının bir gereği olarak özet geçersek, evet ateistler daha fazla yaşarlar rabbim sevdiği kulunu yanına erken çağırır derler nitekim.