ateistlerin bilime tapmasındaki ironi

entry8 galeri0
    1.
  1. inanç, temellendirilmesinde realistik veriler barındıramadığından objesindeki fenomolojik subjelerin her halükarda hakikat tanecikleri barındırabilme olasılıklarının birer subjevari teori olma kabulünü getirebilmesi bilim dünyasının genel karkteristlik materyalist dokusunun kapsamında ve bünyesinde barındırdığı anti-etik süregelmiş ateist akademianın şekilciliğinden çok bilimin modern geleneği içindeki Herşey ve her kabul olan fiziksel olarak temellenir ki, Bu nedenle her organizma ve onun kısımları fiziksel yasalara tabi olmasından mütevellit kozmoza dair düşüncelerin belirli coğrafyadaki x doğanın tümüyle homojen bir yapıda olduğu ve her temel ilkenin tüm doğada aynen geçerli olduğu sonucuna da götürmez ama streotip varsayımcılığın ışığında bilim, hemen hemen tümüyle ayrı yöntemlerle incelenmesi gereken organik ve inorganik iki ayrı genel kabülden oluşmakla beraber, tersine bilimin bünyesinde barındırdığı hakikat'ın çok yanları olmasından kaynaklı bir süreklilik barındıran durumu zamansal süreçte yanlışlanabilinir, değiştirilebilinir. Fakat bilimin bu çok yanlılığı bizim onu bilmemizin tözsel bakımındandır. tanrı tanımazlılık bizim kendi hakikatı içersinde inceleme-araştırma açılarında karşısındaki verilere kesin bir mantıkla kayıtsızdır ki, evren anlamdırmalarının mahiyeti hangi açıdan yaparsak yapalım, hepsinin nihilist bir sonuca varması kaçınılmaz olup anti-ahlaki ya da anlamdırılamayan ya da belirsizliğe üstlenen büyük sorumluluğunun bünyesindeki "Dünya" artık çözümlenemeyecek olan bu kaotik en basit yapı taşları üzerine temellenerek Fizik -fizyolojik ve hatta pisişik olanın bu düzlemsel birliği, onların ham olandan ilksel öğeleri olan elementlerin aynılığında kurularak az episteyle çok şey anlam üretmek demek olan "inanç", gibi metafizik dünyasının temel ontolojisindeki pragmatik argümanların neden olduğu spekülatif varsayımların içlemsel verilerindeki sebeplerin neden olduğu sonuçları göz önüne almak lazım. bu bağlamda ateizm içersinde barındırdığı red-i miras algısı ve inançlık çerçevesindeki "gerçek" algısı komikliktir falan şakalaşmalar... ama işte modern dünya, insanın düşünme biçimi modern kodlarla sikileli çok oluyor. ayrı bir algıdan bakmak imakansız.
    *
    1 ...
  2. 2.
  3. gerizekalı gibi düşününce mantıklı gelen önerme.
    4 ...
  4. 3.
  5. ataistler bir şeye tapmadıkları için ateisttir zaten.
    0 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. 6.
  9. Beynini kullanmayip dusununce mantikli gelen onerme.
    (bkz: ironi)
    0 ...
  10. 7.
  11. iyi güzel bi şeydir. boşluk bıraksaydın keşke ya.
    0 ...
  12. 8.
  13. '' tapan '' insanlar her şeyi tapmakla açıkladıkları için, ateistlerin bilime olan düşkünlüğünü de ancak bu şekilde açıklayabiliyorlar.

    nasıl ki müslüman kişisi, çok fazla arapça kelime ve tamlama kullandığında bu onu daha çok müslüman yapmıyorsa; çok fazla bilimsel ve birbirleriyle ilgisi olmayan kelimeleri yan yana dizmek de ben müslümanım ve bilimden de çok iyi anlarım imajı vermiyor. üzgünüm, yalnızca komik duruyor.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük