Bir kisminin ateizm ile alakasinin olmadigi sorulardir.
Bilgisayarlarda uyari seslerinin verilebilmesi icin anakarta gomulu sekilde sunulan "hoparlor" bulunur.
Bu speaker'lar, ilk cep telefonlarinda da kullanilan tarzda midi sound'lar uretebilirler. Polifonik degillerdir.
Aslinda teorik olarak muzik de dinlenebilir. Pek cok eski oyunlarda bu muzik kullanilirdi hatta:
Ancak isletim sistemi, mp3 dosyasi ya da benzeri bir dosya acmak istenildiginde default ayarlanmis olan ses cikisi arayacaktir. EMbedded speaker'lar muzik dinlemek icin degildir.
Bu arada, yeni nesil programlama dillerinde embedded speaker sesleri cikartarak muzik de yapilabilmektedir. ( java icin system.out.println kullanmak yeterli oluyordu yanilmiyorsam )
Hayatin anlaminin ateizm ya da din ile alakasiz olamayacagini zannedenlerin de sordugu sorulardir bazilari.
Hayat, kisinin "ben neden varim" sorusuna verebildigi cevaplara gore degisen bir olgudur.
Kisi bunu, dini inanclari cercevesinde cevaplamak zorunda degildir.
Beni insanlar hatirlasin, geride biraktigim seylerle gurur duysunlar seklinde dusunen bir bilim adami icin hayatin anlami budur mesela. Bu durum, o bilim adaminin ateist ya da dindar olmasina gore degisen bir sey de degildir.
Hayatin tum gayesini inandigi dini degerlere gore yasayan insanlar icin de durum boyledir. Sonucta yasayacagi birden fazla "dunya" oldugunu dusunmesi de inanc.
Ilginc olan ise, yasadigi dunyadaki hareketlerinin sonuclarinin buyuk bir bolumunu diger dunyada gorecek olmasina duydugu derin inanc; mukemmel bir sebep sonuc iliskisinin su an yasadigimiz dunyada kurulu olmasina ragmen.
Inanc iste, yapacak bir sey yok.
Neden sizler teistlerden daha genis bakış açısına sahipsiniz? Böyle bir bakış acisina biz teistler nasıl olabiliriz. Sizi kıskandıgımız vakitler ne yapmalıyız. Bizim için hala ümit var mı?
Insanlarin sinek kanadi bile yapamamasinin tanrinin varligini acikladigini sanan kimselerin de sordugu sorulardir.
Inancli insanlardaki, madde var ise bunun bir yaratici olmalidir prensibi cok primitif kaliyor artik.
Sinek kanadi, bir kum yanesi ya da kestane sekeri yapi itibari ile evrende bulunan en ufak yapi-taslarindan olusuyor. Ve evren icinde bulundugu duzende bu yapi taslarinin surekli degistigi ve birbirine donustugu bir bicimde sekillenmis durumda.
Denizlerdeki suyun buharlasmasi, buharin buluta, bulutun yagmura, yagmurun nehirlere, nehirlerin de tekrar denizlere donusmesi ornegindeki gibi bazen kurulu duzen belirli senkronlar halinde birbirlerine donusebilen maddelerin de varligini gosterir. Yani demem o ki, sinek kanadinin varligi; illa ki onu yaratan birinin oldugunu anlamini tasimadigi gibi yaratanin olmadigi anlamina da gelmez.
Kalem varsa, kalemi yapan biri de kesinlikle olmalidir argumani malesef cok tirt bir arguman bu sebeple.
zaka fışkıran sorular. bir şey varsa ya da yoksa bunun allah ile alakası olması şart değil. illa ki bir şey, her şeyi yaratmak zorunda değil. insanlar zaten bu düşünce yüzünden allahı yaratmıştır kafalarında. ulu bir yaratıcı koruyucu bilmem ne. hepsi uydurma hikayeler. senelerdir, olan bir şeyi kanıtlamak varken, olmayan bir şeyin kanıtı isteniyor ateistlerden. sıkılmadınız mı cidden?
Hiçbir ateistin allah yok demeye hakkı yoktur, çünkü hiçbir ateist bugüne nasıl geldik sorusunu cevaplamaya kalkmaz. Allah/ Tanrı' nın varlığının kesin olmadığı bir ortamda siz var olanları Allah/Tanrı' nın kanıtı olarak gösteremezsiniz. Çünkü Allah/ Tanrı' ya doğanın iyiliklerini eklerseniz; doğadaki kötülükleride, aksaklıkları da eklemek zorunda kalırsınız ki böyle bir cevabı dindar bir insanı geç Tanrı/ Allah' ta kabul etmez. Boş çığırmalardan oluşan karşılıklı tartışmalara bir son vermek en güzeli değil midir sizce de ?
ateistler kendini biraz elit hissetmeli, bu gerizekalıca soruları cevaplamak ve herhangi bir dine saygıduymak zorunda degilsiniz; kuran sizin kafanızı kesmek ister.
big bang teorisi için doğa kanunlar falan deniyor. insanlık daha karanlık maddeyi bile keşfedememişken big bang'in nasıl olduğunu soran cahiller var. zamanında tanrıya inanan bir grup insan dünyayı düz kabul ediyordu mesela ve bunu tanrının dediğini ileri sürüyordu. ki kuranda da buna benzer cümleler var. zamanla çeşitli yorumlar getirilerek değişmiş tabii. günümüz şartlarına göre, nerden bakarsan o doğru misali.
diyelim ki big bang teroisi kanunlardan biri oldu. evrenin oluşumu için kanuna gerek yok ya neyse... sonsuzluktaki iki madde birbirini bir şekilde bulur. bunun olasılığı allahın varlığından daha yüksek bana göre. her şeyi olduran bir güç mü, 2-3 maddenin 3 boyutlu düzlemde aynı anda aynı noktada bulunması mı?
allahı reddetmek demek her soruya cevap vermiş olmak demek değil bunu bilmek gerekiyor bence. bir ateistin cevaplaması gereken bir soru yoktur bu yüzden. allah yapmadı diyen hiçbir ateist ben yaptım amuğagoyim gel sor hepsini demiyor. ama diğer tarafta big bang'i allah yaptı diyenler mevcut. cahillik diz boyu.